Harta Albena

Destinatii de weekend: Albena

Posted by

Îți dorești să dai o fugă până la mare în weekend, însă ești sătul de stațiunile romanești? Sau ești deja pe litoralul nostru și nu ești mulțumit de nisip, servicii sau prețuri? Ai alternative apropiate la vecinii noștri de litoral de la sud, bulgarii.

Dacă ești boem și nu cauți decât o plajă liniștită, vei găsi câteva plaje mai puțin frecventate de turiști, la numai câțiva km de Vama Veche. Cele mai apropiate plaje de România, din Bulgaria, sunt cele din Durankulak, Ezeretz, Shablenska Tuzla, Bolata sau Dalboka.

Dacă vrei să ai parte de toate serviciile din marile complexuri hoteliere, află că cea mai apropiată stațiune mare din Bulgaria este Albena, aflată la numai 80.9 km de Vama Veche si la 322.5 km de București.

Îți recomandăm să o alegi mai ales pentru plaja ei largă, cu nisip fin și pentru apa cristalină. Cu o lungime de aproximativ 3.5 km si cu o lățime de până la 150 m, plaja din Albena este cunoscută ca fiind una dintre cele mai curate din Europa. Aici poți să practici o sumedenie de sporturi acvatice, așa că nu ai nicio șansă să te plictisești. De la plimbari cu hidrobicicleta până la surf și ski acvatic, pe toate le poți practica în Albena. Da, poți face chiar și scufundări.

Plaja Bulgaria aproape de Romania

Dacă nu-ți ajunge plaja cu distracțiile ei, poți sa dai o fugă la parcul acvatic Aquamania și să te dai pe nenumaratele tobogane, potrivite pentru orice vârstă, de la copii, până la tineri însetați de adrenalină. Trebuie să îți mai spunem ca aqua parkul Aquamania se întinde pe 30 000 mp; îți poți petrece întreaga zi aici, împreună cu familia sau cu prietenii. Sunt de toate pentru toți.

Dacă preferi liniștea, află că natura e la ea acasă în Albena. Te așteaptă o rezervație naturală frumoasă și ușor accesibilă. Rezervaţia Naturală Baltata este o pădure tropicală de aproximativ 183 de hectare, unde puteți găsi sute de specii de plante, păsări și alte animale specifice zonei.
Rezevația Baltata se întinde între şoseaua principală Kranevo-Albena, linia formata de spatele hotelurilor şi plajă.

Harta Albena

Că tot am vorbit despre hoteluri, ai de ales între peste 40 de hoteluri din Albena, majoritatea renovate recent, care au între două și chiar cinci stele! Dacă nu vrei să stai cu grija meselor, iți poti alege o oferta all inclusive. Cele mai multe hoteluri oferă această opțiune.

Dacă, însă, nu îți place să fii legat de complexul în care stai și vrei să încerci preparate cu specificuri diferite mereu, găsești aici restaurante cu preparate mexicane, italieneşti, specialități din bucătăria franceză, meniuri mediteraneene şi multe altele. Te poți bucura de o călătorie gastronomică mult mai amplă decât cea fizică.

Dacă ești introvertit, te poți bucura de cărțile puse la dispoziție de bibliotecile de pe plajă, unde accesul este gratuit. Unele hoteluri au chiar biblioteci proprii, cu zone dedicate lecturii!

Dacă îți plac băile de mulțime, însă, Albena nu duce lipsă de cluburi de noapte, baruri cu karaoke sau de petreceri pe plajă.

Veștile sunt îmbucurătoare și pentru cei activi din fire. În Albena se află si o mare bază sportivă şi de agrement, cu o sală multifuncţională potrivită pentru practicarea a peste douăzeci de sporturi. Cuprinde șapte stadioane de fotbal, treisprezece terenuri de tenis descoperite şi trei acoperite, douăzecișiuna de piscine descoperite şi patru acoperite, un teren de hochei pe iarbă și mai multe săli de fitness.

Dacă ai mai fost pe aici și vrei o schimbare, mai ai și alte opțiuni. Chiar dacă este Cea mai aropiata statiune din Bulgaria, Albena nu este singura destinație de weekend posibilă. Indiferent că fugi de capitală, sau că nu îți mai place nisipul din Vama Veche, ca să faci alegerea potrivită, îți punem la dispoziție distanțele din ambele localități până la toate stațiunile importante din Bulgaria dar si o hartă a litoralului Bulgariei:

litoral Bulgaria harta

Ofertele noastre te așteaptă pe site, vara a venit deja peste noi, nu mai trebuie decât să îți alegi destinația și să îți faci bagajul!