De ce creste turismul de iarna in Bulgaria

turism ski bulgaria
Postat de

Turismul de iarna bulgar isi revine dupa criza mondiala financiara in mod constant si sustinut si de cresterea in aceasta tara a numarului de turisti straini, desigur, printre acestia aflandu-se si cei romani.

Numarul mare de de turisti din Serbia, Grecia, Romania si Albania este principalul factor de dezvoltare a turismului de iarna din Bulgaria.

Vizitatorii straini au aratat un interes puternic pentru concursurile sportive care se organizeaza in statiunea montana Bansko. Totodata, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Grecia a facilitat transportul turistilor eleni in statiunile de iarna.

Operatorii bulgari vehiculeaza cresteri ale veniturilor din turismul de iarna cuprinse intre 3% si 10%.

Staţiunile montane din Bulgaria vor fi vizitate, iarna aceasta, de peste 20.000 de turişti români, o bună parte dintre ei alegând rezervări tip early booking.

Bulgaria a rămas o destinaţie extrem de solicitată de către turiştii români şi în acest an, în timpul sezonului de vară, ceea ce ne face să credem că va fi cerută şi pentru sezonul de iarnă.  Recomandam ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist. Însă, pe de altă parte, atenţionam turiştii să aibă mare grijă de unde le achiziţionează. Preţul este o componentă importanta, dar nu întotdeauna cel mai mic preţ reprezintă şi cea mai buna alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>