Industria turistică din Bulgaria solicită măsuri anticriză

Postat de

bulgaria-travelSubliniind faptul că gradul anual de ocupare a hotelurilor din Bulgaria este de 20%, Blagoy Ragin, preşedintele Asociaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor din Bulgaria (BHRA), a solicitat guvernului să pună în aplicare măsuri anti-criză.

Într-un interviu acordat pentru Postul Naţional de Radio din Bulgaria (BNR), acesta a susţinut introducerea de vize cu intrări multiple pentru turiştii vorbitori de limbă rusă şi turcă şi pentru alocarea a 1% din veniturile din sectorul turistic promovării externe.

“În cazul în care se introduc vize cu intrări multiple pentru o perioadă de 5 ani pentru turiştii vorbitori de limbă rusă şi turcă şi în cazul în care 1% din veniturile din sectorul turistic merg către promovarea externă, este de aşteptat ca numărul de turişti din aceste ţări să crească anual cu 10% în următorii cinci ani “, a declarat Ragin.

“Dacă vom obţine ajutor pentru publicitate şi vize, am putea obţine un grad anual de ocupare de 30%, scopul nostru fiind de cel puţin 40%. Dacă vom reuşi să ajungem la 40% prin promovare externă şi facilitarea vizelor, acest lucru înseamnă că vom dubla veniturile din turism, cifra de afaceri precum  şi numărul de vizitatori în 5 ani “, a explicat acesta.

Ragin a făcut clar faptul că 80% din turiști ruși preferă vacanțe de mare, adaugand ca acestea au fost, de asemenea, interesat în vizitarea mănăstirilor din Bulgaria, de schi și de stațiuni balneare. El a informat că un turist plecat în jurul 1000-5000 de euro în economia bulgară în timpul șederii lor. Ragin, de asemenea, remarcat faptul că un total de 350 000 de ruși proprietate deținute în Bulgaria.

Preşedintele BHRA a explicat că turiştii turci sunt interesaţi de staţiunile de iarnă din Bulgaria. El a mai spus că datele preliminare au indicat o creștere de 4-5% a numărului de turişti de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în acest sezon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>