Cum sprijina bulgarii dezvoltarea turismului si a conditiilor pentru turistii straini

Postat de

Fie ca este vorba de investitori privati sau de autoritati, bulgarii stiu sa vina in sprijinul dezvoltarii turismului local si al crearii de facilitati turistilor straini.

Patru plaje noi se deschid de-a lungul partii de sud a litoralului bulgaresc al Marii Negre.sveti-vlas

Noile plaje de nisip sunt situate în apropiere Sozopol, Maslen – aproape de Sveti Vlas. Municipalitatea din Burgas a inceput înregistrarea plajelor, în scopul de a fi date in concesiune.

Una dintre cele mai noi plaje se află chiar între statiunile Sunny Beach si Saint Vlas. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor publice va trebui să finalizeze procedura de cartografiere a plajelor noi.

Plaja este situată chiar lângă un sanatoriu, cu o grădină imensă, care este singurul areal verde în regiune.

În fiecare an, peste 26 de plaje nu sunt deschise oficial din cauza lipsei de investitori, care sunt tinuti departe de valoarea ridicata a taxelor de concesiune.

Vidin inaugureaza sezonul turistic în regiune.vidin1

Evenimentul va avea loc sub slognul “Destinatii de călătorie în triunghiul balcanic: Vidin – Negotin – Rayats, Serbia – Calafat, România”.

Organizatorii au prezentat o “alee a turismului”, incluzand:
– Expozitie de costume traditionale si arta brodatului.
– Piata de mestesuguri regionale;
– Prezentarea de hoteluri, restaurante locale, fabrici de vin si alte atractii.
– Evenimentul este organizat cu sprijinul episcopului Vidin, Vidin Asociatia hotelierilor si restaurantelor din Vidin si de catre Asociatia Bulgara a Ghizilor de turism.

 Doua noi centre de viză pentru Bulgaria pe teritoriul Rusiei190px-Russian_ePassport

Guvernul bulgar va deschide două noi centre de solicitare a vizelor pentru Bulgaria pe teritoriul Rusiei, în Omsk si Murmansk. Initiativa este motivată de interesul mare al turistilor rusi de a calatori în Bulgaria, astfel numărul de centre de vize bulgare în Rusia creste la 18!

Începând cu 2013, Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria va emite vize multiple de intrare pentru o perioada de 6 luni pentru cetătenii rusi care solicită viza pentru prima dată. In plus, in cadrul Intourmarket 2013, expozitie internationala de turism de la Moscova, s-a anuntat existenta a două zboruri charter noi din Rusia spre Bulgaria – de la Omsk si Orenburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>