Ce spun in The Guardian turistii despre vacanta de iarna in Bulgaria

pamporovo
Postat de

Bansko

Cea de a doua noastra vacanta în Bansko a fost mult mai reusita decât cea de acum cativa ani. Puteti vedea imbunatatiri mari in Bansko, pârtiile fiind foarte bine îngrijite. Lectiile, excelente, instructorii au fost extraordinari cu copiii care si au îmbunatatit cu adevarat tehnica timp de o saptamâna. Produsele alimentare au fost bune iar sauna a fost tot ceea ce am avut nevoie la sfârsitul zilei!

Manastirea Rila: Pentru schiori, Bansko are toate sansele sa fie cel mai bun munte, pentru ca este magnific, intr-un cuvant! Cu pârtii de toate culorile si un sat care este ca o gogoasa: in esenta sa, este orasul vechi, strazile cu mehanas (taverne ), datând de sute de ani, înconjurat de hoteluri moderne, restaurante si apartamente. Daca vine cineva la Bulgaria si nu vizita Manastirea Rila, vor fi pierdut un site de patrimoniu mondial. In aceasta zona localnicii sunt deosebit de prietenosi, totul este înca ieftin si se practica schi si snowboarding in conditii foarte bune .

Pamporovo

O bijuterie de munte, cu totul neasteptat de frumos. Restaurantul unde am servit pranzul este chiar în partea de sus a statiunii montane Pamporovo aflata în sudul Bulgariei Dupa o dimineata in care am schiat din greu am intrat în acest “adapost” cu semineu ce ne-a incalzit pe parcursul sederii jachetele, manusile si caciulile, astfel încât acestea au fost caldute si uscate atunci când am plecat. Ne-am asezat la o masa destul de aproape de foc pentru a simti caldura si am comandat un pui la rotisor si chips-uri din meniu. Un numar limitat se prajesc la prânz de zi cu zi iar aceasta masa, servita de personal prietenos, a fost cu adevarat unele dintre cele mai bune pe care am avut-o vreodata.

Muntii Rodopi ofera un numar mare de partii pentru incepatori, care alcatuiesc majoritatea schiorilor de pe munte. Pârtiile au fost bine clasificate si semnalizate în mod clar iar la sfârsitul saptamânii am mai gasit înca cateva noi partii “rosii” si “albastre” pe care le-am testat desigur .
Acesta a fost doar în penultima zi in care ne-am facut curaj de a aborda partia “Zidul” (numita asa pe buna dreptate) – dificultate maxima, o adevarata provocare. Din partea de sus peisajele au fost uluitoare. Trebuie sa ajungeti acolo cât de repede aveti ocazia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>