Plaja Sunny Beach. Principalele caracteristici, locuri potrivite pentru distractie si informatii despre preturi

Esti tentat sa-ti faci vacanta in cea mai mare si cea mai animata statiune de pe litoralul vecinilor bulgari? Daca nu ai mai fost niciodata, trebuie sa stii ca plaja Sunny Beach este lunga si bine organizata, cu o multime de servicii si facilitati la indemana, segmente de plaja libera care alterneaza cu segmentele de plaja amenajata si posibilitatea de a practica o multime de sporturi la malul marii. 

Turistii care aleg sa-si faca vacantele de vara in aceasta statiune au sanse mari sa se bucure si de un sezon cald ceva mai lung, gratie pozitionarii geografice a acestui loc.

Daca esti de parere ca plaja Sunny Beach este pentru tine, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte sejur Sunny Beach, carora li se adauga si alte oferte pentru statiunile cunoscute ale litoralului bulgaresc, astfel incat sa fii sigur ca alegi fix ce ti se potriveste mai bine!

Cum arata plaja Sunny Beach, principalele caracteristici si localizare

Plaja Sunny Beach se intinde pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, in dreptul statiunii cu acelasi nume si in golful dintre statiunile Nessebar si Sveti Vlas. 

In zona de nord a statiunii, vei intalni o plaja usor mai ingusta, in special inspre iesirea catre statiunea Sveti Vlas. Pe masura ce mergi spre centrul statiunii, plaja se lateste, iar in zona de sud vei observa ca plaja Sunny Beach este cea mai lata. 

In extremitatea sudica, plaja Sunny Beach are chiar si dune de nisip, iar locul in sine este descris de catre turistii care l-au vizitat recent ca fiind curat si ingrijit. Plaja Sunny Beach a fost, de altfel, premiata cu distinctia “Blue Flag”. 

Plaja de aici este impartita pe segmente, atat zone private, amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Plaja Sunny Beach este descrisa ca fiind in general potrivita si pentru familiile cu copii, caci are o intrare lina in apa si este lata, asadar spatioasa, insa e bine de luat in considerare ca in plin sezon, respectiv in lunile iulie si august, locul devine si destul de aglomerat. Prin urmare, daca te afli in vacanta in aceasta perioada in Sunny Beach si vrei sa prinzi un sezlong cat mai aproape de mare, ar fi bine sa mergi la plaja ceva mai devreme. 

Daca nu esti presat sa-ti faci concediul in aceasta perioada aglomerata, o varianta buna poate fi si inceputul lui iunie sau chiar luna septembrie in Sunny Beach, caci, asa cum spuneam anterior, statiunea isi bucura vizitatorii cu o clima ceva mai calduroasa. 

Servicii si preturi la plaja Sunny Beach 

Spre deosebire de preturile din alte statiuni de pe litoralul bulgaresc, la plaja Sunny Beach vei intalni preturi usor mai ridicate. Spre exemplu, pentru un sezlong, trebuie sa scoti din buzunar intre 8-12 leva (asadar pana la aproximativ 30 ron/articol). 

Ce e important de stiut e faptul ca Sunny Beach este si cea mai potrivita statiune pentru tinerii care vor sa se distreze, distractie care nu lipseste nici in zona de plaja. Desigur, exista si plaje mai linistite, insa si unele plaje private cu muzica mai tare, lucru de care e bine sa tii cont daca vrei sa stai linistit, sa citesti o carte si sa auzi doar sunetul valurilor. 

La plaja Sunny Beach ai posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice, sporturi pe plaja si alte activitati distractive, asadar daca vrei sa faci ski nautic, parasailing sau o plimbare cu banana, stai linistit, le vei avea pe toate la indemana.

Exista si multe baruri pe plaja Sunny Beach, asadar locuri in care poti savura linistit un cocktail sau in care poti asculta muzica, iar in unele locatii de acest gen se organizeaza chiar si petreceri cu DJ renumiti. Asteapta-te sa platesti in jur de 10 leva pentru un cocktail. Totusi, intre anumite ore exista oferte de tip happy hour, perioade in care poti cumpara 1 cocktail + 1 gratis.

HINT: In supermarketurile din Sunny Beach si in mod special in magazinele din apropierea plajei, preturile sunt cu aproximativ 20% mai ridicate comparativ cu invecinatul Nessebar. 

Plaja Cacao Sunny Beach si alte segmente de plaja cunoscute in Sunny Beach 

Pentru ca Sunny Beach este o statiune celebra pentru oportunitatile de distractie, o parte dintre cei care urmeaza sa-si petreaca vacantele aici sunt interesati si de cele mai cunoscute/apreciate locuri de acest gen. 

Plaja Cacao Sunny Beach este una dintre plajele private amenajate inca din 2003, care gazduieste si un club cu petreceri pe timp de vara. Vei gasi aici si o zona cu umbrele si sezlonguri de inchiriat, canapele, zona de bar si toate facilitatile necesare unei experiente confortabile si pline de distractie. 

UPDATE aprilie 2022: Conform unei postari pe pagina oficiala de Facebook Cacao Beach, clubul de pe acest segment de plaja ar fi fost inchis.

Tot in Sunny Beach vei mai gasi in zona de plaja si locatii precum Bedroom Beach, Shaker Club, Hidden Beach Bar – toate fiind segmente de plaja privata, amenajate cu sezlonguri/perne/baldachine care pot fi inchiriate, dar si cu baruri in imediata apropiere. Muzica nu lipseste din aceste locuri. 

Concluzionand, daca te numeri printre cei dornici de distractie si pui la cale o vacanta alaturi de gasca de prieteni, e posibil ca plaja Sunny Beach sa fie tot ce-ti trebuie. Desi distractia este omniprezenta aici, exista si portiuni de plaja mai linistite, unde poti sa te relaxezi cu copiii sau citind o carte, asadar putem spune ca, per total, plaja Sunny Beach este una pentru toate tipurile de turisti, insa cu un accent pe cei care cauta distractie 🙂 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti o multime de oferte vacanta in Sunny Beach, cu zeci de hoteluri din care sa-l selectezi pe cel potrivit nevoilor si asteptarilor tale!

Alte articole despre Sunny Beach

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?