Ghid plaje Kassandra. Plaje premiate Blue Flag si alte plaje frumoase din peninsula

Bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki este unul dintre locurile preferate de vacanta ale romanilor si totodata una dintre zonele cu multe plaje premiate Blue Flag. 

In Kassandra exista peste 30 de plaje cu aceasta distinctie, prin urmare, calitatea lor, alaturi de preturile tentante la cazari, atrag anual zeci de mii de turisti dornici de relaxare si distractie la malul marii. 

Daca si tu te numeri printre cei care planuiesc o vacanta in Kassandra, Halkidiki, cu siguranta vei fi interesat de cele mai bune locuri de plaja din aceasta zona turistica extrem de indragita a Greciei. 

Mai mult, daca nu ai gasit inca locul ideal de cazare, poti arunca o privire la noi pe site, unde gasesti cele mai bune oferte cazare Halkidiki , care includ, implicit, si oferte la hoteluri de pe bratul Kassandra!

Plaje Blue Flag Kassandra. Care sunt cele mai bune plaje din aceasta peninsula greceasca

Asa cum spuneam inca de la inceput, bratul Kassandra gazduieste un numar destul de mare de plaje premiate Blue Flag, ceea ce inseamna ca vei avea la indemana multe locuri bune in care sa faci plaja si in care sa te bucuri de toate facilitatile necesare. 

Plaja Hanioti este apreciata de catre turisti pentru curatenie si pentru puritatea apei. Are atat zone organizate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, cat si zone de plaja libera. Pe plaja Hanioti se afla si unul dintre barurile cunoscute din Kassandra – Moloswhich, unde sunt organizate frecvent petreceri cu artisti cunoscuti. Plaja apartine de statiunea cu acelasi nume, cunoscuta si sub denumirea de Chaniotis. 

plaja hanioti

Plaja Paliouri, localizata in golful Chrousso, este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Kassandra. Nisipul de aici este fin, intrarea in apa este destul de lina, iar de-a lungul plajei exista mai multe terase si baruri apreciate. Exista atat zone de plaja organizata, cat si zone de plaja libera. Cu toate acestea, in plin sezon, e bine sa tii cont de faptul ca Paliouri se aglomereaza. 

Plaja Sani (Sani Beach) apartine in mare parte de Sani Resort, insa exista si cateva sectiuni de plaja libera, care la sfarsit de saptamana devin destul de aglomerate. Plaja este frumoasa, cu nisip fin si cu o apa de un turcoaz spectaculos, prin urmare este de inteles de ce se afla in topul preferintelor turistilor. 

plaja sani

Plaja Nea Potidea apartine de statiunea Nea Potidea, aflata chiar la intrarea pe bratul Kassandra. Plaja este bine organizata, cu sectiuni de sezlonguri si umbrele de inchiriat, mai multe cafenele si beach baruri. Vei gasi aici si cateva taverne unde poti manca peste si fructe de mare. 

nea potidea

Plaja Polichrono este printre cele mai lungi din Kassandra, cu amestec de nisip si pietris. Se intinde pe mai bine de 6 kilometri si are o intrare lina in apa, iar de-a lungul ei vei gasi mai multe restaurante si baruri. Poti practica aici si diferite sporturi acvatice. Polichrono se afla la 5,5 kilometri de Kriopigi

Plaja Afitos, care apartine de satul traditional Afitos, este lunga, insa nu si foarte lata. Are mai multe portiuni organizate, cu partea din stanga mai potrivita familiilor cu copii mici, dar si cateva segmente cu pietre si stanci (nu uita sa-ti iei incaltaminte potrivita daca vrei sa explorezi toate partile acestei plaje). Exista aici si toate facilitatile necesare: restaurante, baruri, toalete. 

Gasesti la noi pe site o multime de variante de hoteluri in Kassandra, inclusiv in zona satului Afitos!

afitos

Plaja Kallithea este foarte apreciata de catre turistii care-si fac vacantele pe bratul Kassandra, insa daca nu vii aici cu masina, vei avea de coborat o serie de scari destul de abrupte si solicitante. Este recomandat ca in cazul in care te cazezi in Kallithea, sa optezi pentru un hotel aproape de plaja. Si in cazul acestei plaje, exista restaurante, sezlonguri si umbrele, alaturi de alte facilitati.  

Plaja Siviri, potrivita celor care vin in vacanta alaturi de copii mici, este lunga si cu o intrare lina in apa. Siviri se afla in vestul bratului Kassandra si este de regula aleasa de cei care vor sa se bucure de mai multa liniste si relaxare. 

siviri

Plaja Golden Beach este, de asemenea, una dintre plajele mai linistite din Kassandra. Segmentul cu cea mai buna intrare in mare (lipsit de pietre) se afla in partea dreapta a plajei, cum te uiti la mare. Este o plaja mixta, de nisip cu pietris, insa de cele mai multe ori este protejata de valuri si de vant, gratie pozitionarii sale intr-un golf retras. 

Plaja Nea Skioni se afla in sudul bratului Kassandra si este o plaja de nisip cu toate facilitatile necesare. Apa de aici este foarte limpede, ceea ce o face potrivita pentru snorkeling, insa au fost remarcate pietre la intrarea in apa, pe anumite portiuni, prin urmare sunt recomandate incaltarile speciale. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
nea skioni

Alte plaje frumoase in Kassandra

Daca vrei ca in vacanta ta din Halkidiki sa te orientezi si catre plaje mai putin celebre din Kassandra, insa poate la fel de frumoase, poti arunca o privire si pe imagini din locurile de mai jos. E posibil sa rezonezi cu una sau mai multe dintre aceste plaje. 

Plaja Fourka nu se numara printre cele mai faimoase plaje din Halkidiki, insa este la randul sau premiata Blue Flag si destul de lunga (2,5 km). Mai este cunoscuta si sub denumirea de “Skala Fourkas” si este una dintre plajele din Kassandra care nu devin extrem de aglomerate, nici macar in plin sezon. Plaja Fourka se afla pe coasta de vest a bratului Kassandra si este un loc minunat pentru a prinde apusul. 

plaja fourka

Plaja Mola Kaliva este localizata la 10 km de satul Fourka si este o plaja de nisip cu pietris. Mola Kaliva se afla in apropierea unei paduri de pin si este un loc linistit, cu apa limpede si calma. Pentru ca are unele zone cu stanci si pietre la intrarea in apa, nu este o plaja recomandata copiilor.  

La plaja Mola Kaliva exista portiuni de plaja neorganizate si retrase, unde peisajul este mai natural. Mola Kaliva are si sectiuni cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si un beach bar destul de cunoscut. Aceasta plaja a fost premiata recent cu Blue Flag. 

mola kaliva

Plaja Elani se afla pe coasta de vest a peninsulei Kassandra, la 3 kilometri de Siviri. O parte din plaja apartine de resortul care se afla aici, insa exista o portiune destul de generoasa si pentru vizitatori. Apa este foarte limpede, insa pe unele portiuni, nisipul mai are si pietricele. Exista aici si o cafenea cu o priveliste foarte frumoasa, dar si un restaurant. 

In imediata apropiere a plajei Elani gasesti si plaja Chelona, amenajata pe zona centrala cu sezlonguri, zona administrata de beach barul cu acelasi nume.

Plaje salbatice Kassandra

Daca te numeri printre aceia care vor sa faca plaja in zone mai putin atinse de turisti sau inconjurati de cadre cat mai naturale, in Kassandra ai la indemana si cateva astfel de plaje. 

Plaja Glarokavos se afla la o distanta de 5 kilometri de statiunea Pefkochori si desi are cateva portiuni mici organizate cu sezlonoguri si umbrele, cea mai mare parte a sa este ocupata de plaja libera, cu padure de pini in spate si cu mai multe zone retrase. 

glarokavos

Glarokavos este plaja unei lagune naturale, unde sunt ancorate frecvent mai multe mici ambarcatiuni. Inspre directia Pefkohori, vei intalni pe plaja mai multe beach bar-uri, asadar, daca simti nevoia de civilizatie si in acelasi timp vrei sa faci plaja intr-un loc cu aspect mai salbatic, plaja Glarokavos poate fi potrivita pentru tine. 

glarokavos

Capul Possidi (care gazduieste si plaja cu acelasi nume) este o fasie de nisip localizata la 3,5 kilometri de satul Possidi si totodata unul dintre cele mai speciale locuri de plaja din Kassandra.

Ce este interesant e faptul ca de la an la an, fasia de nisip isi schimba aspectul in functie de curentii din mare, iar daca intentionezi sa faci plaja chiar in acest loc, e important sa ai la tine umbrela si apa. Masinile se parcheaza in zona de camping, iar de aici vei merge pe jos pana in capatul fasiei de nisip. 

Possidi isi asteapta vizitatorii cu plajele sale de est si de vest (Aigeopelagitika), amenajate pe anumite segmente cu sezlonguri si umbrele.

capul possidi

In loc de concluzie

Bratul Kassandra isi bucura turistii cu plaje frumoase, foarte multe dintre ele premiate Blue Flag (prin urmare, cu toate facilitatile necesare la indemana), dar si plaje mai retrase sau mai putin cunoscute, unde ai mai multe sanse sa gasesti liniste si izolare, daca esti in cautarea unui astfel de loc.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?