Cotidianul britanic The Mirror recomandă staţiunea Pamporovo

Postat de

Pamporovo2Zilele acestea, cotidianul britanic The Mirror dedică un amplu articol laudativ staţiunii de schi Pamporovo din Bulgaria.

Așa cum ne uităm la munții acoperiți de zăpadă într-o zi senină, două lucruri ne vin în minte. În primul rând, este un loc frumos. Autoarea articolului, Ann Stenhouse, a avut mai demult un accident la schi, şi şi-a recăpătat curajul şi pasiunea pentru acest sport cu 8 ani în urmă, la Pamporovo.
Statiunea se mândrește a fi una dintre cele mai însorite din Europa, cu aproximativ 270 de zile de soare pe an. Cu pistele ei domoale, este recomandată începătorilor.

Un alt motiv de a recomanda Pamporovo începătorilor este costul. Nu aveți de ce să spargeţi o bancă pentru a achiziţiona o excursie la schi în Bulgaria . Ofertele sunt relativ ieftine iar odată ce ești acolo, costul la alimente și băuturi este scăzut și puteți obține un abonament de schi de șase zile pentru circa £ 87 sau £ 55 pentru copii (preţurile sunt în lire sterline, cotidianul The Mirror fiind britanic).

O zi de schi în Pamporovo începe la Centrul de schi Malina. Acest loc este situat în afara stațiunii iar autobuze gratuite de transport au preluat jurnaliştii britanici de la hotel pentru un drum de 10 minute.

La Malina veți putea închiria o pereche de schi-uri și veţi găsi mai multe restaurante și baruri, precum şi două magazine unde puteţi cumpăra ochelari și mănuși. De acolo, se poate lua telescaunul până la vârful Snezhanka pentru a ajunge la pârtie.

Staţiunea are 35 de kilometri de pârtii, cu o gamă de verde și albastru, câteva cu semnul roșu și două cu negru. Pentru schiorii începători sau pentru cei în vârstă, Pamporovo este foarte primitoare, cu pârtii largi și bine întreținute.

Studenets, al doilea centru de schi din stațiune, are mai multe restaurante și cafenele, expunere minunată la soare și este un loc minunat pentru masa de prânz. Puteți cumpăra o ceașcă de cafea pe pantele pentru două leva (1 leva – aproximativ 2 lei), un sandwich pentru 4 leva și o masă, precum un burger şi chips-uri plus o băutură pentru 12 leva.

Înapoi în stațiune există mai multe restaurante decente, de la cele italiene până la cele grill lux. Jurnaliştii britanici s-au cazat la hotelul de cinci stele Orlovetz, cu demipensiune şi au luat masa la restaurant în stil bufet. Mâncarea nu era neapărat rafinată, dar perfectă după o zi de schi grea, cu o mulțime de carne la grătar și legume, un bar de salate şi chips-uri.
Micul dejun a fost, în regim de bufet suedez, punând la dispoziţie pâine, mezeluri, fructe și mini cornuri. Orlovetz nu ar fi clasificat la cinci stele în Anglia, dar personalul a fost prietenos iar camera de la etajul doi a fost mare, curată și confortabilă, cu un balcon cu vedere la pădure. La fel ca majoritatea hotelurilor din staţiune, are o mică piscină, o sală de gimnastică, o baie de aburi și saună și oferă un centru spa și masaj.

Pamporovo nu e un oraş propriu zis, a fost construit în scop de statiune scop. Are o stradă principală cu o mulţime de hoteluri, restaurante și baruri presărate de-a lungul ei. Nu va câștiga vreodată vreun premiu pentru farmecul rustic, dar există câteva baruri și discoteci decente pentru un apres – ski.

Deşi există două baruri în Orlovetz, o atmosferă deosebită  este oferită la Chanova 2, pe strada principală sau la hotelul Snezhanka, care are șeminee, canapele confortabile și o masă de biliard. Berea costă mai puțin de 2 £ pentru o jumătate de litru, un paradis pentru britanici şi nu numai. Dacă doriţi distracție seara, nu veți fi dezamăgiți. Există un hop bar, cu bowling și snowtubing.

Și, dacă vorbim de o “Fiestă folclorică” , veţi admira perechi de dansatori îmbrăcaţi în costume bulgare, care invită la dans clienţii. După aceea puteţi merge la o discotecă locală. O altă activitate este aventura tip Skidoo, o plimbare cu snowmobilul pe munte.

Singurul dezavantaj al Pamporovo este transferul de patru ore de la aeroportul Sofia, peisajul de pe drum find destul de neinspirat. Dar destinaţia merită pe deplin, subliniază The Mirror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>