Despre Kiten, Bulgaria. Ce poti face intr-una din cele mai mici statiuni de pe litoralul bulgaresc

Kiten este un oras-statiune din Bulgaria care apartine de comuna Primorsko, provincia Burgas, fiind localizat pe o mica peninsula – Urdoviza. Kiten este una dintre cele mai restranse statiuni de pe coasta Marii Negre din Bulgaria si este destul de necunoscuta turistilor romani. 

Gasesti statiunea Kiten la doar 6 kilometri de Primorsko si la aproximativ 27 de kilometri de Sozopol, iar printre principalele activitati pe care le poti face aici se numara, evident, mersul la plaja, alaturi de posibilitatea de a practica o serie de sporturi acvatice. 

Cum este in Kiten si care sunt principalele atractii de aici 

Pentru ca vorbim despre o statiune de dimensiuni reduse, este important de stiut ca in Kiten nu vei gasi freamatul specific statiunilor mari de pe litoralul bulgaresc si nici optiunile multiple de entertainment din alte zone. 

In Kiten exista locuri de cazare la vile si hoteluri de 2,3 sau 4 stele, insa nu vei gasi aici hoteluri de lant, resorturi si foarte multe servicii extra.

Daca vrei doar sa faci o scurta vizita in Kiten, insa sa te cazezi intr-o statiune mai cunoscuta, nu uita ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte cazare litoralul din Bulgaria.

Preturile din Kiten sunt in general mai mici comparativ cu statiunile mai cunoscute, iar in mica statiune exista si o serie de terenuri de sport (tenis, fotbal), un centru de echitatie, locuri de joaca pentru copii, un cinema in aer liber si chiar cateva discoteci. 

Gasesti in Kiten restaurante unde se mananca bine, la preturi decente, in principal cu preparate traditionale bulgaresti si turcesti. 

Vremea in Kiten este mai calduroasa comparativ cu nordul litoralului bulgaresc, tocmai pentru ca pozitia sa permite desfasurarea unui sezon cald mai extins. Prin urmare, in Kiten poti prinde vreme buna de plaja chiar si spre finalul lunii septembrie. Cele mai ridicate temperaturi in Kiten s-au inregistrat in medie la inceputul lunii august, iar cele mai mici sanse de ploaie sunt in perioada 15 iulie – 15 august. 

kiten bulgaria

Apa marii inregistreaza cele mai ridicate valori in august, cu temperaturi medii de 25 de grade. 

Plajele din Kiten sunt descrise de catre turisti ca fiind in linii generale bune si destul de linistite. Exista doua plaje in statiune: Urdoviza si Atliman, ambele cu nisip fin si apa curata. 

Plaja Urdoviza sau Kiten South Beach este in partea de sud a statiunii si este mai lata. Gasesti aici atat zone cu sezlonguri, cat si zone de plaja libera, dar si diferite terase de unde poti cumpara racoritoare sau mancare. In extremitatea sudica a acestei plaje exista si o zona de camping (Kiten Camping), langa gura raului Karaagach, cu zone special amenajate pentru rulote si corturi. Tot de aici pot fi inchiriate rulote sau bungalouri, iar in camping sunt disponibile facilitati sanitare, parcare privata, magazin alimentar, restaurant, bar si securitate. 

O atractie din imediata apropiere este raul Karaagach, unde turistii obisnuiesc sa faca plimbari cu barca, sa ia lectii de canotaj sau sa pescuiasca. 

Plaja Atliman se afla in stanga statiunii cum te uiti la mare si are o zona destul de intinsa dotata cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. Exista aici si o zona de plaja libera , insa aceasta se ocupa destul de repede, mai ales in varf de sezon. La Atliman sunt si terase cu locuri de luat masa, toalete, vestiare si dus. 

In Kiten exista si un mic port, de unde poti lua ambarcatiuni catre statiunile din apropiere precum Primorsko, Tsarevo sau Lozenetz. 

Atractii in apropiere de Kiten: Pentru ca se afla foarte aproape de Primorsko, din Kiten poti ajunge rapid la Situl Arhelogic Beglik Tash, unde poti admira un sanctuar tracic fascinant. Pretul biletului de intrare este unul modic, iar locul are o energie aparte. 

Castelul Ravadinovo este, de asemenea, aproape de Kiten si merita vizitat mai ales daca te afli in vacanta alaturi de cei mici. Ravadinovo se afla la 25 de kilometri distanta de Kiten si reprezinta un amestec destul de neconventional al mai multor stiluri arhitecturale. Pe domeniul de aici poti admira castelul, un parc cu lacuri si gradini, diferite statui, iar copiii se pot distra la centrul de echitatie, la mica gradina zoologica sau la locul de joaca. 

Sozopol poate fi un alt punct de oprire pentru tine daca vii dinspre Kiten, mai ales daca esti in cautarea unui loc pitoresc in care sa poti admira case traditionale bulgaresti de o vechime impresionanta, stradute inguste si ruinele zidurilor vechi ale cetatii. Tot in Sozopol poti lua si masa la unul dintre restaurantele de la malul marii. 

Distanta Bucuresti Kiten este de 370 de kilometri, daca alegi sa vii in aceasta directie pe traseul cel mai scurt, cu intrare pe la Ruse. Daca vii inspre Kiten din zona litoralului romanesc, vei avea de parcurs 276 de kilometri de la Vama Veche. Intre Varna si Kiten sunt 169 de kilometri, iar de la Burgas si pana la Kiten sunt aproximativ 54 de kilometri. 

Concluzionand, Kiten este unul dintre locurile extrem de linistite de pe litoralul bulgaresc, potrivit celor care nu vor sa aiba parte de prea mult freamat in vacanta, insa poate fi totodata si un loc pe care sa-l testezi intr-o zi, chiar daca esti cazat in alta statiune mai cunoscuta de la Marea Neagra, din Bulgaria.

Alte articole care te-ar mai putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?