Top 10 Plaje faimoase pe litoralul bulgaresc (partea a 2 a)

Posted by

6. Golden Fish Beach, la Zlatna Ribka site Camp, în apropiere de Sozopol

Plaja este situata la 3 km nord de Sozopol, pe drumul spre Burgas. Aceasta face parte de fapt dintr-un loc de campare, numit Golden Fish (Zlatna Ribka) si este în mare parte vizitat de surferi. Plaja este lungă, suficient de larga si destul de calm în comparatie cu alte plaje din jurul.
Există taxe pentru intrarea pe plajă / taxe de parcare si pentru camping si corturi.
Este un loc foarte frumos caracterizat printr-o o multime de spatiu pe plajă. Scoală de surf din apropiere oferă servicii de închiriere wind-surf. Topless-ul este permis pe plajă dar nudismul nu este permis oficial.
Unul sau două restaurante mici din jurul ofera mancare tip fast-food si supe. Dusuri calde si toalete sunt disponibile la camping. Aceasta plaja este, în general, pentru tineri aventurieri, studenti si iubitori de tabare. Plaja nu este pazita.

sozopol

7. Smokini Beach, aproape de Sozopol

Smokinite este un alt loc de campare, situat la 5 km sud de statiunea Sozopol. Dacă sunteti în căutarea romatismului, atmosfera de tineret sau chiar nudism, poti sa te duci la acest camping. Nisipul este fin si curat, apa marii este calda si albastra, dar nu întotdeauna calma, deci aveti grijă de valuri si curenti subacvatice. Site-ul este un loc preferat pentru multe familii cu rulote. Plaja nu este pazita.

8. Shkorpilovtsi Beach în Shkorpilovtsi

Aceasta se află la aproximativ 42 km sud de Varna si aproximativ 30 km nord de Byala. Fâsia de nisip în Shkorpilovtsi este de 13 km lungime si 100 m latime si este cea mai lungă si cea mai mare banda de
nisip pe partea bulgară a Mării Negre. Este la fel de atractiva atat pentru oaspetii hotelurilor frumoase de acolo cat si pentru fanii de camping. Regiunea este un exemplu excelent de regiune ecologic curata cu
plaje sălbatice si virgine. Plaja nu este pazita.

9. Mouth Beach (Plaja Gurii), lângă Sinemorets

Sinemorets este o mică bucată de paradis, situata pe coasta de sud-est a Bulgariei. Sinemorets este o statiune – sat, minunata, cu unele dintre cele mai bune plaje de pe coasta bulgară a Mării Negre. Plajele sunt confortabile, înconjurata de stânci zimtate si păduri proaspete si verzi. Nisipul este alb si fin, apa de mare placuta, calda si clara. Plaja Gurii de nord este situata într-un golf larg deschis, unde curge râul Veleka. Plaja este deosebit de frumoasă, dar nu este potrivita pentru copii, pentru că marae este uneori foarte adanca si cu valuri mari. Plaja nu este pazita.

10. Atliman Beach în Kiten

kiten-bulgaria

Plaja Atliman este situata la nord de statiune de la Marea Kiten. Kiten este una dintre cele mai atractive site-uri de pe coasta sudică a Mării Negre, acolo unde Muntela Strandja se întâlneste cu marea.

Plaja Altiman este un adevărat paradis pentru turisti. Nisip fin auriu, soarele cald si marea calma oferă o mare oportunitate pentru o vacantă perfectă departe de agitatie. De asemenea, este foarte atractiva pentru dunele sale de nisip frumoase.
În imediata apropiere a Kiten două plaje mai frumoase IYC-Primorsko si Primorsko Sud pot fi găsite. Prima dintre ele este celebrul site international pentru tabare de tineret.