55% dintre turiştii care aleg Bulgaria o fac prin agenţiile de turism

Postat de

Aproximativ jumătate din turiştii străini care au vizitat Bulgaria au folosit serviciile agenţiilor de turism , dar numărul de turişti care apelează la rezervările on-line este , de asemenea, destul de mare şi în creştere (28,7%). Acestea sunt rezultatele unei cercetări de piaţă efectuată de “Market Eyes”, efectuată cu 800 de turiști din Germania, Rusia, Marea Britanie şi Republica Cehă. Cercetarea a fost realizată la începutul lunii septembrie, pe aeroporturile din Sofia, Varna şi Burgas.

Datele arată că 55% dintre turiştii străini au folosit o agenţie de turism pentru a-şi organiza vacanţa lor, iar 30 % au folosit rezervările online. Doar 7 % dintre turişti sosesc în Bulgaria fără o rezervare. De asemenea, studiul arată că majoritatea turiştilor îşi planifică vacanţa în avans: 37,2 % au efectuat rezervări cu mai mult de 3 luni în avans, iar 34 % şi-au planificat vacanţa cu între 2 şi 3 luni înainte de sosire.

Potrivit studiului 90% din turiştii străini sunt mulţumiţi de şederea lor în Bulgaria. Clima, natura frumoasă, marea şi plajele se numără printre factorii care atrag turiştii. În ceea ce privește serviciile turistice, cazarea are cel mai mare scor de satisfacţie, de 90,4% dintre turiştii mulţumiţi.

Cei mai mulţi turiști străini aleg hoteluri de 4 şi 5 stele, potrivit cifrelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.  O altă cercetare comandată de Ministerul Economiei şi Energiei şi realizată anul trecut evidenţiază facilităţile oferite de hotelurile renovate drept unul dintre principalele avantaje ale Bulgariei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>