Golden Beach Thassos. Ce trebuie sa stii despre cea mai populara plaja din insula Thassos

Golden Beach este, fara doar si poate, cea mai populara plaja din insula greceasca Thassos. Golden Beach Thassos este un adevarat magnet pentru turistii care isi fac vacantele aici, este premiata cu Blue Flag si se intinde pe aproximativ 2 kilometri. 

In zona acestei plaje exista hoteluri si numeroase facilitati, iar plaja mai este cunoscuta si sub denumirile de Skala Panagia, Chrisi Akti (Coasta de aur) sau Avlakia (a nu se confunda insa cu plaja Avlakia din insula Samos). 

Plaja deserveste si statiunii invecinate Skala Potamia, iar zona Golden Beach este perceputa drept o statiune, cunoscuta sub aceeasi denumire in randul turistilor si sub numele de Skala Panagia in randul localnicilor. 

Centrul statiunii Skala Potamia se afla la 1,6 kilometri de plaja Golden Beach Thassos, iar satul Panagia este asezat la aproximativ 4 kilometri de celebra plaja. 

Intentionezi sa organizezi o vacanta in Thassos? La noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Thassos, si chiar si hoteluri all inclusive Thassos.

Unde este Golden Beach Thassos si cum ajungi la aceasta plaja celebra

Golden Beach Thassos se afla in partea de est a insulei, la aproximativ 13 kilometri de Limenas si la 40 de kilometri de Potos. Practic, din oricare directie a insulei Thassos te-ai indrepta catre plaja Golden Beach, nu ar trebui sa petreci pe drum mai mult de o ora. 

Poti ajunge la aceasta plaja cu masina personala sau cu autobuzele locale, caci exista o retea de transport public destul de bine organizata in Thassos. 

Daca vrei sa vii spre exemplu din Limenas pana la Golden Beach cu autobuzul, vei plati pentru o cursa 2 euro. Poti vedea aici programul si traseele autobuzelor din aceasta zona a insulei Thassos. 

Daca vii cu masina, zona este destul de usor accesibila, iar in dreptul Golden Beach Thassos se gasesc locuri de parcare. Cel mai bine este sa cauti plaja pe harti sub denumirea cea mai cunoscuta – Golden Beach, astfel incat sa fii sigur ca ajungi unde trebuie.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Despre cazare in zona Golden Beach Thassos

Zona plajei Golden Beach Thassos este dezvoltata din punct de vedere turistic, iar statiunea Skala Potamias din imediata vecinatate este una dintre cele mai populare in ceea ce priveste prezenta unitatilor de cazare.

Vei gasi hoteluri dispuse pe mai multe linii fata de plaja Golden Beach Thassos, de diverse categorii. 

In apropierea acestei plaje exista si Camping golden beach Thassos, o zona destinata turistilor care prefera aceasta alternativa de cazare. 

Cateva exemple de hoteluri in apropiere de Golden Beach care te-ar putea interesa:

  • Mary’s Luxury Studios de 3 stele, in imediata vecinatate a plajei Golden Beach, cu apartamente moderne 
  • Hotel Korina de 3 stele, la circa 400 de metri distanta de plaja Golden Beach Thassos, localizat intr-o zona verde 
  • Hotel Ocean Beach de 4 stele – intr-o zona plina de verdeata, potrivit pentru o vacanta linistita 
  • Hotel Alexandra Golden Boutique de 5 stele, asezat chiar pe plaja Golden Beach Thassos

Nu uita ca la noi pe site ai cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Thassos, cu peste 90 de hoteluri dintre care poti alege.

Cum arata Golden Beach Thassos si ce facilitati gasesti aici

Golden Beach Thassos este o plaja premiata cu distinctia “Blue Flag”, ce garanteaza o apa curata si diverse facilitati si servicii prezente in zona. Plaja este marginita de stanci inalte si de paduri, asadar peisajul este unul frumos, iar nisipul este fin si auriu. In spatele plajei troneaza varful Ipsarion – cel mai inalt varf muntos de pe intreaga insula (1204 m inaltime).

Plaja are mai bine de 2 kilometri in lungime si multe zone cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si sectiuni de plaja libera, neamenajate. 

Marea este destul de calma in zona plajei Golden Beach Thassos, iar intrarea in apa este descrisa de turisti ca fiind lina, ceea ce face aceasta plaja sa fie potrivita pentru familiile cu copii. 

La Golden Beach Thassos ai posibilitatea de a practica diverse sporturi acvatice, iar in apropiere vei gasi mai multe taverne si restaurante unde poti sa incerci preparatele traditionale grecesti. 

Care este cea mai buna perioada a anului pentru a vizita Golden Beach Thassos

Daca esti genul de persoana care prefera sa-si faca vacanta intr-un loc mai putin aglomerat, iti recomandam sa alegi insula Thassos si implicit sa faci o vizita la Golden Beach Thassos la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

In plin sezon de vara (in lunile iulie si august) se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi, dar si cel mai mare flux de turisti, iar pentru ca plaja Golden Beach Thassos este foarte populara, e posibil ca experienta ta aici sa fie usor umbrita de prezenta unui numar ridicat de persoane.

Temperatura apei marii in zona Golden Beach atinge o medie de 25 de grade in luna august, 24 de grade in luna iulie, respectiv 23 de grade in lunile iunie si septembrie. Incepand cu jumatatea lunii octombrie, e foarte probabil ca temperatura apei sa scada sub 20 de grade si baia in mare sa nu mai fie atat de placuta.

Preturile la cazare sunt mai mici in extrasezon – un motiv in plus pentru a alege o vacanta aici intr-o perioada mai putin aglomerata. 

Concluzionand, plaja Golden Beach Thassos este una dintre cele mai cunoscute locatii la malul marii din aceasta insula greceasca si totodata una dintre plajele potrivite pentru familiile cu copii. Cel mai bun moment in care o poti vizita este perioada de extrasezon, cand Golden Beach nu este atat de aglomerata, iar zona este impanzita de hoteluri, taverne si diferite alte facilitati.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?