Despre vacantele in Kavarna, Bulgaria. Locul de pe litoralul bulgaresc potrivit pentru liniste si relaxare

kavarna bulgaria

Statiunea Kavarna din Bulgaria (sau Cavarna) poate fi o destinatie potrivita daca ti-ai propus sa pleci un weekend prelungit aproape de Romania sau daca iti doresti o vacanta linistita si relaxanta intr-un loc mai retras, ferit de agitatie si aglomeratie.

Kavarna se afla la o distanta de 309 kilometri de Bucuresti, la doar 46,6 kilometri de Vama Veche si la aproximativ 61 de kilometri de Varna. Statiunea Kavarna Bulgaria este mica in comparatie cu celelalte statiuni de la malul Marii Negre din tara vecina si gazduieste un port de iahturi (cu inca alte doua mici porturi in constructie), dar si terenuri profesioniste de golf. 

Kavarna Bulgaria este potrivita pentru cei care cauta vacante in locuri lipsite de zgomotot si aglomeratie, asadar trebuie sa stii ca aici nu vei gasi viata de noapte sau posibilitati de distractie caracteristice altor statiuni.

Daca ai decis ca aceasta statiune este pentru tine, te asteptam pe site cu o serie de oferte sejur Kavarna, completate si de alte optiuni pentru intreg litoralul bulgaresc!

Motive pentru o vacanta in Kavarna Bulgaria

  • Kavarna Bulgaria este o destinatie de vacanta aproape de Romania si la mica distanta de Vama Veche
  • este potrivita pentru un weekend prelungit 
  • este aproape de Cap Kaliakra – una dintre cele mai frumoase atractii din nordul litoralului bulgaresc
  • ai ferma de Midii Dalboka in apropiere de statiunea Kavarna
  • este aproape de Balcic si de Albena, unde poti face excursii de o zi

Kavarna este o statiune mica de pe litoralul Bulgariei, localizata in golful cu acelasi nume care gazduieste o serie de terenuri profesioniste de golf, dar si un port pentru iahturi.

Statiunea Kavarna este pentru cei care doresc o vacanta linistita, pentru ca aici nu vei intampina prea multa aglomeratie, mai ales dupa ce se lasa seara. Kavarna are cateva obiective importante de vizitat in imediata apropiere, insa reprezinta un punct de plecare si pentru cateva excursii de o zi in statiunile vecine. 

FACT: Kavarna a apartinut teritoriului Romaniei, intre anii 1913 – 1940, fiind localizata in judetul Caliacra 

kavarna bulgaria

Ce trebuie sa stii despre Kavarna 

Kavarna a gazduit, anii trecuti, o serie de concerte rock ale unor artisti bulgari, dar si internationali, insa nu vei gasi cluburi si discoteci unde sa te poti distra seara de seara. 

Plaja din Kavarna nu este la fel de laudata precum cea din statiunile vecine, fiind destul de ingusta si avand o buna portiune acoperita de un ponton. Cu toate acestea, vei gasi plaje amenajate, unde poti sa-ti inchiriezi sezlong si umbrela. 

Vacanta in Kavarna este axata mai mult pe relaxare si plaja, si chiar daca statiunea nu este foarte ofertanta la capitolul activitati turistice, e bine de stiut ca in cazul in care iti doresti totusi sa vizitezi ceva aici, exista cateva muzee in statiune, alaturi de doua biserici. 

Imprejurimile statiunii Kavarna (practic portiunea dintre Balcic, Kavarna si Topola) gazduiesc in prezent terenuri de golf profesionist, zona fiind recunoscuta si apreciata de practicantii acestui sport. 

In imediata apropiere, cel mai important obiectiv care merita vizitat este Cap Kaliakra, dar si dealul Chirakman. Daca vrei o experienta mai animata, poti vizita orasul Balcic.  

kavarna bulgaria

Vremea Kavarna Bulgaria. Cand este cea mai potrivita perioada pentru o vacanta

Cea mai calduroasa luna in Kavarna este august, cand s-a inregistrat o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade, insa ai vreme buna aici si in iunie (cu o medie de 23 de grade) dar si catre mijlocul lunii septembrie (tot o medie de 23 de grade). 

Tot in luna august sunt si cele mai putine sanse de ploaie in Kavarna, dar si cea mai ridicata temperatura a apei marii (25 de grade). 

Perioada buna pentru o vacanta aici in timpul sezonului cald este una destul de generoasa, incepand cu mijlocul lunii iunie si chiar pana catre sfarsitul lunii septembrie. 

plaja kavarna bulgaria

Plaja Kavarna si alte plaje din imediata apropiere 

Spre deosebire de alte statiuni de pe litoralul bulgaresc, Kavarna nu se poate lauda cu cele mai bine cotate plaje, insa exista si aici 3 plaje principale pe care le poti vizita fara probleme. 

Plaja Kavarna este destul de ingusta si are o portiune acoperita de un ponton, dar si o portiune cu plaja de nisip si intrare lina in apa. 

  • Plaja principala a statiunii este situata in stanga, cum te uiti catre mare si este dotata cu sezlonguri si umbrele, dar are si zone libere marginale. 
  • În apropierea restaurantului Balgarka vei gasi o alta plaja, insa de dimensiuni mai mici si cu intrare in apa mai anevoioasa, pe scari. 
  • A treia plaja din Kavarna este situata in dreapta cum te uiti catre mare si este mai retrasa, cu nisip fin si cu intrare lina in apa. 

Poti citi mai multe despre aceste plaje aici: Plaja Kavarna si alte plaje din apropierea acestei statiuni micute de pe litoralul bulgaresc

Plaja Bolata, cu o forma aproape perfecta de semicerc, se afla la 14 kilometri de Kavarna si imediat langa Cap Kaliakra. Plaja este restrasa, protejata de valurile mari si se afla in Rezervatia Naturala Kaliakra, fiind una dintre locatiile preferate ale iubitorilor de natura. 

plaja bolata bulgaria

Plaja din Albena (aflata la 29 de kilometri distanta de Kavarna) este una dintre cele mai apreciate de pe litoralul bulgaresc, cu o lungime de 6 kilometri si o latime de aproximativ 150 de metri. Asadar, daca iti doresti una sau mai multe zile de plaja si in acest loc, vei parcurge cu masina un drum de doar 30 de minute. 

Ce sa faci in Kavarna. Obiective turistice de aici

In cazul in care iti doresti sa vizitezi muzee sau alte locuri cu incarcatura istorica, poti face acest lucru si in Kavarna, chiar daca obiectivele nu se compara, spre exemplu, cu cele din Balcic. Statiunea are cateva muzee, biserici si mai multe fantani vechi. Vei gasi in Kavarna urmatoarele muzee:

  • Muzeul Maritim – se afla in vecinatatea portului
  • Muzeul Orasului – se afla in zona centrala a statiunii
  • Muzeul Etnografic – localizat relativ central, pe strada Buzludzhafstat

Tot in Kavarna pot fi vizitate si doua biserici:

  • Biserica Sfantul Gheorghe, construita in 1836
  • Biserica Adormirea Maicii Domnului, construita in 1860

Unde te cazezi in Kavarna si care sunt hotelurile recomandate de aici 

Pe site-ul nostru vei gasi hoteluri de 3, 4 si chiar 5 stele, bine cotate, inclusiv cu cazare all inclusive in Kavarna, plaja privata si alte facilitati. Iti prezentam cateva optiuni de cazare in Kavarna

hotel royal grand spa kavarna

Unde se poate manca in Kavarna

Daca nu stai la un hotel cu cazare in regim all inclusive sau vrei sa incerci si altceva in materie de mancare, in Kavarna vei gasi o serie restaurante cu review-uri pozitive. Ti-am pregatit mai jos cateva exemple:

  • Taverna St. George – cu preparate din bucataria traditionala bulgareasca 
  • Restaurant Balgarka, unde poti manca fructe de mare, preparate mediteraneene, bulgaresti dar si feluri potrivite pentru persoanele vegetariene
  • The Old Bridge –  poti manca aici preparate din peste, fructe de mare, midii, restaurantul fiind asezat chiar la malul marii 
  • Dukov House Restaurant – il gasesti tot in zona centrala, la malul marii si poti savura aici supe, fructe de mare, midii in diferite sosuri si deserturi

In apropiere de Kavarna se afla si Ferma de Midii Dalboka, la o distanta de doar 7,4 kilometri si 15 minute de mers cu masina. Poti incerca mancaruri variate cu midii, diferite preparate din peste si te poti bucura de o priveliste frumoasa la malul marii.  

ferma de midii dalboka

Excursii si obiective turistice in apropiere de Kavarna, Bulgaria 

Desi este o statiune mai linistita, Kavarna poate fi punct de plecare pentru excursii de o zi catre mai multe locuri de interes de pe litoralul bulgaresc.

  • Cap Kaliakra – localizat aproape de Kavarna, la 14,6 kilometri distanta de statiune, Cap Kaliakra este un spectaculos monument al naturii cu peisaje de poveste. 
  • Balcic – unde poti face shopping si poti vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, la doar 18,3 kilometri distanta de Kavarna
  • Albena – localizata la 28,5 kilometri distanta de Kavarna, unde poti face plaja, activitati sportive sau chiar o vizita la parcul acvatic Aquamania 
castelul reginei maria din balchik

Cum ajungi in Kavarna? Distanta Bucuresti – Kavarna si trasee cu plecare din alte orase

Daca pleci din Bucuresti catre Kavarna, ai trei trasee principale la dispozitie:

  • Bucuresti – Fetesti Gara – Cernavoda – Agigea – Mangalia – Vama Veche – Sabla – Kavarna (cu o distanta Bucuresti – Kavarna de 309 km)
  • Bucuresti – Fetesti Gara – Cernavoda – Mereni – Negru Voda – Gheneral Tosevo – Kavarna (310km)
  • Bucuresti – Calarasi – Silistra (unde vei trece cu bacul) – Dobrici – Kavarna (267 km)

Trasee cu plecare din alte orase ale Romaniei catre Kavarna

  • Daca vii dinspre Brasov, cel mai rapid traseu va fi cel Brasov – Ploiesti Bucuresti – Cernavoda – Vama Veche – Sabla – Kavarna (484 km), cu o durata de aproximativ 6 ore in conditii de trafic normale. 
  • Daca vii de la Craiova catre Kavarna, cel mai rapid traseu va fi Craiova – Alexandria – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Varna – Kavarna (480 km). 
  • Dinspre Cluj Napoca catre Kavarna, o poti lua fie prin Bucuresti, cu continuarea traseului pe Autostrada Soarelui – Cernavoda – Vama Veche – Kavarna (769 km) sau poti iesi din tara pe la Ruse – Razgrad – Varna – Kavarna (754 km). 

Taxe de drum: Daca vei trece pe Autostrada Soarelui, nu uita sa achiti taxa de autostrada, iar daca vei trece pe la Ruse, va trebui sa achiti taxa de 3 euro/sens pentru pod. Vigneta pentru Bulgaria trebuie de asemenea achitata (online sau la vama) si costa 15 leva/saptamana. 

kavarna bulgaria

In concluzie, statiunea Kavarna din Bulgaria poate fi locul potrivit pentru tine daca vrei sa ai o vacanta mai linistita, intr-un cadru ferit de aglomeratie. Totodata, de aici iti poti organiza excursii de o zi in locuri fascinante din imprejurimi, pentru ca mai apoi sa te intorci seara la cazarea din Kavarna.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?