Despre statiunea Sveti Vlas din Bulgaria si avantajele unei vacante linistite

sveti vlas bulgaria
Postat de

Daca esti in cautarea unei vacante intr-o statiune relaxanta si linistita de pe malul marii bulgaresc, trebuie sa stii ca Sveti Vlas se afla la doar 5 kilometri de mers cu masina de Sunny Beach, la baza muntelui Stara Planina, si-ti poate asigura distantarea de toata agitatia si freamatul caracteristic statiunilor de la malul marii. 

Sveti Vlas este la o distanta de 339 de kilometri de Bucuresti, la 202 kilometri de Vama Veche, la doar 10 kilometri de Nessebar si la aproximativ 40 de kilometri de orasul Burgas din Bulgaria. 

Gasesti mai jos o serie de detalii care-ti pot fi utile daca decizi sa-ti faci vacanta in aceasta statiune, iar daca vrei sa arunci o privire si pe oferte cazare Sveti Vlas, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai interesante propuneri!

Statiunea Sveti Vlas a fost construita aproape de la zero, incepand cu anii 2000, cu investitii din Germania, Marea Britanie dar si Bulgaria si se afla intr-o continua dezvoltare. Gasesti aici si cel mai mare port de iahturi de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. 

In Sveti Vlas ai hoteluri in apropierea plajei si restaurante bune, insa nu si foarte multe modalitati de divertisment sau distractie de noapte, pentru ca Sveti Vlas este una dintre locatiile potrivite pentru familiile cu copii. 

De ce sa alegi o vacanta in statiunea Sveti Vlas, Bulgaria

  • este o statiune ferita de agitatie
  • se afla in imediata apropiere a statiunii Sunny Beach, dar aproape si de Nessebar sau Burgas
  • plaja de aici este curata si bine organizata
  • gasesti restaurante cu mancare buna, la preturi accesibile 
  • poti admira unul dintre cele mai mari porturi de pe litoralul bulgaresc

Sveti Vlas se afla in prelungirea statiunii Sunny Beach (intre Sunny Beach si Elenite) si este o varianta mai lipsita de zgomot a acesteia.

Diferenta intre o vacanta in Sveti Vlas si o vacanta petrecuta intr-una dintre statiunile mai cunoscute de pe litoralul bulgaresc consta in principal in distantarea de aglomeratii si de freamat specific al acestor locuri. Vei gasi conditii de cazare bune, la hoteluri de 3, 4 si 5 stele, care iti vor asigura confortul dorit. 

Cum ajungi in Sveti Vlas din Bucuresti si din alte zone ale tarii

Daca pleci din Bucuresti catre Sveti Vlas, poti parcurge unul dintre urmatoarele trasee:

  • Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Beala – Obzor – Sveti Vlas (337 km)
  • Bucuresti – Lehliu Gara – Silistra (unde vei trece cu bacul) – Dobrici – Varna – Beala – Obzor – Sveti Vlas (361 km)

Trasee catre Sveti Vlas din alte orase ale tarii:

  • Daca vii dinspre Brasov, cel mai rapid traseu este cel Brasov- Ploiesti – Bucuresti, cu continuare pe la Ruse – Sveti Vlas ( cu o distanta Brasov – Sveti Vlas de 528 km)
  • Daca vii dinspre Targiu Jiu, Ramnicu Valcea sau Pitesti, cel mai rapid drum este tot catre Bucuresti – Ruse – Sumen – Sveti Vlas
  • Daca vii dinspre litoralul romanesc, de la Constanta vei urma traseul Constanta – Negru Voda – Dobrici – Sveti Vlas (243 km) sau varianta de traseu pe malul marii : Vama Veche – Sabla – Varna – Beala – Sveti Vlas (202 km)

Ce trebuie sa stii despre taxele de drum: In cazul in care mergi pe Autostrada Soarelui, trebuie sa achiti taxa de autostrada. Daca alegi traseul cu intrare pe la Ruse, vei avea de achitat taxa de pod de 3 euro/sens. In orice caz, pentru a merge cu masina prin Bulgaria trebuie sa achiti taxa de vigneta (15 leva/saptamana), online sau la vama. 

Atractii Sveti Vlas. Ce ai de vizitat si ce poti face aici

Statiunea Sveti Vlas se afla in imediata apropiere a statiunii Sunny Beach si la mica distanta de Nessebar, pe care il poti vizita intr-o excursie de o zi fara sa parcurci un drum prea lung. 

Sveti Vlas are o clima prietenoasa pe intreg parcursul sezonului cald si este una dintre statiunile bulgaresti care au cunoscut o dezvoltare extrem de rapida, incepand cu anii 2000. Acesta este si motivul pentru care aici vei gasi hoteluri noi si conditii bune de cazare, dar si plaje bine organizate, mai linistite si mai aerisite decat in Sunny Beach. 

Locul are origini stravechi, fiind cunoscut in secolele trecute si sub denumirea de Larisa, care ulterior s-a schimbat in Sveti Vlas, dupa numele unui calugar. 

La capitolul obiective turistice Sveti Vlas nu sta foarte bine, insa e de luat in calcul ca statiunea are cel mai mare port de iahturi de pe coasta bulgareasca a Marii Negre (Dinevi) care poate gazdui pana la 300 de nave si care poate fi vizitat, fiind si unul dintre locurile numai bune pentru poze reusite.

Veti gasi aici si o biserica ortodoxa, construita in anul 2008, pe locul unei manastiri din secolul al III-lea, iar in imediata apropiere este Amfiteatrul Arena cu 450 de locuri, unde pe timp de vara sunt organizate spectacole muzicale sau de teatru. 

Pe acest subiect, gasesti mai multe informatii aici: Obiective turistice Sveti Vlas Bulgaria. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat in apropierea acestei statiuni

Vremea in Sveti Vlas, Bulgaria. Cand sa vii aici

In Sveti Vlas gasesti conditii meteo bune pe intreg parcursul sezonului cald, august fiind cea mai calduroasa luna aici, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade si totodata luna cu cele mai mici sanse de ploaie. 

Cu toate acestea, poti avea parte de conditii meteo foarte bune incepand cu mijlocul lunii mai si pana la mijlocul lunii septembrie, cu temperaturi medii situate intre 20 si 25 de grade. 

In lunile iulie si august se inregistreaza si cea mai crescuta temperatura a apei marii (25 de grade). 

Despre plaja din statiunea Sveti Vlas 

Plaja acestei statiuni este usor ingusta, are un kilometru lungime si este prelungita pana aproape de plaja din statiunea Sunny Beach.

Plaja de aici are atat portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si portiuni de plaja libera, toate cu nisip fin. Exista si o plaja premiata “Blue flag” in statiune, toalete si restaurante in imediata apropiere a malului marii.  

Multe dintre hotelurile de la malul marii au iesire directa la plaja sau sunt pozitionate in imediata apropiere a acesteia. 

In cazul in care vrei sa alternezi locurile de plaja, poti merge si in Sunny Beach, unde plaja este lata in zona centrala si de sud si mai ingusta catre iesirea spre Sveti Vlas, in nord. 

Citeste mai multe in acest articol: Despre plaja Sveti Vlas. Cum este amenajata si ce servicii gasesti aici 

Despre cazare in statiunea Sveti Vlas si tipuri de hoteluri

In general, hotelurile din Sveti Vlas sunt cladiri noi, pentru ca statiunea s-a dezvoltat rapid in ultimii ani, iar cele mai multe dintre acestea se afla in apropierea plajei sau chiar cu iesire directa la malul marii. 

In Sveti Vlas vei gasi atat unitati de cazare in regim all inclusive, cat si unitati cu sistem self catering, unde ai la dispozitie spatiu amenajat pentru gatit. 

Iti prezentam cateva hoteluri din Sveti Vlas cu regim de cazare all inclusive:

Hoteluri cu sistem self catering din Sveti Vlas

Unde si ce mananci in Sveti Vlas  

Sveti Vlas sta bine la capitolul restaurante si mancare buna, motiv pentru care vei gasi aici preparate pentru toate gusturile si chiar restaurante cu specific. 

  • Restaurant Vodopadi, cu fructe de mare, preparate din peste si preparate la gratar, dar si feluri de mancare potrivite persoanelor vegetariene
  • Restaurant Kotva – cu specific bulgaresc si portii mari, in centrul statiunii Sveti Vlas
  • Restaurant Aeraki – cu specific grecesc, il vei gasi chiar la malul marii 
  • Il Siciliano – localizat in portul de iahturi, cu specific italienesc. 

Citeste mai multe aici: Restaurante in Sveti Vlas. Care sunt locurile cu recomandari din aceaasta statiune bulgareasca si ce poti manca la fiecare dintre ele

Excursii de o zi in apropierea statiunii Sveti Vlas 

Chiar daca este o statiune mai linistita, Sveti Vlas poate fi un punct de plecare catre alte locuri interesante din apropiere. Pe langa statiunea Sunny Beach, care este foarte aproape, mai poti vizita si Nessebar, Burgas sau Capul Emine. 

  • Sunny Beach – doar 5 kilometri ai de parcurs din Sveti Vlas si pana in Sunny Beach, unde te poti bucura de plaja mai lata, o vizita la Action Aquapark sau diferite alte spatii de distractie pentru cei mici. 
  • Nessebar – la o distanta de 10 kilometri de Sveti Vlas, una dintre principalele atractii din intreaga Bulgarie, cu numeroase obiective care merita vazute. Nessebar poate fi locatia ideala si pentru shopping sau pentru o cina cu o priveliste superba.
  • Burgas – la 41,5 kilometri de Sveti Vlas, cu ale sale numeroase atractii printre care lacul roz Atanasovsko, ecoparcul Vaya, muzeele si plajele superbe
  • Capul Emine – la 35 de kilometri de Sveti Vlas si un drum de aproape o ora, vei putea vizita Capul Emine, un promontoriu ce a gazduit in trecut fortareata Emona, ale carei ruine mai pot fi observate si in prezent. Tot in aceasta zona poti face o vizita si in satul Emona, unul dintre putinele locuri in care mai poti observa elemente traditionale bine pastrate ale poporului bulgar. 

Concluzionand, statiunea Sveti Vlas din Bulgaria este un loc bun pentru o vacanta cu familia, mai ales daca te afli in cautarea unei statiuni mai linistite si mai retrase. Mai mult, in cazul in care doresti sa-ti animi putin vacanta, o poti face oricand pentru ca ai statiunea Sunny Beach foarte aproape, iar daca vrei sa vizitezi unele dintre cele mai apreciate obiective turistice din Bulgaria, poti oricand sa pleci intr-o excusie de o zi la Nessebar sau Burgas.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?