Skala Potamia, una dintre cele mai apreciate statiuni din Thassos. Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti faci vacanta aici

Skala Potamia (Skala Potamias) este una dintre statiunile cunoscute ale insulei Thassos si totodata una dintre cele mai animate. Este inconjurata de paduri si munti, fiind localizata la baza celui mai inalt varf din Thassos – Ipsarion, si ofera turistilor acces la una dintre cele mai bune plaje ale insulei – Golden Beach. 

Urmeaza sa-ti faci vacanta in Thassos si vrei sa stii mai multe despre Skala Potamia? Gasesti mai jos o serie de detalii utile despre aceasta statiune, iar la noi pe site gasesti cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Thassos, cu peste 80 de variante din care poti alege.

Skala Potamia se afla la 13 kilometri de Thassos Town (Limenas) si la 38 de kilometri distanta de Potos. 

Ce trebuie sa stii despre statiunea Skala Potamia

Skala Potamia este localizata in golful Golden Beach si are iesire la plaja cu acelasi nume, care se intinde pana in statiunea vecina Skala Panagia. 

Chiar daca in trecut, cele doua statiuni aveau plajele separate, intrucat Golden Beach avea o portiune cu dune de nisip traversata de un mic rau, in prezent, exista o singura fasie de nisip lunga de circa 2,5 kilometri, care se intinde de-a lungul acestui golf. 

Skala Potamia este o statiune populara, care a inceput sa se dezvolte relativ tarziu. Este inconjurata de vegetatie, iar faptul ca se afla la baza unui lant muntos o face sa fie avantajata atat din punct de vedere al peisajului, cat si din punct de vedere al calitatii aerului, care este mai curat in aceasta zona. 

Accesul in Skala Potamia este unul facil, iar statiunea reprezinta si un punct de plecare bun catre multe dintre atractiile insulei. 

Skala Potamia nu are un numar de localnici la fel de mare precum Limenas sau Potos si nici la fel de multe atractii turistice, insa este preferata de multi turisti pentru multitudinea de spatii de cazare, plaja buna si peisajele frumoase. 

Fiind destul de cunoscuta, Skala Potamia este si una dintre statiunile aglomerate din Thassos in varf de sezon, motiv pentru care se recomanda rezervarile din timp daca vrei sa-ti petreci vacanta in aceasta locatie. 

skala potamia

Unde este Skala Potamia si cum ajungi aici 

Skala Potamia se afla in estul insulei Thassos, la 13,2 kilometri de capitala Limenas (Thassos Town). 

Daca vii cu masina personala in Thassos, cel mai probabil vei trece prin Limenas (este prima varianta de port in care ajungi cu feribotul). Din Limenas si pana in Skala Potamia vei merge pe drumul principal, asfaltat, care inconjoara insula Thassos si vei ajunge in Skala Potamia in aproximativ 20-25 de minute, in conditii normale de trafic. 

Distanta Bucuresti Skala Potamia Thassos este de aproximativ 585 kilometri, insa ia in considerare ca vei traversa cu feribotul portiunea dintre Keramoti si Limenas. 

Daca vrei sa afli mai multe despre drumul din Bucuresti pana in aceasta insula greceasca si implicit despre taxele de drum, programul feribotului si alte detalii, poti citi articolul: Traseu Bucuresti Thassos. Care este cel mai scurt drum 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Vremea Skala Potamia Thassos si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici 

Verile in Thassos sunt calduroase, insa ceva mai placute comparativ cu alte zone mai aride ale Greciei, prin urmare in Skala Potamias vei gasi in lunile iulie august temperaturi cu o medie a maximelor de pana in 30 de grade la umbra. 

Desigur, soarele devine mai puternic la orele pranzului si temperaturile resimtite vor fi altele, insa faptul ca zona statiunii Skala Potamias este impanzita de vegetatie reprezinta un plus din acest punct de vedere, caci in general, caldura va fi suportabila. 

Cu toate acestea, lunile iulie si august reprezinta varful sezonului estival, si pentru ca Skala Potamia este una dintre cele mai populare statiuni din Thassos, este posibil sa o prinzi destul de aglomerata. 

Daca vrei sa-ti faci concediul aici intr-o perioada mai aerisita, poti alege inceputul lunii iunie sau a doua jumatate a lunii septembrie. In iunie, media maximelor in Skala Potamia este de 26 de grade, iar in septembrie de 24 de grade. 

Este foarte posibil ca in extrasezon sa gasesti si preturi mai bune la cazari, iar plaja sa fie mai degajata. 

In ceea ce priveste apa marii, aceasta inregistreaza in Skala Potamia temperaturi medii de 24-25 de grade in lunile iulie si august, respectiv  22-23 de grade in lunile iunie si septembrie. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Despre plaja din Skala Potamia, Thassos

Plaja din Skala Potamia este una dintre cele mai apreciate de pe intreaga insula. Sectiunea de plaja din dreptul acestei statiuni este cunoscuta si sub denumirea de Chrissi Akti, care se prelungeste in dreptul statiunii Skala Panagia sub denumirea locala de Chrissi Ammoudia. 

Plaja se intinde pe aproximativ 2,5 kilometri, insa portiunea care apartine de Skala Potamia are in jur de 1,5 kilometri. Plaja este premiata Blue Flag, are nisip fin si o intrare lina in apa, fiind potrivita familiilor cu copii, iar sezlongurile si umbrelele se pot inchiria de regula in schimbul consumatiei de la beach bar-uri. Majoritatea facilitatilor le vei gasi in zona sectiunii de plaja publica, localizata in partea de sud a golfului. 

Indreptandu-te catre zona de nord, plaja capata pe un anumit segment un aspect usor stancos, insa se continua mai apoi sub forma de fasie de nisip. 

De-a lungul plajei exista multe taverne, dar si hoteluri si vile de inchiriat.  

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre Golden Beach, le poti gasi in articolul: Golden Beach Thassos. Ce trebuie sa stii despre cea mai populara plaja din aceasta insula 

golden beach thassos

Cazare in Skala Potamia. Ce optiuni de hoteluri ai

Skala Potamia este una dintre statiunile insulei Thassos care se poate mandri cu destul de multe unitati de cazare, ceea ce o face sa fie aleasa de un numar mare de turisti in fiecare an. 

Cazarea in Skala Potamia este de toate tipurile si pentru toate buzunarele, incepand cu apartamente de inchiriat, studio-uri cu chicineta inclusa si pana la hoteluri cu servicii de calitate, vei gasi o varietate de alternative din acest punct de vedere. 

Cele mai multe dintre hotelurile din Skala Potamia sunt de 3 stele, insa vei gasi si cateva optiuni mai bine cotate. In general, regimul de cazare este cu mic dejun inclus, exista foarte putine variante in care poti opta pentru demipensiune. 

Cateva propuneri de cazare in Skala Potamia:

  • Ntinas Filoxenia de 3 stele, situat in a doua linie de hoteluri, la aproximativ 150 de metri de plaja
  • Hotel Natasa de 3 stele, localizat pe drumul care leaga Skala Potamia de Panagia, intr-o zona mai linistita, la 800 de metri distanta de Golden Beach 
  • Blue Sea Beach Resort de 3 stele, asezat pe malul marii, un hotel destul de popular in Thassos gratie raportului bun calitate/pret
  • Hotel Ocean Beach de 4 stele, localizat la circa 150 de metri de plaja, intr-o zona verde 

Daca simti ca nu ai gasi inca hotelul ideal pentru tine, te invitam sa arunci o privire la noi pe site, unde ti-am pregatit cele mai bune oferte de cazare la peste 80 de hoteluri din insula Thassos.

Blue Sea Beach Resort

Ce poti sa faci in Skala Potamia. Obiective si atractii turistice

Skala Potamia este o statiune potrivita pentru cei care care iubesc combinatia dintre mare si munte. Pe langa plaja de care dispune, care este una dintre cele mai cunoscute din insula, Skala Potamia este un loc bun si pentru plimbarile cu bicicleta sau drumetiile montane, fiind asezata aproape de cel mai inalt varf muntos al insulei (Ipsarion – 1204 m). 

Skala Potamia nu este la fel de agitata si animata precum Limenas sau Potos, insa poate fi aglomerata gratie pozitionarii si serviciilor de cazare disponibile aici. Daca simti nevoia de mai multa galagie pe timp de seara, te poti indrepta catre Thassos Town (Limenas), unde ai si baruri cu muzica pana tarziu, dar si zone de bazar si mai multe magazine. 

centru skala potamia

Tavernele din Skala Potamia nu lipsesc, majoritatea sunt apropiate de plaja si cu o gama variata de preparate din peste, fructe de mare si in general, mancare traditionala greceasca. Printe cele mai cunoscute si cu review-uri pozitive se numara Krambousa Restaurant, Captains Fish Taverna sau Akrogiali Fishtavern. 

Pe acest subiect, gasesti informatii utile in articolul: Taverne in Skala Potamia Thassos. Unde si ce poti manca daca esti cazat sau treci prin aceasta statiune

Satul pitoresc Potamia se afla la o distanta de doar 3,7 kilometri de centrul statiunii de la malul marii, iar in timpul vizitei aici te poti opri la Muzeul Municipal Polygnotou Vagi si te poti plimba pe stradutele inguste pietruite. 

Satul Panagia, cunoscut si pentru celebra Fabrica de ulei Sotirelis de aici, se afla la o distanta de 6 kilometri de Skala Potamia. 

Marble Beach, plaja cu pietricele de marmura alba devenita o atractie a insulei, se afla la 13 kilometri de Skala Potamias. Iti recomandam insa sa mergi devreme daca te afli in Thassos in plin sezon si vrei sa prinzi sezlonguri la aceasta plaja. 

In concluzie, Skala Potamia este una dintre statiunile populare ale Thassos-ului si, gratie pozitionarii, ofera acces destul de rapid catre multe dintre atractiile insulei. Plaja statiunii este una dintre cele mai cunoscute din Thassos, tavernele de aici sunt numai bune pentru a incerca o multime de preparate grecesti, iar imprejurimile si peisajele sunt extrem de apreciate.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?