Drumul cu masina spre Kusadasi, Bodrum, Marmaris si alte statiuni turcesti de la Marea Egee. Puncte de frontiera si cel mai scurt traseu

Drumul din Romania spre statiunile turcesti de la Marea Egee reprezinta un subiect de interes pentru majoritatea romanilor care aleg sa se indrepte cu masina catre aceasta zona, in special in perioada concediilor de vara. 

In statiuni mari precum Kusadasi, Bodrum, Marmaris, dar si in statiuni ceva mai restranse precum Didim, Fethiye, Gocek sau Oludeniz se poate ajunge atat cu avionul si ulterior transport pana la cazare (Bodrum fiind singurul oras care are si aeroport propriu), dar si cu autocarul sau cu masina personala. 

In ceea ce priveste drumul cu masina personala, in linii generale se fac in jur de 14h 30-17h pana in statiunile mentionate mai sus daca pleci din Bucuresti. Calatoria cu masina personala in aceasta zona are o serie de plusuri, respectiv faptul ca poti explora mai usor imprejurimile locului in care esti cazat, dar si faptul ca este mai convenabila ca pret. 

Cu toate acestea, indiferent de statiunea de pe coasta turceasca a Marii Egee catre care vei alege sa te indrepti, este recomandat sa parcurgi drumul din doua etape. 

In cazul in care nu te-ai hotarat inca unde sa mergi si la ce hotel sa te cazezi, gasesti pe site-ul nostru oferte cazare Marea Egee Turcia

Cele mai importante puncte trecere frontiera Bulgaria Turcia 

In general, indiferent din ce zona a Romaniei alegi sa pleci catre statiunile turcesti de la Marea Egee, vei avea de traversat Bulgaria pentru a ajunge in Turcia. Există mici exceptii (plecarile din vestul sau nord-vestul tarii), in cazul carora este posibil ca hartile sa te ghideze prin Serbia si ulterior Bulgaria pe traseul tau catre Turcia, insa nu vei scuti prea multi kilometri si nici diferentele de timp nu sunt notabile in acest sens. Mai mult, cea mai recomandata varianta este cea prin Bulgaria.

Vei trece cel mai probabil din Romania catre Bulgaria pe la punctul de frontiera Giurgiu-Ruse sau pe la Calafat-Vidin daca vii din vestul tarii, iar ulterior vei traversa Bulgaria. 

Acestea sunt cele mai importante puncte de trecere a frontierei din Bulgaria catre Turcia, daca vii din Romania:

Lesovo (BG) – Hamzabeyli (TR) – cel mai folosit si de regula recomandat, atat pentru directia Canakkale si a statiunilor turcesti de la Egee, cat si pentru directia Istanbul. 

Kapitan Andreevo(BG) – Kapikule Edirne(TR) – ti-ar putea fi mai la indemana daca vii din directia Sofia sau Plovdiv sau daca primul punct de trecere frontiera se anunta a fi cu trafic intens. 

Cele doua puncte de trecere frontiera nu au o distanta foarte mare intre ele (98 de kilometri). 

Daca vrei sa fii la curent cu timpul de asteptare in fiecare dintre punctele de trecere frontiera din Bulgaria in Turcia, iti recomandam sa accesezi acest site si sa selectezi traducerea in limba romana. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cel mai scurt traseu Bucuresti Kusadasi si continuarea drumului catre alte statiuni turcesti de la Marea Egee

Cel mai scurt traseu Bucuresti Kusadasi este cel cu traversarea Stramtorii Dardanele (care se poate face prin 3 puncte diferite), dupa cum urmeaza:

Bucuresti – Giurgiu – Ruse – traversarea Bulgariei – Lesovo – Edirne – Uzunkopru – Kesan – Eceabat-Canakkale – Izmir – Kusadasi.  

Poti alege sa nu traversezi pe la Eceabat- Canakkale (desi este cea mai recomandata varianta, exista posibilitatea ca in plin sezon sa se aglomereze) si sa treci cu feribotul pe la Kilitbahir-Canakkale sau pe la Gelibolu-Lapseki (cel mai lung dintre trasee). 

Sunt 1080 kilometri si aproximativ 14 ore si jumatate de condus, in conditii normale de trafic, si este recomandat sa faci o oprire de-o noapte in zona Canakkale. 

Daca te indrepti catre una dintre statiunile de dupa Kusadasi (Didim, Bodrum, Marmaris, Fethyie, Oludeniz) vei urma acelasi traseu pana in apropiere de Kusadasi, dupa care te vei indrepta catre una dintre locatiile mentionate mai sus. 

Gasesti detalii despre distantele catre aceste statiuni intr-un subcapitol separat, mai jos. 

Drum Bucuresti Istanbul si traseul de la Istanbul catre statiunile din zona Marii Egee

Sunt turisti romani care aleg sa faca drumul catre statiunile de pe coasta turceasca a Marii Egee cu trecere pe la Istanbul, fie pentru a vizita orasul, fie pentru ca hartile le arata ca vor petrece pe drum un timp similar. 

Desi este mai lung cu aproximativ 100 de kilometri, pe traseul spre Kusadasi cu trecere pe la Istanbul nu vei fi nevoit sa treci cu feribotul (vei traversa Golful Izmit pe Podul Osman Gazi), prin urmare, timpul estimat pana in Kusadasi sau in alte statiuni turcesti de la Egee este relativ asemanator (cu cateva zeci de minute mai lung). 

Pentru drumul Bucuresti Istanbul Kusadasi, vei parcurge traseul: Bucuresti – Giurgiu-Ruse – traversarea Bulgariei – Lesovo – Edirne – Istanbul, pentru ca mai apoi sa o iei in directia Bursa – Izmir – Kusadasi (respectiv statiunea in care urmeaza sa-ti petreci vacanta). 

Alte puncte de trecere frontiera Turcia, din Bulgaria

Un alt punct de trecere a frontierei intre Bulgaria si Turcia este si Malko Tarnovo (BG) – Derekoy Gumruk Kapisi (TR), favorabil celor care vin din zona Dobrogei. 

Daca pleci de la Constanta sau de la Tulcea catre Kusadasi, Bodrum, Marmaris sau alte statiuni turcesti de la Marea Egee, iti va fi mai usor sa traversezi Bulgaria cu intrare pe la Negru Voda – Kardam si iesire pe la Malko Tarnovo, urmand mai apoi traseul catre Canakkale sau catre Istanbul si ulterior statiunile de la Egee. 

Si din acest punct de trecere, traseele sunt relativ similare ca numar de kilometri si timp parcurs pe drum. 

Despre taxe de drum Turcia si card HGS Turcia

Spre deosebire de tarile europene, Turcia nu are vigneta, insa are un sistem de taxare prin cardul HGS, pe care va trebui sa-l lipesti pe parbriz. Prin intermediul acestui card se va face taxarea pentru autostrazi sau poduri (atunci cand treci prin dreptul toll-urilor). 

Poti cumpara card HGS din benzinarii, vama si chiar oficii postale, insa nu si online, iar pentru inceput, iti recomandam sa-l incarci cu aproximativ 30 de lire turcesti. Cadrul propriu-zis costa 5 lire turcesti. 

Nu trebuie sa faci opriri pe autostrada sau in diverse alte puncte de taxare pentru a scana cardul. Acesta este citit automat de toll-uri, din mers. 

Cu toate acestea, exista in Turcia si puncte de trecere unde trebuie sa achiti taxa de drum cash (cum ar fi podul nou Osman Gazi Bridge – 70 lire taxa). 

In ceea ce priveste taxele de feribot, acestea se situeaza in jurul preturilor de 5 euro/persoana si 30 euro/masina.

Daca esti interesat sa afli mai multe informatii despre regulile de circulatie din Turcia, comportamentul localnicilor in trafic, preturile la benzina si motorina sau ce este recomandat sa faci in caz de accident, te invitam sa citesti si articolul Conditii de calatorie si sfaturi practice pentru vacante in Turcia. Ce e bine sa stii inainte sa pleci

Iti reamintim ca vei tranzita Bulgaria pentru a ajunge la destinatia vacantei tale din Turcia, ceea ce inseamna ca trebuie sa achiti si vigneta bulgareasca. O poti cumpara de la vama, sau online de pe acest site. Costa 15 leva/saptamana, iar in cazul in care vei sta mai mult de atat in concediu, va trebui sa cumperi varianta de vigneta pentru o luna, care costa 30 leva. 

Distanta Bucuresti Kusadasi si alte distante catre statiunile turcesti din zona Marii Egee 

Un alt subiect de interes pentru romanii care se pregatesc sa plece la drum catre statiunile turcesti de la Egee cu masina personala este cel al distantelor rutiere. Pentru ca vorbim totusi despre distante deloc de neglijat, ti-am pregatit si cateva informatii cu privire la aceste aspecte. 

Distanta Bucuresti Kusadasi si distante din Bucuresti catre alte statiuni turcesti din zona Marii Egee, cu traseu pe la Eceabat-Cannakale

  • Distanta Bucuresti Kusadasi – 1080 km 
  • Distanta Bucuresti Didim – 1140 km 
  • Distanta Bucuresti Bodrum – 1216 km 
  • Distanta Bucuresti Marmaris – 1244 km 
  • Distanta Bucuresti Fethiye – 1314 km 
  • Distanta Bucuresti Oludeniz – 1326 km

Distante catre Kusadasi din alte orase ale Romaniei, cu trecere pe la Eceabat – Canakkale

  • Distanta Pitesti Kusadasi – 1175 km  
  • Distanta Brasov Kusadasi – 1271 km
  • Distanta Sibiu Kusadasi – 1333 km 
  • Distanta Constanta Kusadasi – 1076 km 
  • Distanta Girgiu Kusadasi – 1017 km
  • Distanta Cluj-Napoca Kusadasi  – 1506 km 

Distante intre Kusadasi si alte orase/statiuni turcesti de la Marea Egee 

  • Distanta Istanbul Kusadasi – 560 km 
  • Distanta Kusadasi Didim – 75,5 km
  • Distanta Kusadasi Bodrum – 157 km
  • Distanta Kusadasi Marmaris – 211 km  

In linii generale, drumurile din Turcia sunt in conditii bune si chiar daca o calatorie cu avionul este incontestabil mai confortabila, aflandu-te in vacanta cu masina personala ai mai multa libertate de miscare si totodata costuri substantial reduse.

Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

In concluzie, drumul Bucuresti Kusadasi sau spre alte locatii de vacanta de pe coasta Marii Egee precum Didim, Bodrum, Marmaris, Fethiye sau Oludeniz, poate fi facut si cu masina personala, cu evidenta recomandare de a petrece o noapte de odihna la mijlocul traseului.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?