De 1 mai, circa 70% din turistii cazati in statiunile de pe litoralul bulgaresc sunt romani

Postat de

vacanta-1mai-bulgaria

Conform statisticilor din anii anteriori, de 1 mai, trei sferturi din totalul (10.000 – 15.000) de turisti cazati in Bulgaria sunt romani. In aceasta perioada bulgarii deschid hotelurile special pentru turistii veniti din Romania, acestia fiind urmati de sarbi si macedoneni.

Fie că este vorba de litoralul românesc sau cel bulgăresc, cei mai mulţi români preferă să meargă la mare de 1 mai. Preţurile sunt apropiate şi în România şi în Bulgaria, însă calitatea serviciilor oferite este cea care face diferenţa.

Tara vecina vine in intampinarea turistilor cu servicii tip all inclusive, preturi bune si programe la care, din pacate, romanii nici in acest an nu s-au gandit inca, amanand momentul pana aproape de 1 Mai, cand spera sa dea lovitura.

Daca nu vreti sa ramaneti acasa de 1 mai, cele mai potrivite destinatii sunt cele de pe litoralul marii Negre (litoral romanesc sau bulgaresc este alegerea dumneavoastra) si minivacantele de tip city-break. Specialistii va sfatuiesc ce statiune sa alegeti, in functie de bugetul pe care vi-l puteti permite, pentru ca sunt toate sansele de a iesi mai ieftin cu un pachet all inclusive, cumparat de la o agentie.

Pentru 1 mai, ofertele din România şi din Bulgaria sunt asemanatoare, generic vorbind. În schimb, hotelierii romani nu oferă servicii all inclusive”, ceea ce reprezintă un mare dezavantaj, întrucât de la un an la altul, tot mai multi turişti sunt atraşi de acestea.

Care ar fi totusi motivele pentru care in anul 2013, sa petreceti  vacanta de 1 mai, pe litoralul Bulgariesc? Iata cel putin 3 motive:

  • este foarte aproape (in aproximativ 3-4 ore de mers cu masina, ajungi cu pe litoralul bulgaresc)
  • ofertele din extrasezon sunt deosebit de avantajoase;
  • variantele de cazare all inclusive completeaza un sejur 1 mai pe litoral Bulgaria;

Printre staţiunile din Bulgaria preferate de turistii romani se numără Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nessebar, Albena si Obzor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>