Ultimele praguri de Early Booking! Bulgaria rămâne destinaţia externă number one

Postat de

Bulgaria, Travel Planner

Pentru perioada decembrie 2012 – februarie 2013, touroperatorii şi agenţiile de turism au înregistrat creşteri de 35-40% ale rezervărilor tip early booking (înscrieri timpurii) faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Turiştii români devin din ce în ce mai conşienţi că o rezervare efectuată din timp le asigură destinaţia dorită şi hotelul dorit, la un preţ cu reduceri cuprinse între 10% şi 35%. De obicei, early booking-urile au mai multe trepte de reduceri: unele până la 28 februarie, unele până la 31 martie şi unele chiar până la 30 aprilie. Cu ocazia Târgului de Turism al României de la ROMEXPO (14-17 martie) au fost achiziţionate multe pachete turistice în regim early booking. La ora actuală, circa 30% dintre turiştii români achiziţionează pachete turistice pentru sezonul estival în regim early booking.

O destinaţie-vedetă rămâne, şi pentru acest an, Bulgaria. Aceasta este tot numărul unu în topul cererii turiştilor români, datorită serviciilor de calitate, a hotelurilor all-inclusive şi a preţurilor avantajoase.

Pentru Bulgaria, cele mai solicitate staţiuni sunt Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena (ultima, staţiunea preferată de către familiile cu copii), dar se înregistrează creşteri ale cererii şi pentru staţiunile Obzor şi Duni. Dacă alte destinaţii au înregistrat fluctuaţii de la an la an, Bulgaria a evoluat mereu în topul preferinţelor românilor, în ultimii 10 ani. Numai de Paşte, ţara vecină va fi vizitată de circa 12.000 de turişti din ţara noastră, iar pe tot anul, litoralul bulgăresc va fi “asaltat” de circa 300.000 de turişti.

An de an, pe litoralul bulgăresc apar noi investiţii – hoteluri, aqua park-uri, centre de spa sau sportive etc. Turiştii dornici de a şi vizita şi călători, amatorii de turism cultural, au la îndemână, de asemenea, multe opţiuni: Balcik (unde se află grădina botanică şi castelul Reginei Maria), Nessebar (oraş istoric la malul Mării Negre, un fel de Sighişoară a Bulgariei), oraşele Varna şi Burgas, Capul Kaliakra, parcuri naturale etc.

Travel Planner recomandă turiştilor care doresc să mai găsească oferte tip early booking să se grăbească, deoarece gradul de ocupare se anunţă a fi foarte ridicat şi în acest an pentru Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>