Ce presupun vacantele all inclusive in Turcia. Cum alegi un hotel bun cu cazare in regim all inclusive

Daca te numeri printre cei care sunt interesati sa-si planifice o vacanta la un hotel cu regim all inclusive in Turcia, este bine de stiut, inainte de a alege locul in care urmeaza sa te cazezi, prin ce se caracterizeaza conceptul de “all inclusive” in aceasta tara. 

Vei gasi mai jos detalii despre principalele particularitati ale cazarii in regim all inclusive in Turcia, in linii generale, in statiunile de la Marea Egee si in zona Marii Mediterane.

Tocmai pentru ca vei intalni o serie de denumiri diferite ale acestui concept, e important sa stii inca de la inceput ce anume vei gasi la fata locului, iar pentru a-ti planifica vacanta perfecta in Turcia, este necesar sa te ghidezi dupa cateva aspecte esentiale.

Hotel Lara Barut Collection

Ce inseamna ultra all inclusive in Turcia si ce alte denumiri vei mai gasi alaturate conceptului de all inclusive

In general, cele mai multe dintre resorturile aflate in statiunile de la Marea Egee si Mediterana functioneaza pe sistemul ultra all inclusive. Ultra all inclusive presupune o versiune mai extinsa a conceputului de all inclusive, prin urmare mese cu o gama mai variata de feluri de mancare, gustari pe parcursul zilei, bauturi de import, insa vei intalni in Turcia denumiri diferite pentru acest concept. 

High class all inclusive, diamond all inclusive, ultimate all inclusive, super all inclusive, all exclusive all inclusive, VIP all inclusive, special all inclusive, dar si altele, sunt denumiri care au in principal legatura cu strategiile de marketing si implicit pozitionarea pe piata a hotelurilor respective.

Cu toate acestea, exista si diferente notabile si cat se poate de reale intre hotelurile din Turcia, din punct de vedere al calitatii serviciilor incluse in conceptul acestora. Practic, totul depinde de categoria reala a hotelului, caci serviciile incluse vor fi direct proportionale cu aceasta. 

Chiar daca un procent de aproximativ 90% dintre resorturile turcesti sunt clasificate cu 5 stele, acest lucru nu reflecta in fiecare caz realitatea, motiv pentru care este recomandat sa faci un research mai riguros si sa aduni informatii din mai multe surse inainte sa-ti alegi hotelul. 

Cele mai de folos in acest sens sunt review-urile fiecarui hotel in parte, insa iti poti da seama de acest lucru si dupa diferentele de pret. Totodata, e important sa te uiti pe datele exacte oferite de fiecare hotel referitor la serviciile incluse sau sa ceri sfaturi unui operator avizat.  

Hotel Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Belek

Despre bauturi incluse, bufet si alte servicii de masa la hotelurile all inclusive din Turcia

Exceptand cele 3 mese principale organizate in sistem bufet cu autoservire, serviciu regasit in cadrul tuturor hotelurilor cu cazare in regim all inclusive, exista o serie de diferente intre hotelurile de acest tip din Turcia. 

Bauturile incluse sunt produse de cele mai multe ori local in ceea ce priveste hotelurile cu all inclusive standard. Berea este servita la pahar, iar pentru sucuri sau vin exista dozatoare. In comparatie, la resorturile superioare care intr-adevar au 5 stele sau mai mult, sunt incluse si bauturi de import (marci cunoscute), respectiv berea si vinul sunt servite si la sticla. 

Nu vei gasi nici aici bauturi foarte scumpe incluse, insa diferentele intre servicii sunt notabile. Totodata, se intampla ca astfel de hoteluri sa includa si un Vitamin Bar, unde sunt disponibile sucuri naturale. 

Minibarul din camera este aprovizionat zilnic cu bauturi racoritoare si bere la hotelurile cu servicii mai bune, in timp ce in alte cazuri se intampla ca acesta sa fie plin doar in prima zi, iar ulterior sa fie aprovizionat contra cost. 

Bufetul special este un alt plus al resorturilor superioare, intrucat clientii pot intalni in aceste cazuri bufet special pentru persoanele intolerante la gluten, bufet pentru bebelusi, bufet pentru persoanele diabetice, etc.

Restaurantele a la carte reprezinta un alt aspect ce poate face diferente majore intre hotelurile de tip all inclusive din Turcia. Exista hoteluri cu 2 sau 3 restaurante a la carte, insa exista si resorturi foarte bine cotate care includ chiar si 10 restaurante cu specific si servire la masa. 

Poti intalni hoteluri care ofera acces gratuit (cu rezervare) numai la unul dintre restaurantele sale a la carte, la alegere, in timp ce alte hoteluri ofera cate o masa la fiecare dintre restaurantele sale. Rezervarea la restaurantele a la carte poate fi gratuita in unele cazuri sau contra cost (fiind perceputa o taxa modica de 10-20 de euro). 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
Hotel Royal Holiday Palace Lara

Despre servicii pentru copii, animatie, sporturi si spa la hotelurile all inclusive din Turcia

Si la acest capitol, pot exista diferente majore intre hotelurile cu cazare in regim all inclusive din Turcia. 

Serviciile pentru copii se remarca in mod deosebit in cadrul resorturilor de familie foarte bine cotate, care ofera meniu special pentru bebelusi/copii mici si in unele cazuri chiar si un spatiu destinat prepararii meselor (piureuri) pentru bebelusi, daca mamele doresc sa se ocupe personal de pregatirea meselor celor mici. 

Exista resorturi cu servicii foarte bune care includ totodata si o cresa, unde clientii isi pot lasa copiii pret de cateva ore pentru a se putea relaxa, dar si mini-cluburi cu activitati specifice in functie de varsta copiilor. Tot la acest tip de resorturi exista de cele mai multe ori si mini-disco pentru copii, organizata seara, dupa cina. 

Animatia este un alt aspect caracteristic hotelurilor cu regim de cazare all inclusive din Turcia, iar la acest capitol este important sa stii ca majoritatea resorturilor au echipe de animatie pregatite sa invite turistii la diverse activitati precum aqua gym, dansuri, yoga si altele, pe timp de zi, de regula in perimetrul piscinei principale. Pe timp de seara, sunt organizate in amfiteatre spectacole cu teatru, muzica live, si in unele cazuri chiar si concerte cu artisti importanti. 

Hotel Titanic Deluxe Bodrum

Serviciile spa sunt contra cost in unele dintre hotelurile all inclusive din Turcia, in timp ce alte hoteluri cu servicii mai bune ofera acces gratuit la sauna, baie turceasca si piscina interioara. 

Activitati sportive precum cursurile de yoga, pilates, zumba, tai chi, meditatie, jiu jitsu, kick box, sunt oferite gratuit de hotelurile bune, care pun de regula la dispozitia clientilor si terenuri de fotbal, tenis, volei sau accesul gratuit la sala de fitness. 

In concluzie, iti recomandam ca inainte sa-ti rezervi cazarea la un hotel all inclusive din Turcia sa-ti setezi cu exactitate obiectivele si serviciile pe care le-ai dori incluse pe parcursul vacantei tale, dar mai ales sa studiezi cu atentie oferta fiecarui hotel in parte. Consultantii Travel Planner tin legatura cu clientii in acest sens si ofera toate informatiile de care acestia au nevoie, atat inainte de rezervare, cat si dupa efectuarea acesteia.

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?