Bulgaria, locul 4 în Europa la dinamica dezvoltării turismului de iarnă

Postat de

Bulgaria ocupă locul al patrulea în Europa la dinamica dezvoltării turismului de iarnă, ​​a declarat ministrul adjunct al Economiei, responsabil pe partea de turism, Branimir Botev.

BanskoBotev a vorbit la o întâlnire cu mass-media internațională în cadrul expoziției World Travel Market de la Londra.
În timpul sezonului de iarnă precedent, Bulgaria a fost vizitată de peste 1 milion de turiști, ceea ce reprezintă o creștere de 8,2 %. Estimările viitorului sezon relevă tot o tendință pozitivă, potrivit lui Botev.

Oficialul bulgar a mai menționat că sezonul de vară a fost, de asemenea, de succes pentru Bulgaria. Pentru perioada iunie-august 2013, țara a fost vizitată de 3,5 milioane de turiști, ceea ce reprezintă o creștere de 5,4 %. Cel mai mare număr de turiști care au vizitat Bulgaria în sezonul de vară a provenit din Rusia, Germania, România, Grecia, Ucraina și Marea Britanie.

“Turiştii britanici apreciază oportunitățile de turism alternativ oferite de Bulgaria, combinate cu gastronomia bună și cu vinul de calitate. Ţara noastră este o destinație atractivă pe tot parcursul anului. În vara anului 2013, Bulgaria a fost vizitată de peste 140.000 de turiști britanici”, a declarat Botev.

Vinurile bulgărești au impresionat o delegaţie de jurnaliști importanţi din Marea Britanie, care au participat la o degustare de vinuri condusă de renumitul somelier Lyubomir Stoyanov. Băuturile au fost selectate astfel încât să reprezinte diferite regiuni de vin din Bulgaria și soiurile tipice bulgăreşti, precum Karlovo Muscat, Dimyat, Rubin și Marvud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>