Agios Nikitas, satul traditional din Lefkada cu peisaje superbe si apropiat de cele mai frumoase plaje din insula

Agios Nikitas este un sat pescaresc aflat la mica distanta de capitala insulei, Lefkada Town, si este singurul sat traditional cu iesire directa la mare de pe coasta de vest a insulei Lefkada.

Ce-l face sa fie atat de special si de tentant pentru turistii care aleg sa-si petreaca vacantele aici este faptul ca Agios Nikitas este inconjurat de peisaje superbe, de unele dintre cele mai aspectuoase plaje ale insulei, dar si caracterizat de o arhitectura traditionala, fapt mai putin regasit in alte localitati de pe insula.

Agios Nikitas se afla la 13,2 kilometri de Lefkada Town si la 27 de kilometri distanta de Nidri.

Esti tentat sa-ti rezervi o vacanta in Lefkada, insa nu te-ai hotarat inca unde anume ai vrea sa stai? Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Lefkada, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Ce sa ai in vedere daca mergi in Agios Nikitas

Inainte ca Agios Nikitas sa devina unul dintre locurile foarte populare pentru turistii care aleg sa vina in concediu in Lefkada, asezarea avea rol de sat pescaresc.

Agios Nikitas are in prezent in jur de 100 de locuitori permanenti, care se ocupa cu turismul, cu agricultura si in continuare cu pescuitul, satul fiind construit in stil amfiteatru, intr-o zona cu foarte multe plantatii de maslini si peisaje superbe.

Asa cum spuneam inca de la inceput, Agios Nikitas este singurul sat traditional de pe coasta de vest a insulei care are iesire la mare. Este unul dintre putinele locuri din Lefkada unde arhitectura traditionala se pastreaza si unde nu s-a construit haotic.

Strada principala a satului, care coboara catre mare, are traficul restrictionat incepand cu ora 10 dimineata si este impanzita de magazine cu suveniruri si restaurante.

Unul dintre aspectele mai putin convenabile ale acestui sat este reprezentat de faptul ca locurile de parcare devin insuficiente in varf de sezon. Multe dintre hotelurile si vilele din sat nu pot asigura locuri de parcare pentru toti turistii, motiv pentru care parcatul masinilor poate deveni o problema in lunile iulie si august, atunci cand satul primeste si cei mai multi vizitatori.

Agios Nikitas este un loc de vacanta potrivit pentru cei care cauta un cadru mai boem, mai relaxant, insa nu este ferit de aglomeratia din varf de sezon.

Agios Nikitas Lefkada nu este neaparat cea mai buna locatie pentru cei care cauta distractie de noapte (Nidri este o optiune mai buna in acest sens).

agios nikitas

Cum ajungi in Agios Nikitas si distantele pana in celelalte statiuni principale ale insulei

In Agios Nikitas se poate ajunge usor, fiind localizat destul de aproape de Lefkada Town, la o distanta de 13,1 kilometri, ceea ce inseamna ca daca vei veni cu masina, din capitala insulei si pana in acest sat ar trebui sa faci in jur de 20-25 de minute.

Distanta Nydri Agios Nikitas este ceva mai mare, de 27,2 kilometri si sunt disponibile trei trasee pentru a ajunge dintr-o localitate in cealalta. Cu toate acestea, cel mai rapid drum va fi cel cu trecere prin Lefkada Town (drumul care inconjoara insula).

Intre Agios Nikitas si Vasiliki, o alta statiune importanta din insula Lefkada, ai de parcurs 26,4 kilometri, adica in jur de 40 de minute in conditii normale de trafic.

Daca vii cu masina personala in Lefkada, asa cum multi dintre romani aleg sa calatoreasca, e posibil sa te intereseze si articolul Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Pe de alta parte, daca vrei doar sa vizitezi Agios Nikitas sau daca nu te afli in vacanta cu masina personala, poti folosi si transportul public din Lefkada. Exista curse regulate din Lefkada Town si pana in Agios Nikitas, iar programul autobuzelor poate fi verificat aici.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
agios nikitas

Cazare Agios Nikitas. Ce tipuri de hoteluri gasesti in acest sat

Chiar daca pe coasta de vest a insulei Lefkada unitatile de cazare nu sunt atat de abundente, tocmai pentru ca vorbim de un relief stancos, micul sat Agios Nikitas face o exceptie in acest sens.

Prin urmare, vei gasi aici o diversitate in ceea ce priveste spatiile de cazare: studiouri de 2-3 stele cu chicineta inclusa (afaceri de familie ale localnicilor), cateva hoteluri si case de vacanta. Majoritatea cazarilor insa se fac in vile, iar in cateva dintre cazuri turistii au si micul dejun inclus.

Vei gasi cazare mai putin pretentioasa, la preturi rezonabile, dar si vile luxoase cu piscina si view spectaculos, unde preturile sunt evident ceva mai piperate. In general, cele mai ridicate preturi le vei intalni in lunile iulie si august, iar daca hotelul tau are si loc de parcare inclus, e posibil sa sesizezi o mica diferenta in plus la pret.

Cateva sugestii pentru cazarea in Agios Nikitas Lefkada:

  • Hotel Kalypso de 2 stele, in stil traditional, amplasat in centrul satului, la 150 de metri distanta de plaja
  • Hotel Nefeli de 2 stele, localizat in centrul satului, la 100 de metri de plaja, construit in stil traditional, cu camere renovate in 2019
  • Hotel Ionis Lefkada de 3 stele, la 30 de metri de plaja statiunii, asezat intr-o zona pitoreasca
  • Hotel Santa Marina de 3 stele, un hotel modern, cu o arhitectura care pastreaza elemente traditionale, la o distanta de circa 500 de metri de plaja. Hotelul este asezat pe un deal, deasupra satului.

Daca vrei sa studiezi mai in detaliu optiunile de cazare din Agios Nikitas, dar si din alte statiuni ale insulei, te asteptam la noi pe site, unde vei gasi unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Lefkada.

     

hotel agios nikitas
Santa Marina Agios Nikitas

Vremea Agios Nikitas si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Vei intalni cele mai ridicate temperaturi in Agios Nikitas in lunile iulie si august, atunci cand media maximelor atinge 30 de grade (temperatura masurata la umbra). Nici inceputul lunii septembrie nu este ferit de cele mai multe ori de temperaturi ridicate, insa media maximelor pentru toata luna este de 27 de grade.

In luna iunie, in Agios Nikitas media temperaturilor maxime masoara 28 de grade.

Tot in varf de sezon, in lunile iulie si august, sunt si cele mai putine sanse de ploaie, sanse care incep sa creasca dupa a doua jumatate a lunii septembrie.

Temperatura apei marii atinge cele mai ridicate valori in luna august, cu o medie de 26 de grade, in timp ce in iulie aceeasi medie inregistreaza 24 de grade. Ce este interesant e faptul ca in luna septembrie, media temperaturilor apei marii are 25 de grade, ceea ce inseamna ca este inca foarte buna pentru baie, chiar si catre finalul lunii.

E important de stiut insa ca desi este un sat traditional, cu o atmosfera romantica, senzatia de liniste poate pali usor in varf de sezon in Agios Nikitas, pentru ca devine destul de aglomerat. Prin urmare, daca nu esti conditionat sa-ti faci concediul in aceasta perioada si vrei sa ai garantia faptului ca temperaturile vor fi mai suportabile, iar strazile ceva mai putin aglomerate, e bine sa te orientezi catre o vacanta in luna iunie sau dupa a doua jumatate a lui septembrie.

agios nikitas

Cum este plaja in Agios Nikitas

Agios Nikitas Beach este o plaja de dimensiuni relativ micute. Este marginita de stanci si are un fundal frumos, insa in plin sezon devine usor neincapatoare. Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar intrarea in mare este descrisa ca fiind medie spre abrupta.

Nu gasesti sezlonguri si umbrele de inchiriat, asadar, va trebui sa vii aici echipat cu propria umbrela.

In spatele plajei Agios Nikitas ai acces rapid la taverne si restaurante.

Citeste detalii mai amanuntite despre aceasta plaja in articolul: Agios Nikitas Beach si alte plaje frumoase din apropierea acestui sat traditional

Totusi, plaja din Agios Nikitas nu se numara printre cele mai spectaculoase din Lefkada, insa pozitia geografica a acestui sat iti permite acces destul de rapid la alte plaje frumoase din imprejurimi. Milos si Kathisma se afla destul de aproape.

Iar daca esti interesat sa vezi cat mai multe plaje din aceasta insula, te pot ajuta informatiile de aici:Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Ce poti sa faci in Agios Nikitas Lefkada

Agios Nikitas este o locatie potrivita in mod special celor care nu cauta prea mult freamat sau agitatie. Agios Nikitas este mai mult pentru cei care adora sa priveasca peisajele superbe, sa se bucure de natura, sa viziteze usor plajele din vestul insulei, sa faca plimbari.

Daca esti in cautarea unei vieti de noapte vibrante, trebuie sa stii ca nu vei gasi foarte multa activitate in acest sens in Agios Nikitas si ca ar fi bine sa te orientezi catre Nidri, unde cluburile si barurile anima turistii petrecareti seara de seara, in plin sezon.

Biserica din zona plajei este unul dintre putinele obiective turistice ale acestui sat traditional, insa putem spune ca Agios Nikitas poate fi numit o atractie turistica in sine, gratie aspectului sau pitoresc, a peisajelor si a atmosferei de aici.

Tavernele si restaurantele din Agios Nikitas sunt locurile perfecte pentru a testa preparatele traditionale grecesti deosebit de gustoase, cu mult accent evident pe fructe de mare si peste, caci te vei afla intr-un sat pescaresc, nu-i asa? Nu uita sa incerci vinul si uleiul de masline produse local!

Magazinele si buticurile cu suveniruri nu lipsesc din Agios Nikitas, asa ca daca ti-ai propus sa pleci de aici cu cateva amintiri, stai linistit, vei avea de unde sa le cumperi!

Cu toate acestea, pentru cei care cauta o atmosfera boema si linistita, e important de stiut ca lunile iulie si august vin la pachet cu destul de multa aglomeratie si in Agios Nikitas, motiv pentru care, atat timp cat exista posibilitatea, sunt recomandate vacantele in iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie.

Concluzionand, Agios Nikitas este considerat o bijuterie a insulei Lefkada prin prisma pozitiei sale geografice si a aspectului sau traditional, iar daca vrei sa ai parte de o vacanta intr-un astfel de loc, speram ca te-am inspirat suficient cat sa te apuci deja sa faci planuri pentru vacanta de vara!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?