Bulgaria ocupa locul 4 în UE dupa cresterea turismului de iarnă

statistici ski
Postat de

Dupa analiza sezonului de iarnă 2012-2013, Bulgaria are cresterea cea mai mare in UE (+4,7%), la numărul de nopti petrecute in hoteluri si structuri de cazare similare, potrivit Eurostat.

În 15 din cele 22 de state membre în care sunt disponibile date, nopti petrecute în hoteluri si unităti de cazare similare s-au înregistrat rate de creetere pozitive în timpul sezonului de iarna 2012-13, comparativ cu aceeasi perioadă a anului precedent.

Cele mai mari cresteri au fost observate în Slovacia (+9,6%) si Malta (+9,0%). Cu toate acestea, această crestere pozitivă nu se reflectă în cifrele UE-28 in care sa observat o scădere de -0,4%.

Declinul raportat de către cinci tări mediteraneene (Cipru, Italia, Spania, Slovenia si Grecia), dar, de asemenea, Finlanda si Franta poate explica această scădere: 45% din toate noptile petrecute în hoteluri si unităti de cazare similare ale UE sunt cheltuite în aceste sapte state membre.

Cele mai populare destinatii pentru turistii care călătoresc în afara tării lor în timpul sezonului de iarna 2012-2013 au fost Spania, Italia si Austria. Fluxurile de la aceste trei tări au reprezentat aproape jumatate din toate noptile petrecute de nerezidenti în UE-28.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>