Vizita in satul Kirazli, Kusadasi. Ce trebuie sa stii despre unul dintre cele mai autentice sate din aceasta zona a Turciei

Satul Kirazli se afla in apropierea orasului-statiune Kusadasi si este asezat in inima naturii, la poalele muntilor, fiind unul dintre locurile in care turistii se pot bucura de o experienta autentica in ceea ce priveste viata rulala turceasca. 

Numele satului inseamna “cireasa”, tocmai pentru ca locul este faimos pentru livezile sale de ciresi, care ofera un spectacol vizual si olfactiv de exceptie la sfarsit de martie – inceput de aprilie, atunci cand pomii infloresc. 

Kirazli are o populatie de aproximativ 2000 de locuitori permanenti, care se ocupa in general cu agricultura si cresterea animalelor. Vei observa aici livezi de ciresi, piersici, pruni, dar si vita de vie, iar intr-o zi obisnuita, e posibil sa vezi oameni muncind la camp, localnici savurandu-si impreuna cafeaua, cateva gaini care se plimba nestingherite pe langa case sau copii care se joaca pe stradutele satului. Daca te incanta astfel de peisaje si atmosfera linistita a locului, ai toate sansele sa ramai cu amintiri deosebite in urma unei vizite in Kirazli.  

Iar daca noi ti-am deschis deja apetitul pentru o vacanta in aceasta frumoasa zona a Turciei, gasesti la noi pe site si oferte foarte bune vacante in Kusadasi, cu peste 40 de variante din care poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Unde se afla satul Kirazli si cum poti ajunge aici 

Kirazli se afla la aproximativ 15 kilometri distanta de centrul orasului-statiune Kusadasi, asadar, intr-o zi in care se circula normal, ar trebui sa faci in jur de 25-30 de minute pana in acest sat. 

Timpul poate totusi sa difere in functie de modalitatea prin care alegi sa ajungi aici. 

In Kirazli poti merge cu masina personala, cu taxi, cu transportul local (exista dolmus din Kusadasi catre Kirazli, la fiecare jumatate de ora pe timp de zi, in sezonul cald) sau prin intermediul unei excursii optionale/tur privat. 

Avantajul unei excursii optionale este reprezentat de faptul ca vei avea alaturi in permanenta un ghid, iar in privinta transportului nu ar trebui sa-ti mai faci griji, caci vei fi preluat de la hotel.

In general, intr-un tur de o zi in care este inclus satul Kirazli, pot fi incluse si opriri la Efes, la Casa Fecioarei Maria si in orasul Selcuk, caci distantele intre aceste obiective sunt mici, ceea ce-ti permite sa le vezi intr-o singura zi. 

Cum arata satul Kirazli si ce poti sa faci aici

Satul Kirazli este locul potrivit pentru tine daca vrei ca pret de cateva ore sa te rupi de agitatia din Kusadasi si sa te bucuri de atmosfera vietii linistite de la țara, in varianta turceasca autentica. Kirazli este faimos pentru agricultura organica, iar cei mai multi dintre turistii care vin aici cu tururi organizate iau fie micul dejun, fie pranzul, intr-o gospodarie sau restaurant local.

Experienta culinara este descrisa de majoritatea dintre cei care au vizitat Kirazli ca fiind una incantatoare, mai ales ca mai toate produsele din care vei gusta sunt preparate local (gemuri, branzeturi, fructe si legume, produse de patiserie, etc).

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

In zilele de duminica, in Kirazli este organizata si o piata cu produse organice, cunoscuta ca fiind prima de acest fel din Turcia. 

In Kirazli exista o scoala primara, o moschee, un dispensar, o patiserie si cateva mici magazine. 

Cea mai buna perioada in care poti vizita satul Kirazli este la inceput de aprilie, atunci cand sunt infloriti ciresii. Desi aceasta perioada nu coincide cu sezonul de vara, iar temperaturile sunt ceva mai scazute,  daca vrei sa prinzi Kirazli in adevarata sa splendoare, acesta este momentul ideal in care poti veni aici. 

Cu toate acestea, Kirazli merita vizitat si daca te afli in vacanta in zona Kusadasi in mijlocul verii sau catre toamna, pentru ca ramane una dintre atractiile cu adevarat speciale ale zonei. 

Obiective in apropiere de Kirazli pe care le poti vizita in aceeasi zi

Vei observa ca majoritatea excursiilor optionale cu plecare din Kusadasi sau din alte statiuni apropiate includ mai multe opriri in aceasta zona, pentru ca atractiile au distante mici intre ele, lucru valabil si in cazul in care vrei sa le vizitezi pe cont propriu.

Efes se afla la 17 kilometri de Kirazli, asa ca daca mergi sa vizitezi faimosul oras antic la orele diminetii, merita sa te opresti in Kirazli la pranz pentru o pauza de masa, pentru ca de la un obiectiv la altul se fac cam 30 de minute pe drum. Nu uita ca in cazul in care mergi cu un tur ghidat sa intrebi de la inceput cat timp vei avea la dispozitie in fiecare dintre locatii. 

Orasul Selcuk, din imediata vecinatate a Efes-ului, se mandreste la randul sau cu o serie de atractii care merita vazute, printre care Basilica Sfantului Ioan, Moscheea Isa Bey si fortareata orasului. 

Casa Fecioarei Maria se afla intre Efes si Kusadasi si poate fi vizitata, de asemenea, in aceeasi zi cu satul Kirazli. Locul este unul destul de micut, asadar o oprire aici nu ar trebui sa dureze mai mult de 30-45 de minute, daca vrei sa cuprinzi si restul obiectivelor in programul unei singure zi. 

Satul Sirince se afla la doar 7 kilometri de Selcuk si la 23 de kilometri de Kirazli, asa ca daca ti-ai propus sa vezi 2 sate traditionale din Turcia, fiecare dintre ele cu propriul farmec, poti face in asa fel incat sa le bifezi pe amandoua intr-o zi. Nu multe dintre tururile organizate au totusi in program vizitarea acestor doua sate in aceeasi zi. 

Iti recomandam sa citesti si: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

In concluzie, satul Kirazli merita vazut daca te vei afla in vacanta in zona Kusadasi si daca vrei sa experimentezi viata rurala locala si mai ales produsele locale. Nu trebuie neaparat sa-l bifezi in aceeasi zi cu obiectivele mai sus mentionate, ci poti inclusiv sa-ti rezervi o jumatate de zi libera in care sa faci o scurta plimbare pana aici pentru a te bucura de linistea si autenticitatea locului.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?