De ce recomandă „The Sun” Bulgaria

Postat de

Map-BulgariaRecent, renumitul cotidian britanic „The Sun” a publicat un articol care recomandă din plin Bulgaria, în special litoralul acestei ţări.

„Deşi nu este la fel de familiară ca preferata noastră mediteraneană, Spania, sau la fel de exotică precum noul pretendent Turcia, Bulgaria are multe de oferit în această vară. Nu e la fel de fierbinte ca și vecinii săi din sud Grecia și Turcia, dar pentru multe familii, acesta reprezintă un lucru pozitiv”, titrează articolul.

Bulgaria are kilometri în șir de plaje de nisip la Marea Neagră și prețuri potrivite pentru aproape orice buzunar. Poate cea mai cunoscută staţiune, cu mult divertisment, este Sunny Beach – spune autorul articolului.
Un pic mai la nord se află staţiunea Nisipurile de Aur, ceva mai liniștită. Dezvoltarea stațiunii a fost limitată de faptul că este încadrată de pădurile parcurilor naționale, ceea ce înseamnă, pe de altă parte, că este amplasată într-un cadru mirific. Vedeta acestei staţiuni este, desigur, plaja – largă, cu nisip auriu, înconjurată de ape liniştite, clare.

Jurnaliştii de la The Sun recomandă, în Nisipurile de Aur, hotelul de 5 stele Melia Grand Hermitage, un hotel prietenos, cu personalul zâmbitor, piscine interioare și în aer liber și un centru spa. Tipic din Bulgaria, acest hotel de lux este surprinzător de accesibil ca preţ.

Dacă vă place să explorați, pădurile vechi din zonă au o mulțime de animale sălbatice și obiective turistice ascunse, precum Mănăstirea Aladzha – un complex medieval situat într-o poşteră, cioplit din calcar. „La nord este România iar o excursie la Balcic, odată parte din acea națiune rivală, vă permite să vizitați reşedinţa de vară a Reginei Maria a României, pe care a numit-o “Cuibul liniștit””, titrează cotidianul. Cu vedere la mare, acest palat din anii 20 este amplasat în mijlocul unei uimitoare grădini botanice. Aici este, de asemenea, locul ultimei crame deţinute de regina româna. Anna Koleva se ocupă cu pasiune de prepararea unor produse locale, comercializate alături de vinuri tradiționale, printre ingrediente numărându-se mierea, fructele sau chiar trandafirii!

La sud de această zonă se află Varna, cel mai mare oraș de pe coastă. De-a lungul mileniilor, acesta a fost locuit de traci, greci, romani, bizantini şi otomani, precum și de bulgari. Muzeul de arheologie de aici adăposteşte cea mai veche comoarp de aur din lume – datând din 4600 î.Hr. și descoperită accidental în 294 de morminte din partea vestică a orașului.

Alte atracții includ Grădina Mării, cel mai mare parc amenajat din Balcani și care conține un acvariu, un delfinariu, un parc de distracții pentru copii și, desigur, propriile sale plaje. Plajele sunt ideale pentru copii, care nu se vor plictisi în zonă. Numeroasele baruri și restaurante din zonă sunt de calitate.

„Și există o mulțime de alte lucruri de văzut dacă vrei o schimbare. Deci, data viitoare când doriţi să alegeţi o destinație de vară, sau dacă aveți chef de o schimbare, gândiţi-vă la Bulgaria. Și ai putea avea de bine un timp de aur prea. Şi s-ar putea să aveţi parte de timp de aur”, conchide „The Sun”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>