Bulgaria aşteaptă 12 milioane de turişti până în 2030

Postat de

Bulgaria a înregistrat până acum venituri din turism de peste 3 miliarde de euro în 2013 , sector care a asigurat 13,6 % din PIB-ul țării, potrivit lui Branimir Botev, ministrul adjunct al Economiei și Energiei.

Botev a declarat că 60% din fluxul turistic al Bulgariei pentru 2014 este deja garantat prin contracte. “Pe un teritoriu relativ mic, Bulgaria oferă o varietate de munți și mare, care atrage chiar mai mulți turiști”, a spus oficialul bulgar. Acest a subliniat că Ministerul Economiei și Energiei a dezvoltat o strategie turistică până în 2030.

Bulgaria se aşteaptă la peste 9 milioane de turiști până în 2020 și peste 12 milioane până în 2030. Avem nevoie de infrastructură în acest scop. Bulgaria are oportunități unice de dezvoltare. Aproximativ 400.000 de schiori vin în Bulgaria an de an și avem potențialul de a găzdui mai mult de 1,5 milioane. Schiorii lasă mai mulți bani decât cei care aleg vacanța la mare. Şi mai mult, 274 de milioane de litri de ape minerale curg sub pământ într-o singură zi. Aceste resurse prețioase trebuie să fie utilizate la maxim”, a afirmat Botev.

În ceea ce privește problema faimosului logo al turismului bulgăresc, care s-a confruntat cu dezaprobarea publicului larg, inclusiv a Uniunii Artiștilor Plastici din Bulgaria, ministrul adjunct a spus că firma specializată, care a primit 1,6 milioane de leva pentru a pregăti noua campanie de branding a Bulgariei, inclusiv logo-ul și sloganul, va fi obligat să ofere o alternativă de logo în maxim trei luni, altfel fiind nevoit să returneze banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>