Bulgaria: a patra creştere din UE pentru sezonul de iarnă

Postat de

BanskoPotrivit Eurostat, Bulgaria a înregistrat a patra creștere din UE (+4,7%), în numărul de nopţi de cazare petrecute la hoteluri pentru sezonul de iarnă 2012-2013, comparativ cu anul precedent.
În 15 din cele 22 de state membre UE pentru care sunt disponibile date, nopţile petrecute în hoteluri şi alte unităţi de cazare similare au înregistrat rate de creștere pozitive în timpul sezonului de iarnă 2012-13, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.
Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Slovacia (+9,6%) şi Malta (+9,0%). Cu toate acestea, creșterea pozitivă nu se reflectă per total în UE – unde s-a înregistrat o scădere globală de -0,4%.
Un declin este raportat pentru cinci ţări mediteraneene (Cipru, Italia, Spania, Slovenia şi Grecia), dar, de asemenea, pentru Finlanda şi Franţa. Situaţia din aceste state poate explica scăderea: 45% din totalul nopţilor petrecute în hoteluri şi unităţi de cazare similare din UE sunt petrecute în aceste şapte state.
Cele mai populare destinaţii pentru turiştii care călătoresc în afara ţării lor în timpul sezonului de iarnă 2012-2013 au fost Spania, Italia şi Austria. Fluxurile pentru aceste trei ţări au reprezentat aproape jumatate din toate nopţile petrecute de nerezidenţi în UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>