Vasiliki Lefkada, statiunea apropiata de cele mai frumoase plaje din insula si indragita de practicantii de windsurf

Vasiliki, micul sat pescaresc din Lefkada transformat in a doua cea mai mare statiune din insula, se afla pe coasta de sud, in golful care-i poarta numele. Golful Vasiliki este impartit in doua zone turistice: la est este satul Vasiliki, iar in partea de vest se afla satul Ponti. 

Vasiliki se numara printre cele mai populare destinatii de vacanta din Lefkada, atat pentru iubitorii de sporturi nautice, cat si pentru turistii care vor sa-si petreaca zilele de concediu intr-o zona mai animata, cu port, cu multe unitati de cazare, restaurante, dar si acces facil catre plajele frumoase din imprejurimi. 

Vasiliki se afla la 40 de kilometri de Lefkada Town si la 21 de kilometri de Nidri, cea mai populara dintre statiunile insulei. 

Nu te-ai hotarat inca unde anume vrei sa te cazezi in Lefkada? Gasesti la noi pe site propuneri de hoteluri pentru vacante Lefkada, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce este pe placul tau.

plaja vasiliki lefkada

Ce trebuie sa stii despre Vasiliki Lefkada 

Vasiliki a purtat in trecut numele de Voivoida, fiind la origini un sat de pescari care treptat a inceput sa cunoasca succesul in sfera turistica, in special gratie pozitionarii sale geografice. 

Desi este o statiune de dimensiuni micute, Vasiliki devine un loc foarte vizitat pe timp de vara. Este o statiune potrivita celor care vor sa practice diferite sporturi nautice, in special windsurf, iar portul din Vasiliki este un important punct de plecare catre insulele Ithaka si Kefalonia, dar si catre plajele frumoase din vestul insulei Lefkada

In Vasiliki exista un supermarket mare, mai multe magazine micute, oficiu postal, sectie de politie, agentii de turism, piata de alimente, benzinarie, dar si o multime de restaurante, taverne si patiserii. 

Din acest punct de vedere, putem spune ca Vasiliki este o statiune potrivita pentru cei care vor sa aiba la indemana toate aceste servicii si facilitati. 

Unde se afla Vasiliki si cum poti sa ajungi aici 

Vasiliki este localizat in sudul Lefkadei, practic in partea opusa a orasului Lefkada Town. Intre cele doua localitati este o distanta de 36,8 kilometri, care poate fi parcursa cu masina in aproximativ 50 de minute. Vasiliki este astfel una dintre cele mai indepartate statiuni ale Lefkadei, daca vii pe aceasta insula cu masina. 

Cel mai scurt drum catre Vasiliki odata ce ai ajuns in Lefkada este cel pe coasta de est, cu trecere prin statiunea Nidri. 

Din Nidri si pana in Vasiliki sunt aproximativ 21 de kilometri de parcurs. 

Daca nu esti cazat in Vasiliki si vrei doar sa-l vizitezi sau te afli pe insula fara masina, poti ajunge aici si cu autobuzul local. Exista statii de autobuz in Lefkada Town catre principalele statiuni ale insulei (compania se numeste KTEL). Programul autobuzelor locale poate fi verificat pe acest site

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
golf vasiliki lefkada

Vremea in Vasiliki Lefkada si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Cele mai ridicate temperaturi in Vasiliki se inregistreaza in lunile iulie si august, la fel ca in cazul intregii insule Lefkada. 

O particularitate a statiunii Vasiliki este reprezentata de vantul care bate cu putere aici si care o face sa fie una dintre destinatiile favorite ale practicantilor de windsurf. 

Spre exemplu, in luna mai, in Vasiliki se inregistreaza in medie 15 zile cu vant, in timp ce in iulie si august, turistii au parte chiar si de 20 de zile cu vant. Dimineata, zona Vasiliki este potrivita pentru incepatorii acestui sport, in timp ce dupa amiaza, directia vantului se schimba, marea devine mai agitata, iar expertii in windsurf isi pot pune aptitudinile la incercare. 

In lunile iulie si august, Vasiliki gazduieste cel mai mare flux de turisti, insa daca vrei sa vii aici intr-o perioada mai linistita si sa prinzi statiunea mai degajata, poti alege inceputul lui iunie sau a doua parte a lunii septembrie. 

In iunie si septembrie, media temperaturilor maxime in Vasiliki este de 27 de grade. 

Vei prinde cea mai calda apa a marii in iulie si august, cand inregistreaza valori medii cuprinse intre 24-26 de grade, in timp ce in luna septembrie, sunt sanse destul de mari sa prinzi 25 de grade in apa. 

vasiliki lefkada

Plaja Vasiliki Lefkada si alte plaje frumoase din apropiere

Plaja Vasiliki se intinde de-a lungul golfului cu acelasi nume si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietre. Plaja este faimoasa pentru sporturile nautice, motiv pentru care vei gasi si multe centre cu cursuri si echipamente in acest sens, iar zona de port gazduieste multe ambarcatiuni, mai ales pe timp de vara. Vei intalni aici atat zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si portiuni de plaja libera.

In apropierea plajei Vasiliki exista multe taverne, magazine, hoteluri, cafenele si baruri. 

Citeste mai multe despre acest loc in articolul: Vasiliki Beach Lefkada, locul preferat al practicantilor de windsurf

Plaja Agiofili se afla la doar 2,9 kilometri distanta de Vasiliki si are forma de semicerc. Este o plaja micuta, insa peisajul de aici este superb. In timpul sezonului de vara, poti gasi aici umbrele si sezlonguri de inchiriat, insa acestea sunt putine si se ocupa destul de repede, asadar ar trebui sa vii aici pana in ora 09.00. 

Plaja Porto Katsiki este localizata la 14,9 kilometri de aceasta statiune. Porto Katsiki una dintre cele mai cunoscute si vizitate plaje ale Lefkadei si totodata unul dintre locurile in care marea capata cea mai intensa nuanta de turcoaz.  

porto katsiki lefkada

Plaja Egremni este localizata la 15,5 kilometri de Vasiliki si este o alta plaja cu adevarat spectaculoasa a insulei. Egremni a fost afectata serios in urma cutremurului din 2015, insa drumul de acces a fost refacut de autoritati, iar in prezent (2021) este gata pentru a fi dat in folosinta. 

Plaja Gialos, a doua ca lungime din Lefkada, se afla la circa 18 kilometri de Vasiliki. Zona centrala a plajei este relativ amenajata, insa catre extremitati exista suficient loc pentru cei care vor sa-si puna prosopul si sa se bucure de liniste si relaxare. 

Plajele Megali Petra si Kavalikefta sunt localizate la 24 de kilometri de Vasiliki si sunt pentru tine daca-ti plac peisajele spectaculoase si plajele cu aspect stancos. Ambele au bolovani uriasi atat pe plaja, cat si la intrarea in mare si nu se numara printre cele mai potrivite plaje pentru copii. Accesul la Megali Petra este insa ceva mai dificil. 

Despre cazare in Vasiliki. Ce fel de hoteluri gasesti aici 

In ceea ce priveste optiunile de cazare din Vasiliki, acestea sunt multiple, in majoritate vile si apartamente de inchiriat, in regim self catering. Nu lipsesc insa si hotelurile, unde cel mai probabil vei avea micul dejun inclus si, in unele cazuri, optiunea pentru demipensiune.

Cateva exemple de hoteluri din Vasiliki care te-ar putea interesa:

  • Hotel Ionian Riviera de 3 stele, la 70 de metri distanta fata de plaja si la 300 de metri de portul din Vasiliki. 
  • Hotel Enodia de 4 stele, localizat aproape de plaja, cu o piscina de 130 mp, cu vedere catre golful Vasiliki.

Majoritatea unitatilor de cazare din Vasiliki sunt clasificate cu 3 sau 4 stele. 

Gasesti la noi pe site peste 45 de oferte de cazare la hoteluri din toata insula Lefkada, inclusiv din satul Vasiliki!

Taverne Vasiliki Lefkada. Unde si ce poti manca 

Cand spui Lefkada, automat spui si mancare foarte buna, caci este una dintre insulele unde preparatele traditionale grecesti, pestele si fructele de mare reprezinta o incantare pentru majoritatea turistilor. In Vasiliki exista o multime de restaurante si taverne, majoritatea cu terasa, iar daca ne gandim la specificul satului si la portul din Vasiliki, primele preparate care ne vin in minte sunt cele pe baza de peste.

In zona de port si in zona plajei vei gasi cele mai multe restaurante, iar daca ti se face pofta pe parcursul zilei de o gustare sau de un produs de patiserie, vei avea la indemana si locuri cu astfel de preparate. 

Cateva exemple de restaurante din Vasiliki care au strans multe review-uri pozitive:

  • Zorbas The Greek Restaurant – unii turisti recomanda cotletele de miel pregatite aici. In lunile iulie, august si chiar septembrie, taverna este destul de aglomerata pe timp de seara, asa ca iti sugeram sa faci o rezervare daca vrei sa mananci la acest restaurant.
  • The Old Plane Tree – recomandate sunt coastele de porc cu miere, feta cu miere (miere produsa local), vinul produs local. 
  • Oceans – printre preparatele laudate se numara crevetii la gratar si calamarii cu branza feta. 

Citeste mai multe despre acest subiect in articolul: Ghid taverne Vasiliki Lefkada. Locuri cu recenzii bune si ce poti manca la fiecare in parte

Daca vrei sa ne recomanzi un restaurant/o taverna din Vasiliki, unde ai mancat foarte bine, asteptam cu interes si propunerea ta!

taverna vasiliki

Ce poti sa faci in Vasiliki si in imprejurimi

Exceptand plaja din Vasiliki si frumoasele plaje din apropiere, la care poti ajunge fie cu masina, fie cu barca pe care o poti lua din portul Vasiliki, aceasta statiune mai are si alte atractii.

Vasiliki si in mod special plaja principala din statiune reprezinta un magnet pentru iubitorii de windsurf, asa ca daca te numeri printre practicantii acestui sport sau vrei sa-l incerci pentru prima data, se spune ca vantul din Vasiliki este magic!

windsurf vasiliki lefkada

Statiunea este potrivita si pentru cei care vor sa faca drumetii sau plimbari cu bicicleta, in timp ce centrul, zona de faleza si zona de port ii asteapta pe cei care vor sa socializeze pe timp de seara la un cocktail servit intr-unul dintre barurile de aici. 

Magazinele cu suveniruri, produse locale, produse de artizanat si imbracaminte nu lipsesc din Vasiliki, asa ca daca ai in plan sa-ti rezervi o seara pentru shopping, cel mai probabil nu vei pleca de aici cu mana goala. 

Excursiile cu plecare din Vasiliki reprezinta insa unele dintre cele mai tentante activitati turistice de aici:

Insulele Ithaka si Kefalonia pot fi vizitate usor daca iei feribotul din Vasiliki. Pe timp de vara, au loc curse regulate, iar programul acestora poate fi verificat pe acest site

UPDATE: In ultima perioada, portul din Vasiliki a suferit lucrari de reconstructie, motiv pentru care cursele catre aceste insule au fost redirectionate catre portul din Nidri. Nu se cunosc inca date exacte cu privire la sezonul de vara 2022. 

Excursiile cu barca spre plajele Agiofili, Porto Katsiki si Egremni sunt printre cele mai cautate si practicate in portul din Vasiliki. Daca vrei sa petreci mai putin timp in barca si mai mult timp pe plaja, poti lua un speed boat (desi costa mai mult, acestea te vor duce mai repede la destinatie). 

Concluzionand, Vasiliki poate fi statiunea din Lefkada potrivita pentru tine daca vrei sa fii cazat cat mai aproape de cele mai frumoase plaje din insula, dar si daca vrei sa ai la indemana multiple optiuni de terase si taverne, un centru destul de animat si diferite alte servicii pe care le ofera acest loc.

 

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?