Kathisma Beach, una dintre cele mai mari si bine organizate plaje din Lefkada

Kathisma Beach este una dintre cele mai cunoscute si mai generoase plaje din Lefkada si este localizata in nord vestul insulei, la mica distanta de statiunea Agios Nikitas. Kathisma Beach este genul de plaja frecventata de turistii de toate varstele si chiar daca este bine organizata si amenajata pe mai multe segmente, privelistea, peisajul si imprejurimile o fac sa fie potrivita si pentru iubitorii de natura. 

Intentionezi sa-ti petreci concediul in Lefkada, insa vrei sa te informezi mai bine asupra optiunilor de cazare? Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Lefkada, cu peste 45 de optiuni din care poti alege!

Insula Lefkada este celebra pentru frumusetea plajelor sale, iar Kathisma Beach nu face exceptie. Prin urmare, daca planuiesti o vacanta in Lefkada si vrei sa bifezi cateva dintre cele mai indragite locuri la malul marii, iata ce trebuie sa stii despre aceasta plaja. 

Unde se afla Kathisma Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Kathisma Beach este localizata la 3,5 kilometri de statiunea Agios Nikitas, la 16 kilometri de Lefkada Town, capitala insulei, si la 26 de kilometri de statiunea Vasiliki.

Spre deosebire de alte plaje frumoase ale insulei, precum Egremni sau Porto Katsiki, Kathisma Beach are o serie de avantaje. In primul rand, poti ajunge aici mai usor. Accesul la aceasta plaja se poate face fie cu masina, fie cu autobuzul, dupa cum urmeaza:

Daca te indrepti spre Kathisma Beach cu masina dinspre Lefkada Town, vei merge pe un drum asfaltat, cu cateva serpentine, iar in imediata apropiere a plajei vei gasi un spatiu mare de parcare, fara taxa. 

Cu toate acestea, in varf de sezon, parcarea se aglomereaza si e posibil sa fii nevoit sa dai cateva ture pana gasesti un loc de parcare, asa cum au povestit unii dintre turistii care au vizitat aceasta plaja recent. Exista in zona plajei si o serie de parcari private mai micute, unde va trebui sa platesti o taxa de stationare de 5 euro/zi. 

Daca insa vrei sa scapi de stresul parcarii, poti ajunge la Kathisma Beach si cu autobuzul, caci este una dintre plajele Lefkadei care are si aceasta facilitate. Compania de transport din Lefkada se numeste KTEL, iar autobuzele au trasee in mod special in partea de est a insulei, unde drumurile sunt ceva mai bune, insa exista traseu si pentru plaja Kathisma. Din Lefkada Town pleaca 3 autobuze pe zi in directia Kathisma Beach, iar orarul si pretul biletelor poate fi consultat pe acest site

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum arata Kathisma Beach si ce activitati ai la indemana aici 

Kathisma Beach este o plaja organizata, care se intinde pe mai bine de 1 kilometru. Este una dintre plajele vizitate de toate categoriile de varsta, tocmai pentru ca accesul aici se face usor (nu e nevoie sa te aventurezi pe drumuri dificile sau sa cobori sute de trepte, ca in cazul altor plaje faimoase din Lefkada), iar la capitolul facilitati, gasesti tot ce ai nevoie. In acest sens, putem spune ca frumusetea salbatica a plajei Kathisma capata in sezon o alura cosmopolita. 

Kathisma Beach este o plaja de nisip cu pietris, iar de aici nu lipseste culoarea turcoaz fascinanta a apei, specifica de altfel intregii insule Lefkada. Fiind o plaja neadapostita, la Kathisma Beach exista totusi posibilitatea sa intalnesti si valuri mari, in zilele cu vant puternic. 

Unii dintre turistii care au fost aici spun ca nu exista salvamari pe aceasta plaja, motiv pentru care e bine sa fii precaut in caz de valuri mari si sa nu te aventurezi prea departe de mal, mai ales daca nu esti un bun inotator sau daca ai copii mici. Din acest motiv, plaja este preferata si de catre cei care practica anumite sporturi nautice precum windsurf. 

Daca-ti doresti o experienta si mai palpitanta, la Kathisma Beach poti face si paragliding, iar pe plaja vei gasi si terenuri pentru volei si alte sporturi.

Vei gasi aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, iar in dreptul anumitor beach bar-uri este suficient sa faci consumatie pentru a le putea ocupa. Vei intalni la Kathisma Beach si cabine de schimb, dusuri, toalete, dar si terase si taverne. 

In plin sezon, la unele dintre beach bar-urile de aici vei auzi muzica la un nivel ceva mai ridicat, motiv pentru care aceasta plaja este preferata de turistii mai tineri, dornici de distractie. Daca nu agreezi insa muzica la plaja, te poti indrepta catre extremitatile Kathisma Beach. 

Care este cea mai buna perioada pentru a merge la Kathisma Beach

Desi este o plaja lunga si lata, Kathisma Beach devine destul de aglomerata in varf de sezon. Acesta este si motivul pentru care, daca vii aici in lunile iulie, august sau chiar inceput de septembrie, e posibil sa gasesti loc de parcare mai greu si sa prinzi sezlonguri in ultimele randuri. Daca te afli in vacanta in Lefkada in varf de sezon, iti recomandam sa vii la Kathisma Beach destul de devreme, in general inainte de ora 10.00. 

Pe de alta parte, daca vrei sa te bucuri de o atmosfera mai linistita la aceasta plaja si poti sa-ti alegi o perioada de concediu in extrasezon, sunt sanse foarte mari sa prinzi vreme buna si la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa a doua jumatate a lunii septembrie, caci vremea este prietenoasa in Lefkada si in aceste perioade. 

Temperatura apei marii atinge valori medii de 25-26 de grade in lunile iulie si august, iar in septembrie si uneori chiar si in octombrie, are temperaturi cuprinse intre 22-25 de grade. 

Concluzionand, Kathisma Beach este una dintre plajele din Lefkada la care poti ajunge mai usor si chiar daca este o plaja organizata de unde nu lipsesc majoritatea facilitatilor, frumusetea sa si cadrul in care se afla pot sa o faca potrivita si pentru cei care iubesc natura.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?