Stâncile de la Belogradchik vor primi cu 12% mai mulţi vizitatori

Postat de

BelogradchikBelogradchik marchează o creștere de 12 % a numărului de turiști pentru 2013, a raportat primarului orașului. Din cauza unor probleme financiare, municipalitatea nu poate aloca un buget de publicitate pentru atracțiile sale însă, cu toate acestea, interesul turiştilor este în creștere, iar autoritățile locale au scopul de a ajunge la 100 000 de vizitatori pe an.

În prezent, cetatea din localitate este în curs de restaurare în cadrul unui proiect finanțat de Programul European de Dezvoltare Regională în valoare de 3 milioane de leva.

Stâncile din Belogradchik, situate în apropiere de nord-vest orașul bulgar, reprezintă o formaţiune miraculoasă de rocă, gresie şi calcar cu până la 200 m în înălțime, cu diverse forme pitoreşti rezultate din eroziune. Ele formează o fâşie de 30 km lungime și 3 km în lățime, în partea de nord-vest a Munţilor Stara Planina (Balcani).

Fiecare piatră unică este denumită dupa un obiect real, cu care se aseamănă. Gamele de piatră variază în funcție de culoare. Stâncile din Belogradchik au fost declarate minuni ale naturii în 1949, iar vechea cetate Belogradchik se află printre aceste stânci.

În 2009, fenomenul natural bulgar a fost inclus în cele 7 noi minuni ale naturii, în cadrul unei campanii organizată de Fundaţia elveţiană non-profit New7Wonders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>