Despre statiunea Kranevo, Bulgaria. Ce trebuie sa stii daca mergi in vacanta aici

kranevo bulgaria

Statiunea Kranevo din Bulgaria, descrisa mai degraba ca un sat de vacanta datorita dimensiunilor sale reduse comparativ cu celelalte statiuni bulgaresti, se afla la doar 4 kilometri de Albena, la 25 de kilometri de Varna si la numai 84 de kilometri de Vama Veche.

Kranevo este una dintre cele mai apropiate destinatii de vacanta de pe litoralul bulgaresc daca vii dinspre Bucuresti (260 km) si este potrivita mai ales daca te numeri printre cei care cauta un sejur relaxant.

Statiunea Kranevo se afla intr-o zona retrasa si se adreseaza in special familiilor cu copii sau celor care cauta sa evite aglomeratia si doresc sa aiba parte de liniste in concediu. 

Gasesti mai jos tot ce trebuie sa stii daca ai in plan sa-ti faci vacanta in Kranevo Bulgaria, iar la noi pe site oferte sejur Kranevo, din care sa alegi hotelul potrivit pentru tine!

hotel algara kranevo

Motive pentru o vacanta in statiunea Kranevo Bulgaria

  • este o destinatie de vacanta care se numara printre cele mai apropiate de Romania
  • Kranevo se afla intr-o zona retrasa, potrivita pentru familiile cu copii si pentru cei care doresc sa se relaxeze
  • in Kranevo gasesti o plaja bine organizata, lata si cu intrare lina in mare
  • poti veni aici intr-o zona de plaja mai linistita si daca esti cazat in Albena 
  • ai numeroase atractii in vecinatatea statiunii Kranevo: Rezervatia Naturala Baltata, Balcic, Cap Kaliakra, Albena, Nisipuri de Aur, Varna 

Micuta statiune Kranevo din Bulgaria se afla la un drum de aproximativ 4 ore de Bucuresti (260 km, daca traversezi cu bacul pe la Silistra) si este o oaza de relaxare pentru cei care doresc sa stea departe de agitatia si viata de noapte a statiunilor aglomerate. Kranevo se afla intre statiunile Albena si Nisipurile de Aur de pe litoralul bulgaresc si reprezinta o atractie pentru iubitorii de mare, natura si liniste. 

Este un loc bun de plaja intr-un cadru mai linistit si pentru cei care sunt cazati in Albena, iar in materie de atractii din imprejurimi, Kranevo este un punct de plecare facil catre Rezervatia Naturala Baltata, (care se afla intre Kranevo si Albena), dar si catre statiunile Albena sau Nisipurile de Aur in cazul in care vrei o escapada intr-un loc mai animat. 

Tot in apropiere sunt si orasul Balcic si al sau Castel al Reginei Maria, Capul Kaliakra si chiar orasul Varna (la doar 24 kilometri distanta de Kranevo)

plaja kranevo

Prognoza meteo Kranevo. Cum este vremea si cand este potrivita o vacanta aici 

Vremea in statiunea Kranevo este prietenoasa pe intreg parcursul sezonului cald, cea mai calda luna fiind iulie, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade. Septembrie este luna in care prognoza meteo arata cele mai putine sanse de ploaie in Kranevo, asadar o vacanta este potrivita aici si la inceput de toamna. 

In linii generale, in perioada dintre lunile iunie si septembrie vei avea parte de vreme buna in Kranevo, cu temperaturi medii situate intre 20 si 25 de grade. 

Apa marii poate atinge peste 25 de grade in luna august, iar in luna septembrie chiar si 23 de grade. 

Plaja Kranevo Bulgaria, lata si generoasa

Plaja din Kranevo, Bulgaria, se intinde pe o lungime de 6 kilometri de-a lungul coastei, fiind destul de generoasa si cu o latime de aproximativ 100 de metri. Plaja centrala de aici, Kranevo beach, este una destul de linistita, cu o intrare lina in apa si fara curenti periculosi. 

Plaja Kranevo Bulgaria a fost descrisa de majoritatea turistilor ca fiind foarte intinsa, cu nisip fin si foarte curata. Vei gasi atat portiuni cu sezlonguri si umbrele (cca 5 leva/sezlong), cat si portiuni de plaja libera. 

Citeste si: Kranevo Beach si ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de plaja din aceasta statiune linistita

plaja kranevo

Hoteluri din Kranevo Bulgaria. Unde te poti caza  

Statiunea Kranevo Bulgaria are in general hoteluri de 2 si 3 stele, potrivite unei vacante cu buget redus, insa trebuie sa stii ca din Kranevo nu lipsesc nici hotelurile bine cotate, de 4 sau 5 stele, situate direct pe plaja si cu cazare in regim all inclusive. 

Iti prezentam cateva exemple de hoteluri de 4 si 5 stele din Kranevo, unde te poti caza.

hotel sunny castle kranevo

Masa in regim all inclusive si alte variante de restaurante Kranevo

In Kranevo te poti caza la hoteluri in regim all inclusive, asadar vei avea micul dejun, pranzul si cina asigurate, cu servire tip bufet. Daca totusi vrei sa incerci si alte locuri in care sa mananci, statiunea are cateva restaurante cu recenzii pozitive, pe care ai putea sa le incerci.

Turistii care au vizitat Kranevo au evaluat-o ca fiind mai accesibila decat restul statiunilor de pe litoralul bulgaresc, lucru care se aplica si in cazul preturilor pe care le vei regasi la restaurante. 

Iti prezentam o serie de restaurante din Kranevo cu mancare apreciata:

  • Restaurant Izvora, unde poti incerca preparate traditionale bulgaresti dar si alte tipuri de mancaruri europene, preparate la gratar sau fructe de mare,  la preturi decente
  • BBQ House la Paco, cu preparate la gratar, burgeri, salate si fructe de mare
  • FIRST LINE Restaurant & Bar, chiar pe plaja centrala a statiunii. Aici poti manca midii, alaturi de o varietate de preparate culinare si poti asculta muzica live
  • Restaurant Vodenitsata, cu un decor rustic si cu preparate din peste, mancaruri cu specific bulgaresc, preparate la gratar, la preturi accesibile 

Gasesti mai multe informatii aici: Restaurante Kranevo. Top locuri cu review-uri bune si ce poti manca la fiecare

restaurant terasa kranevo

Ce se poate vizita in imprejurimile statiunii Kranevo Bulgaria

Statiunea Kranevo poate fi un punct de plecare catre mai multe atractii ale litoralului bulgaresc, mai ales pentru ca se afla intre cele doua statiuni Albena si Nisipurile de Aur, dar si pentru ca intre Kranevo si Albena este localizata Rezervatia Naturala Baltata.

Principalele atractii pe care le poti vizita daca esti cazat in Kranevo, Bulgaria:

  • Rezervatia Naturala Baltata – se afla intre statiunile Kranevo si Albena si are o lungime de 203.2 hectare, care inconjoara valea raului Batovska. Traseul turistic care strabate rezervatia este potrivit pentru cei care doresc sa faca fotografii sau sa se plimbe cu bicicleta. Aici ai ocazia sa admiri peste 260 de specii de plante, peste 35 de specii de mamifere si peste 180 de specii de pasari. 
  • Farul de la Capul Ecrina – se afla la 3 kilometri sud de Kranevo si a fost considerat cel mai sudic teritoriu al Romaniei pana in anul 1940. 
  • Statiunea Albena – statiune cu plaja premiata cu blue flag, unde poti practica activitati sportive sau poti face o vizita de o zi la parcul acvatic Aquamania. Albena se afla la doar 4,7 kilometri de Kranevo, asadar vei face in jur de 7 minute cu masina pana aici. 
  • Statiunea Nisipurile de Aur – aceasta poate fi statiunea in care sa practici sporturi nautice sau sporturi extreme sau unde poti merge in cazul in care ti se face dor de viata de noapte. Distanta Kranevo Nisipurile de Aur este de 8 kilometri.
  • Balcic – localizat la doar 15,3 km de Kranevo, orasul Balcic este un loc bun pentru o plimbare romantica pe faleza sau pentru o cina cu vedere spectaculoasa. Tot aici poti vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica. 
  • Cap Kaliakra – aflat la o distanta putin mai mare (55 km) de Kranevo, Cap Kaliakra este un monument fascinant al naturii, situat pe o fasie de pamant stancoasa, in vecinatatea orasului bulgaresc Kavarna. Piesajele de aici sunt spectaculoase si poti vizita ruinele constructiilor vechi, locul fiind incarcat de istorie. 
  • Orasul Varna – la doar 24 de kilometri de Kranevo se afla Varna, cel mai mare oras de pe coasta bulgara a Mării Negre. Poti include in excursia de o zi la Varna vizita la Catedrala Adormirii Maicii Domnului, la Baile Romane sau la Gradina Zoologica.  
cap kaliakra

Distanta Bucuresti Kranevo si diferite trasee din tara pentru a ajunge aici

Daca pleci din Bucuresti, ai la dispozitie 3 trasee principale, primul dintre acestea fiind si cel mai scurt, caci vei traversa cu bacul pe la Silistra). Cu toate acestea, traseele 2 si 3 se estimeaza a fi mai rapide. Distanta Bucuresti Kranevo in ceea ce priveste primul traseu este de 260 km. 

  • Bucuresti – Lehliu Gara – Calarasi – Silistra – Srediste – Dobrici – Kranevo (260 km)
  • Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Devnea – Kranevo (296 km) 
  • Bucuresti – Cernavoda – Medgidia – Negru Voda – Gheneral Tosevo – Balcic – Kranevo (325 km)

Trasee catre Kranevo din alte orase ale tarii:

  • Daca vii de la Constanta, vei avea de parcurs doar 134 de kilometri, pe malul Marii Negre, pe traseul Constanta – Mangalia – Vama Veche – Sabla – Cavarna – Balcic – Kranevo.  Distanta Vama Veche – Kranevo este de 83 de kilometri. 
  • Daca pleci din Craiova, vei avea de parcurs 449 de kilometri, pe ruta Craiova – Alexandria – Giurgiu – Ruse – Kranevo 
  • Daca vii de la Brasov, poti alege sa traversezi cu bacul pe la Silistra (vei avea o distanta totala de 432 de kilometri) sau sa urmezi traseul Brasov – Bucuresti – Cernavoda – Negru Voda – Balcic – Kranevo (cu un traseu total de 497 km)

Taxe de drum: In cazul in care vei merge pe Autostrada Soarelui, nu uita sa achiti taxa de autostrada, iar in ceea ce priveste vigneta din Bulgaria, aceasta se achita fie la vama, fie online si costa 15 leva/o saptamana. Daca alegi un traseu cu trecere pe la Ruse, va trebui sa achiti si taxa de 3 euro/sens pentru pod. Acorda atentie regulilor de circulatie din Bulgaria si nu depasi limita de viteza in localitati, pentru a evita sa fii amendat de catre politie. 

Concluzionand, Kranevo poate fi locul potrivit pentru vacanta ta daca-ti doresti sa fii departe de agitatie, zgomot si aglomeratie. Statiunea Kranevo are preturi mai scazute decat statiunile mari de pe litoralul bulgaresc si este inconjurata de multe obiective turistice si atractii, toate localizate la distante rezonabile.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?