Burgas: creştere de 25% a numărului turiştilor faţă de 2014

Postat de

burgas_aeroportSpecialiştii Travel Planner recomandă turiştilor amatori de divertisment şi distracţie sudul litoralului bulgăresc. Ei bine, capitala acestuia este Burgas, municipiu care oferă diverse oportunităţi pentru relaxare şi turism precum ecoturism, cicloturism, turism cultural, balnear, de litoral şi turismul de agrement. Staţiunea a înregistrat deja o creştere de 25% a numărului de turiști, comparativ cu anul trecut.

Festivalulul Sculpturilor în Nisip pare a fi favoritul turiştilor, fiind deja frecventat de 33.000 de persoane. Comorile din zona Burgas sunt, de asemenea, destul de populare. În fiecare zi, circa 200-250 de oameni vizitează expoziţia de la Sea Casino Centre of Culture. Toţi aceştia sunt turişti pe cont propriu. Municipalitatea Burgas a lansat, de asemenea, un tur cu autocarul săptămâna trecută iar oamenii sunt deja foarte interesaţi de acesta.  Sanctuarul de păsări de la Lacul Atanasovsko este încă un alt site popular situat la marginea oraşului. Un expert biolog oferă informaţii pentru toţi vizitatorii. Grupuri organizate de ornitologi aleg, de asemenea, Burgas a observa migraţia păsărilor.

Un mare interes a fost înregistrat pentru Burgas 2019 Summer Tour, o parte a candidaturii oraşului drept Capitală culturală europeană în 2019. Excursia în satul Gramatikovo, situat în apropiere de Malko Tarnovo, este, de asemenea, deosebit de populară. 500 de bilete gratuite au fost furnizate oamenilor care au dorit să vadă evenimentul.
Iniţiativa municipalităţii de a închiria biciclete a determinat un răspuns pozitiv imens în mass-media şi în rândul oamenilor. Acest serviciu a devenit popular în întreg orașul. Între timp, minele de sare din Burgas s-au remarcat drept cel mai mare centru spa gratuit în aer liber. Municipalitatea Burgas şi direcţia minelor lucrează la îmbunătăţirea zonelor vecine, în scopul de a asigura un acces mai bun la acest loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>