De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Insula Thassos a Greciei este genul de loc de vacanta ofertant pentru toate tipurile de turisti, tocmai pentru ca aici ai posibilitatea sa te relaxezi in locuri mai putin animate, inconjurate de natura, insa si sa te distrezi sau sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase atractii pe care le gazduieste. 

Multi dintre cei care urmeaza sa calatoreasca in Thassos sunt interesati sa afle care sunt cele mai populare atractii ale acestei insule, alaturi de date referitoare la locatii si alte sfaturi utile. In acest sens, iti pot fi de ajutor detaliile din acest articol, despre locuri de vizitat in Thassos si despre ce anume trebuie sa stii daca alegi sa te indrepti catre aceste atractii. 

In cazul in care ti-am alimentat si mai tare gandurile cu privire la o vacanta in aceasta insula, ti-am pregatit la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte la cazare in Thassos.

Plajele din Thassos sunt, fara doar si poate, principalele atractii ale insulei, caci, sa fim seriosi, lumea vine in general in Grecia pe timp de vara pentru a se bucura de frumusetea plajelor, iar insula Thassos nu face exceptie in acest sens. 

Vei gasi in Thassos peste 30 de plaje, unele deosebit de populare, altele mai putin cunoscute sau izolate. Plaja Paradise, plaja Golden Beach, plaja Aliki, plaja Makryammos sau plaja Pefkari sunt doar cateva dintre cele mai apreciate plaje din aceasta insula. Acestora li se adauga si o serie de plaje mai putin obisnuite, cum ar fi celebra Marble Beach – o plaja amenajata artificial, cu pietricele de marmura alba in loc de nisip. 

Plaja Aliki

Giola Thassos este un alt loc special pe care-l vei gasi la malul marii, la aproximativ 10 kilometri de Potos. Piscina naturala de aici ascunde in spate mai multe legende si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Thassos, prin urmare, asteapta-te sa fie destul de aglomerata in plin sezon. 

Daca vrei sa citesti mai multe despre plajele din Thassos, poti arunca o privire si pe articolul Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Satele traditionale din Thassos reprezinta un alt gen de atractie cu care aceasta insula se mandreste negresit. Daca te numeri printre cei care cauta mai degraba sa viziteze locuri in care pot avea o experienta traditionala greceasca, in locul marilor statiuni aglomerate, iti recomandam sa te indrepti catre satele din Thassos. 

Exista multe sate care pot fi vizitate in aceasta insula, incepand cu asezari vechi si pana la mici comunitati de pescari, fiecare dintre ele cu un farmec aparte. 

Satul Theologos, aflat in inima insulei Thassos, este un sat de munte, care pe vremea Imperiului Otoman deservea drept asezare administrativa a insulei. Satul are stradute pietruite, case varuite si un vechi cimitir in partea de nord-est. Poti vedea aici si biserica Agia Paraskevi. Theologos se afla la 11 kilometri de Potos si la 53 de kilometri de Limenas. 

Satul Kastro este unul dintre cele mai vechi de pe insula, cu origini care se trag inca din Evul Mediu si chiar daca a fost abandonat o lunga perioada de timp, renovarile recente l-au readus la viata. O parte dintre casele vechi au fost transformate in unitati de cazare, iar periodic, se organizeaza aici festivitati locale. 

Kastro se afla destul de aproape de Theologos, la doar 10 kilometri distanta, insa drumul direct dintre cele doua nu este tocmai practicabil, motiv pentru care este recomandat sa alegi varianta de traseu prin Potos daca pleci din Theologos catre Kastro. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Satul Maries, de la baza varfului Ipsarion, este de dimensiuni micute si se afla tot in zona centrala a insulei Thassos. Sunt 13 kilometri de parcurs pana in Maries din Potos. Poti vedea aici biserica din piatra Ekklisia Agios Georgios si alte cateva situri arheologice.  In apropierea bisercii gasesti si o taverna cu review-uri pozitive, unde poti incerca o serie de preparate traditionale. 

maries thassos

Satul Kallirachi este unul dintre satele de dimensiuni mai mari din Thassos, cu o populatie permanenta de circa 1000 de locuitori. Poti face plimbari pe stradutele inguste ale acestui sat si poti admira case traditionale si doua biserici: biserica Templului Kallirachi si biserica Saint Thekla. Kallirachi (caci sub aceasta denumire il vei gasi pe harti) se afla la 9,3 kilometri de Skala Marion. 

Satul Potamia, asezat intre Muntele Ipsarion si Marea Egee, este unul dintre cele mai fermecatoare sate din insula Thassos si se afla in imediata apropiere a celebrei plaje Golden Beach (la doar 3 kilometri distanta). Poti vizita Muzeul Municipal Polygnotou Vagi si te poti plimba pe stradutele pitoresti, insa in Potamia vei intalni si cladiri moderne. Gasesti in zona de centru mai multe taverne unde, la fel, poti testa preparatele culinare locale. 

Satul Panagia este una dintre asezarile traditionale unde se fabrica uleiul de masline, iar pe langa fabrica inca functionala de aici, vei putea sa admiri o piata centrala animata si viu colorata, cladiri traditionale varuite si taverne cu masute la umbra copacilor batrani.

Pestera Drakotrypa este o alta atractie foarte apropiata de centrul acestui sat.

Te asteptam la noi pe site cu peste 90 de variante de hoteluri in Thassos, astfel incat sa poti selecta ce ti se potriveste mai bine!

Fabrica de ulei Sotirelis din Panagia se afla chiar in centrul satului, prin urmare nu iti va fi dificil sa o reperezi. De aici poti cumpara ulei de masline si vei putea sa observi si intreg procesul de preparare al celebrului “elixir al tineretii”. 

Bisericile si manastirile din Thassos reprezinta alte obiective care atrag anual zeci de mii de turisti. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Manastirea Arhanghelului Mihail, Biserica Sf. Pantelimon si Manastirea Adormirea Maicii Domnului. 

  • Manastirea Arhanghelului Mihail a fost ridicata la inaltime, pe o stanca, si se afla la circa 35 de kilometri de Limenas. Te poti bucura aici de o priveliste superba catre mare, iar la interior poti admira o serie de opere religioase create de catre calugari. Poate fi vizitata in intervalele orare 08–14:30, 16–19:30. 
  • Biserica Sf. Pantelimon este asezata in Skala Sotiras, la aproximativ 27 de kilometri de Limenas, fiind construita in 1834 si transformata ulterior in manastire. Langa biserica se afla si grota in care se presupune ca ar fi trait Sfantul Pantelimon, dar si un izvor cu apa sfintita. 
  • Manastirea Adormirea Maicii Domnului este locul in care poti admira una dintre icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, fiind intens vizitata mai ales in preajma datei de 15 august, cand credinciosii vin aici sa se roage la icoana. Vei gasi manastirea in satul Panagia. 
manastirea arhanghelului mihail thassos
Manastirea Arhanghelului Mihail

Siturile arheologice nu lipsesc din Thassos, asa ca daca te numeri printre cei care vor sa viziteze ruine, cu siguranta vei avea ce sa vezi pe aceasta insula.

  • In Limenas poti vizita Agora antica, Muzeul de Arheologie, Teatrul antic, situl Evraiokastro, pestera zeului Pan, casa Kalogeriko, situl dedicat zeitei Selina sau Poarta lui Zeus si a Herei.  
  • In Alyki exista, de asemenea, o serie de locuri cu o puternica incarcatura istorica. Poti vedea situl arheologic din Alyki si vechea cariera de marmura de aici.
teatrul antic limenas
Teatrul antic din Limenas

Orasul Limenas (Thassos Town) si “orasul cel mic” Limenaria sunt cele mai animate centre turistice de pe aceasta insula si locurile in care vei gasi cele mai multe taverne, magazine si chiar zone de bazar.

Daca esti interesat si de o sesiune de shopping in vacanta ta din Thassos, te poti indrepta catre unul dintre aceste locuri, desi in multe dintre satele si statiunile de pe aceasta insula vei gasi mici magazine cu produse locale, suveniruri si obiecte handmade. 

orasul limenas
Limenas, Thassos

Thassos este una dintre locatiile potrivite si pentru iubitorii de natura, caci o mare parte din teritoriul sau este acoperita de paduri, dealuri si munti.

Poti inchiria biciclete daca iti place sa faci astfel de plimbari in natura, iar drumul principal care inconjoara insula este un obiectiv in sine, pentru ca poate fi parcurs lejer, are privelisti foarte frumoase si iti permite sa te opresti in mai toate asezarile de la malul Marii Egee. 

In concluzie, atat timp cat iti doresti sa ai parte de o vacanta activa in Thassos, nu ai sanse prea mari sa te plictisesti, pentru ca ai la dispozitie multe atractii – incepand cu plajele, satele traditionale, si pana la orasele in care poti face shopping, siturile arheologice, bisericile si nu in ultimul rand, plimbarile in natura.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?