Topul atractiilor de pe litoralul bulgaresc. Ce sa vizitezi daca mergi la mare in Bulgaria

castel ravadinovo

Ai in plan sa pleci la mare pe litoralul din Bulgaria, iar pe langa momentele pe care le vei aloca relaxarii in zona ta de cazare, vrei sa explorezi si imprejurimile? 

Gasesti in acest articol cele mai interesante atractii de la malul Marii Negre din Bulgaria, descrise in linii generale, urmand ca tu sa decizi pe care dintre acestea vrei sa le vizitezi, in functie de interes sau de distanta fata de statiunea in care esti cazat. 

Iti reamintim ca litoralul vecinilor bulgari este una dintre destinatiile de top in randul romanilor pentru vacanta de vara, mai ales din punct de vedere al regimului de cazare all inclusive Bulgaria  si al preturilor acceptabile, motiv pentru care si atractiile de mai jos starnesc o atentie aparte.

Plajele din Bulgaria sunt, in mod evident, cele mai importante atractii de pe litoral si unul dintre motivele principale pentru care multi dintre turisti vin in vacante aici. Bulgaria are plaje foarte bune in multe dintre statiunile sale, cele mai bune fiind localizate in statiunile mari precum Albena, Sunny Beach, Nisipurile de Aur sau chiar cele mai restranse, precum Duni, insa vei gasi in aceasta tara si destul de multe plaje mai putin celebre si foarte incantatoare. 

Plajele Krapets si Bolata sunt foarte frumoase si mai aproape pentru cei care nu vor sa se indeparteze prea mult de Romania, in timp ce plaja Shkorpilovci si plaja Irakli, amandoua linisite, se afla in apropierea statiunii Obzor, asadar potrivite in cazul in care calatoresti mai jos de Varna. 

bolata
plaja Bolata

Plaja Ropotamo si plaja Veleka sunt localizate in sudul litoralului Bulgaresc si au peisaje inedite, pentru ca se afla in zone de varsare a raurilor cu aceleasi nume, in Marea Neagra. 

Tot in Bulgaria poti sa te bucuri si de relaxare si natura la plaja, daca esti in cautarea unor locuri  mai putin calcate de turisti, pentru ca poti alege dintr-o paleta destul de larga de plaje virgine sau mai retrase, care sa-ti asigure izolarea de care ai nevoie. 

Monumente ale naturii precum Capul Emine sau Capul Kaliakra, carora li se adauga si interesanta Padure de Piatra sunt alte cateva atractii de pe litoralul din Bulgaria care atrag anual mii de vizitatori, gratie frumusetii lor aparte si a peisajelor inconjurate de natura salbatica. Sunt locuri preferate de turisti pentru fotografii, pentru liniste si chiar pentru vizitarea unor ruine ale vechilor asezari antice din aceste locatii. 

kaliakra
Capul Kaliakra

Padurea de Piatra se afla la doar 20 de minute de Varna, Capul Emine este relativ aproape de Sunny Beach (la o distanta de 34 de kilometri), iar Cap Kaliakra se afla in apropiere de Kavarna, asadar in nordul litoralului bulgaresc si mai aproape de granita cu Romania. 

Tyulenovo, alaturi de peisajele sale spectaculoase, este un loc pe care-l vei gasi in apropierea litoralului romanesc, la doar 40 de kilometri de Vama Veche. Satul Tyulenovo are dimensiuni reduse si foarte putini locuitori, iar in apropierea sa se afla mai multe morminte si grote sapate in stanca, inca de pe vremea tracilor. 

Zona in sine este una foarte stancoasa, asadar cu siguranta nu vei gasi plaje cu nisip fin, insa peisajele si natura salbatica de aici te vor surprinde. 

Arcul de stanca din vecinatatea satului Tyulenovo este una dintre cele mai frumoase atractii din aceasta zona, iar privelistea de aici este cu adevarat rapitoare. Cu toate acestea, te sfatuim insistent sa fii precaut atunci cand doresti sa faci fotografii in aceasta locatie si sa ai incaltaminte adecvata, pentru ca vorbim de o zona stancoasa periculoasa. Pastreaza distanta fata de margini si nu te aventura in locuri inaccesibile. 

Te-ar putea interesa si: Ghidul iubitorilor de natura pe litoralul bulgaresc. Cele mai frumoase atractii naturale de-a lungul coastei

tyulenovo
Tyulenovo

Insula Sfanta Anastasia se afla intre Burgas si Sozopol si poate fi vizitata daca iei vaporasul din Burgas. Sfanta Anastasia este singura insula locuita de pe coasta bulgareasca a Marii Negre si gazduieste in prezent si cateva pensiuni, un muzeu, un loc de luat masa si un far. 

Insula ascunde legende destul de interesante, precum cea prin care se crede ca aici ar fi fost ascunsa o comoara a piratilor, iar daca te afli in zona Burgas-Sozopol, poti lua in considerare o mica excursie pana aici. 

insula sfanta anastasia

Castelul Ravadinovo se afla foarte aproape de Sozopol si este una dintre atractiile principale din sudul litoralului bulgaresc. Ce este interesant e faptul ca aceasta constructie nu este una istorica, asa cum ai crede atunci cand o vezi pentru prima data sau in fotografii, ci una relativ recenta, care a cunoscut insa un succes rasunator in preferintele turistilor care viziteaza zona. 

La Castelul Ravadinovo vei gasi un mix al mai multor stiluri arhitecturale, imbinate prin viziunea proiectantului si dezvoltatorului Georgi Kostadinov Tumpalov, iar locul este unul potrivit mai ales daca mergi alaturi de cei mici, pentru ca vor fi incantati de aspect, dar si de activitatile pe care le pot practica pe domeniul castelului. 

castel ravadinovo

Varna se afla, de asemenea, in atentia celor care isi fac vacanta pe litoralul din Bulgaria. Varna este cel mai mare oras de pe coasta Marii Negre din Bulgaria si totodata orasul cu cel mai mare port de pe litoralul bulgaresc. O vizita de o zi la Varna poate fi extrem de animata si chiar insuficienta pentru a bifa majoritatea obiectivelor de aici. 

Te-ar putea interesa si: Scuba diving in Bulgaria. Centre de scufundari, preturi si locuri care merita descoperite

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti face o vizita scurta la catedrala din centrul orasului,  poti face o plimbare prin Parcul Primorski si poti lua masa in portul orasului. 

In privinta restaurantelor din Varna, te poti inspira si de aici: Top 10 restaurante din Varna care merita incercate 

restaurant varna

Daca ai mai mult timp la dispozitie, mai poti face vizite si la Delfinariul din Varna, la Acvariul din Varna sau la Observatorul Astronomic, locatii potrivite mai ales daca te afli alaturi de copii. 

Palatul Euxinograd se afla la doar 8 kilometri de Varna si chiar daca nu este atat de celebru precum Castelul Reginei Maria din Balcic, are o frumusete aparte. Poti vizita cladirea palatului, poti face un tur al parcului foarte bine amenajat din complex si poti sa incerci chiar si o degustare de vinuri sau coniac, la crama de la Euxinograd. 

Palatul Euxinograd

Manastirea Aladzha se afla tot aproape de Varna, la aproximativ 15 kilometri distanta si un drum de doar 20 de minute si este vestita pentru structura sa inedita, fiind sculptata in stanca, pe mai multe niveluri. 

Manastirea este construita intr-un perete de calcar si are o inaltime de aproape 40 de metri, iar in imediata vecinatate a acesteia gasesti si un grup de pesteri, cunoscute si sub numele de catacombe. 

Constructia are un stil arhitectural atipic, ceea ce o face si mai interesanta de privit, iar in sezonul cald este deschisa zilnic pentru vizitare intre orele 9.00 – 17.00.

manastirea aladzha

In Nisipurile de Aur ai si alte atractii in afara de plaja, cum ar fi Parcul Natural Nisipurile de Aur unde poti face drumetii sau Parcul cu tiroliene Maimunarnika, unde poti face o vizita alaturi de copii.  Daca iti surade o zi de distractie si balaceala, poti merge la Aquapolis Aqua Park din Nisipurile de Aur. 

Centrul statiunii Nisipurile de Aur este de asemenea animat si atractiv pentru turistii de toate varstele, iar aici vei gasi roata cea mare, turnul Eiffel in varianta bulgareasca si o multime de baruri si restaurante. 

Te-ar putea interesa si articolul: Obiective turistice si alte atractii in statiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria

roata nisipurile de aur

Sunny Beach este in mod cert cea mai animata dintre statiunile bulgaresti de la malul marii, motiv pentru care si aici te poti bucura de existenta unui parc acvatic (Action Aquapark), dar si un parc de distractii (Luna Park) sau o pista de karting, alaturi de intreg centrul statiunii, plin de restaurante si magazine asezate in zona de mijloc.  

Tot in Sunny Beach vei gasi si cele mai multe cluburi si baruri, in cazul in care te afli in vacanta cu grupul de prieteni si sunteti dornici sa experimentati viata de noapte, asa ca daca faci parte din aceasta categorie, te-ar putea interesa si optiunile de hoteluri din aceasta statiune.

Castelul Reginei Maria din Balcic, alaturi de Gradina Botanica pe care o vei regasi pe domeniul castelului, dar si orasul Balcic in sine reprezinta unele dintre cele mai vizitate si cunoscute atractii de pe litoralul bulgaresc si atrag impreuna anual aproape un sfert de milion de vizitatori. 

Daca te numeri printre cei care nu au vazut inca acest obiectiv, ia in calcul o vizita aici, pentru ca vei fi placut surprins, iar Gradina Botanica de la castel este unul dintre locurile cele mai atractive pentru iubitorii de fotografii, pentru ca gazduieste in jur de 2000 de specii de plante si o fermecatoare gradina de cactusi. 

Daca se intampla sa ai parte de zile ploioase in vacanta, te-ar putea interesa si articolul: Ce poti sa faci pe litoralul bulgaresc daca ploua. Activitati si locuri care pot fi vizitate atunci cand vremea nu tine cu tine

balcic

Nessebar, mai exact partea veche a acestuia, reprezinta un centru istoric protejat UNESCO si o atractie in sine, foarte vizitata de catre turistii romani. Daca nu ai ajuns pana in prezent in Nessebar, pregateste-te sa vezi, fie si in treacat:  Moara de Vant, Biserica Sfantul Stefan, Biserica Sfantului Salvator, Biserica Sfanta Sofia, Biserica Sfanta Parascheva, Ruinele Amfiteatrului si alte mici obiective. 

Turistii cazati in apropiere de Nessebar aleg sa vina in centrul vechi al orasului si pentru a lua masa, fiindca in Nessebar sunt foarte multe restaurante cu review-uri bune si mancare pentru toate gusturile. 

Distanta Bucuresti Nessebar este de 342 kilometri, iar cele mai apropiate statiuni sunt Sunny Beach, Pomorie, Sveti Vlas, Elenite si Obzor. 

nessebar

Sozopol este varianta putin mai linistita si mai putin comerciala a Nessebar-ului si este una dintre locatiile de la malul marii preferate mai mult de catre localnici, tocmai pentru ca aici nu se regaseste freamatul specific altor statiuni bulgaresti. Daca vizitezi orasul vechi din Sozopol, ai toate sansele sa experimentezi ceva mai multa autenticitate, pentru ca poti admira case traditionale vechi si alte obiective intr-un decor mai putin animat. 

In Sozopol exista mai bine de 180 de locuinte cu vechime de peste 100 de ani, iar in apropierea orasului sunt mai multe insule care pot fi vizitate. 

Sozopol este la 69 de kilometri de Nessebar si la 348 de kilometri de Bucuresti, pe traseul cel mai scurt. 

Mai departe de Sozopol gasesti si satul Sinemorets, celebru in mod special pentru peisajele frumoase si plajele sale salbatice. Poti citi mai multe despre acest loc aici: Sinemorets Bulgaria si tot ce trebuie sa stii despre o vizita in acest sat litoral cu plaje superbe

Te-ar putea interesa si articolul: Top orase litoral Bulgaria. Care sunt cele mai importante si mai animate orase si ce poti face in fiecare

sozopol bulgaria

Ferma de midii Dalboka este o alta atractie destul de cunoscuta pe litoralul din Bulgaria. Multi romani ii calca pragul din dorinta de a incerca preparate culinare variate cu un numitor comun: midiile. La Dalboka gasesti un meniu variat, insa nu intotdeauna si loc imediat ce sosesti, pentru ca restaurantul este destul de popular si aglomerat in plin sezon. De aceea iti recomandam sa-ti faci rezervare din timp si sa platesti de preferat in leva, nu in lei, pentru a evita cursul valutar neavantajos de aici. Dalboka este aproape de granita cu Romania, la doar 50 de kilometri de Vama Veche. 

dalboka

Concluzionand, litoralul bulgaresc este foarte ofertant la capitolul atractii si putem spune chiar ca unele dintre cele mai importante si vizitate obiective din intreaga Bulgarie se afla aici, iar romanii care-si planifica vacantele la mare in aceasta tara sunt interesati de locurile frumoase pe care le pot vedea in timpul concediului si in apropierea statiunilor in care sunt cazati.

Alte articole despre litoralul din Bulgaria

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?