Minunile Bulgariei vor fi incluse în strategia turistică

Postat de

Bulgari minuniMinunile Bulgariei vor fi incluse în strategia de turism a acestei ţări, în viitor , a anunţat vicepremierul Daniela Bobeva. Oficialul bulgar a subliniat că în timp ce până în prezent turismul de schi şi cel de litoral au fost principalele priorităţi turistice, acum este timpul să se acorde mai multă atenţie turismului cultural.

Potrivit Danielei Bobeva, “Bulgaria are nevoie de turiști cu un profil larg, care nu intră numai în pub-uri, dar şi în muzee”. Chinezii şi, în general, turiştii din Asia sunt un exemplu de vizitatori interesaţi de cultură. Daniela Bobeva a anunţat că Vietnamul manifestă, de asemenea, un interes în domeniul turismului cultural în Bulgaria. În acelaşi spirit, operatorii de turism japonezi şi-au exprimat de asemenea dorinţa de a explora posibilităţile de turism cultural în Bulgaria până la sfârșitul anului.

În scopul de a stimula industria turismului, premierul adjunct a promis că va purta discuţii pentru o flexibilitate crescută în acordarea vizelor turistice multiple pentru cetăţenii ruşi.

Rezultatele raportului privind identificarea de pieţe potenţiale pentru turismul bulgar în CSI şi Asia este de aşteptat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Cea de a doua şi ultima rundă a întrecerii pentru cele mai importante descoperiri arheologice, “Minunile Bulgariei”, susţinută de cotidianul Standart în mediul on-line, a început la 1 octombrie. Startul votului a fost dat de către redactorul şef al ziarului Standart, Slavka Bozukova şi de către viceprim-ministrul Daniela Bobeva. Bătălia finală va avea loc la Dimitrovgrad – casa omului neolitic din satul Krum (Dimitrovgrad), care a câştigat surprinzător primul tur de scrutin. Aici Standart a reunit politicieni, primari, oameni de ştiinţă şi experţi, cu scopul de a contura un nou traseu cultural şi istoric pornind de la Haskovo.

Votarea pentru cea de-a doua etapă finală a referendumului on-line va continua până la sfârşitul lunii octombrie. Cea mai importantă descoperire arheologică bulgară a noului mileniu va fi anunţată în cadrul unei ceremonii speciale la începutul lunii noiembrie.

Prima rundă a competiţiei a fost foarte controversată, deoarece s-a încheiat într-un al doilea tur între omul neolitic de la Krum şi aurul geţilor de pe movila Omurtagov . Diferenţa dintre cei doi a fost de numai 96 de voturi.

Prima rundă s-a încheiat exact la orele 12:00, pe 16 septembrie şi a anunţat omul neolitic drept câştigător . Un total de 107.000 de bulgari au votat pentru cea mai importantă descoperire arheologică bulgară a noului mileniu. Medalia de bronz a fost luată de către cel mai vechi oras din Europa: Provadiia – Solnitsata, care a primit 20.448 de voturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>