Despre Lara Antalya. Zona cu cea mai buna plaja de nisip de pe coasta turceasca a Mediteranei

Zona turistica Lara Antalya de pe coasta turceasca a Marii Mediterane este alcatuita din districtul orasului Antalya (Lara) si respectiv suburbia Kundu, fiind cunoscuta si sub denumirea de “Las Vegas al Turciei”, gratie unor hoteluri cu aspect inedit de aici.

Fiind perceputa drept o statiune, Lara Kundu se afla la 12 kilometri est fata de Antalya City, iar faptul ca este aproape de oras, dar si faptul ca are una dintre cele mai lungi plaje din Turcia, fac din aceasta zona una dintre destinatiile preferate ale turistilor care vin sa-si petreaca vacanta in Antalya. 

Zona Lara Turcia se afla la doar 12 kilometri de Aeroportul International Antalya si la 22 de kilometri de centrul orasului Antalya. 

Motive pentru o vacanta in statiunea Lara Turcia

Zona turistica Lara Kundu are o serie de atuu-ri care o fac sa fie foarte apreciata de turistii care aleg sa-si petreaca vacantele aici. Pe langa faptul ca gasesti cazare in regim all inclusive la hoteluri bune, mai poti tine cont si de urmatoarele:

  • Lara Kundu are unele dintre cele mai bune plaje din intreaga Turcie, intinse pe aproape 12 kilometri si cu nisip fin.  Hotelurile din prima linie au plaja privata, cu sezlonguri si umbrelute incluse. 
  • zona turistica se afla la o distanta mica de aeroportul Antalya, de doar 12-15 km in functie de hotelul ales, asadar nu vei petrece prea mult timp pe drum in ceea ce priveste transferul aeroport-hotel. 
  • fiind practic un district al orasului Antalya, vei fi destul de aproape de centrul orasului, in cazul in care simti nevoia de mai multa animatie, de alte atractii turistice sau chiar o sesiune serioasa de shopping.
  • zona in sine arata inedit, gratie hotelurilor-replica ale unor nave sau locatii celebre. De aceea este cunoscuta si sub denumirea de “Las Vegas al Turciei”. 
Hotel Royal Holiday Palace Lara

Cum ajungi in Lara Antalya

Turistii care se cazeaza in Lara ajung aici fie cu avionul, autocarul sau masina personala. In ceea ce priveste prima dintre variante, Aeroportul International Antalya este la doar 12 kilometri de Lara, ceea ce inseamna ca in comparatie cu alte statiuni din zona Antalya, in Lara vei ajunge cel mai repede de la aeroport. 

Vei face in jur de 30 de minute pe drum, in functie de zona in care se afla hotelul tau. 

Drumul cu masina pana in zona turistica Lara Kundu nu este strain unora dintre romani, care aleg aceasta varianta gratie costurilor mai scazute si a posibilitatii de a se deplasa mai usor la destinatie. Distanta Bucuresti Lara este de 1349 kilometri, ceea ce inseamna ca drumul se va parcurge in aproximativ 18 ore, cu evidenta recomandare de a lua o pauza de o noapte pe drum (la Istanbul sau la Bursa). 

Daca pleci din Bucuresti catre Lara, cel mai scurt traseu va fi cel pe la Giurgiu-Ruse-Edirne-Istanbul-Bursa-Burdur-Antalya- Lara.

Vrei sa afli mai multe detalii despre drumul catre statiunile turcesti de la Mediterana? Poti arunca o privire si pe articolul Drumul cu masina spre zona Antalya, Turcia. Ce trebuie sa stii daca te pregatesti sa pleci catre coasta turceasca a Mediteranei

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Despre zona turistica Lara Kundu din Antalya

Lara Kundu este una dintre zonele populare de pe coasta Marii Mediterane a Turciei, pentru vacantele de tip all inclusive, preferate in mod special de familiile cu copii. Lara este considerata o suburbie a Antalyei si se afla la circa 12 kilometri de oras, iar plajele Lara si Kundu sunt unele dintre cele mai lungi plaje cu nisip din Turcia. 

Lara este un district destul de tanar al Antalyei, cu o linie de hoteluri in zona de plaja destul de bine dezvoltata. Aici vei intalni si hotelurile cu un aspect inedit de replica al diferitor constructii-monument, in special catre zona Kundu. 

In ultimii 10 ani, Lara a cunoscut o dezvoltare destul de galopanta, fiind construite inca doua linii de hoteluri si apartamente, dincolo de soseaua principala, unde vei gasi si destul de multe magazine, mall-uri, restaurante si cafenele.

Cu toate acestea, cea mai animata zona este cea a centrului Antalya City, prin urmare daca te vei afla in cautarea vietii de noapte sau a locurilor potrivite pentru shopping, acolo vei gasi cele mai bune variante. 

La o distanta destul de mica de zona turistica Lara Kundu se afla si Perge – considerat centrul vechii Pamphylia, unde se pot vizita o serie de ruine antice. 

Cum este vremea in Lara Kundu, Antalya

Climatul din Lara Kundu este unul mediteranean, ceea ce inseamna ca verile sunt calduroase si uscate, iar iernile in general foarte blande. Vei intalni cele mai ridicate temperaturi in Lara Kundu in lunile iulie si august, atunci cand media maximelor inregistreaza in jur de 34-35 de grade la umbra. 

Si lunile iunie si septembrie sunt destul de calduroase in Lara (cu o medie a maximelor de 31 de grade), prin urmare, daca nu esti foarte prieten cu temperaturile ridicate, poti alege sa-ti petreci concediul aici la sfarsit de mai sau chiar in octombrie. 

In octombrie, media maximelor este de 26 de grade, in timp ce apa marii are o medie de 24 de grade. 

Cea mai calda apa a marii in Lara Kundu o vei intalni insa in iulie, august si septembrie, cu valori intre 26-27 de grade. 

Peisajul din aceasta zona este totusi mai arid, mai lipsit de vegetatie comparativ cu statiunile vecine din zona Antalya. 

Plaja Bulgaria aproape de Romania

Plaja Lara Antalya – lata si premiata Blue Flag

Plajele Lara si Kundu incep chiar din partea de sud-est a orasului Antalya si se intind pe aproximativ 12 kilometri de-a lungul tarmului Mediteranei. 

Plajele din aceasta zona sunt foarte late, cu nisip fin si cu o intrare lina in mare, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care aceasta statiune/district se afla printre optiunile multor familii cu copii. Plajele de aici sunt premiate Blue Flag pentru calitatea lor si pentru apa curata.

Zona Lara Kundu este recunoscuta ca avand unele dintre cele mai bune plaje de pe intreg litoralul turcesc, iar toate hotelurile din prima linie au o portiune de plaja privata, cu sezlonguri si umbrelute incluse.

Plaja are de-a lungul sau mai multe portiuni cu diferite facilitati si servicii, restaurante/terase, centre pentru practicarea sporturilor acvatice si gazduieste, totodata, si una dintre cele mai mari expozitii anuale de sculpturi in nisip – Sandland. 

Citeste mai multe despre acest subiect aici: Lara Beach, cea mai lunga plaja de nisip din Antalya

Hoteluri in zona de vacanta Lara Kundu 

Cele mai multe dintre hotelurile din Lara Kundu sunt de tip resort ultra all inclusive, family friendly, insa majoritatea nu se intind pe suprafete impresionante. Aspectul general este de cladiri inalte, foarte moderne, cu cateva piscine, unele au aqua-park si facilitati pentru sporturi acvatice. Acestea sunt hoteluri din prima linie, insa in ultimul deceniu, zona s-a dezvoltat puternic si au mai aparut inca doua linii de  hoteluri si cladiri rezidentiale, pe partea opusa a soselei principale. 

Unele hoteluri din prima linie, in mod special catre zona Kundu, sunt inspirate din locatii celebre (Palatul Topkapi, Venetia, Kremlin) sau replici ale unor nave (Concorde, Titanic).

Printre hotelurile care ti pot atrage in mod particular atentia se numara Royal Holiday Palace, Royal Wings, Delphin Palace, Delphin Imperial, IC Green Palace, Royal Seginus, Adalya Elite sau Concorde Deluxe

Daca insa esti interesat de mai multe variante de hoteluri in aceasta zona, ti-am pregatit la noi pe site cele mai bune oferte cazare la hoteluri din Lara, Turcia.

Ce poti sa faci in Lara. Activitati si atractii in apropiere

Zona turistica Lara Kundu nu este printre cele mai dezvoltate la capitolul atractii si activitati, insa gasesti si aici restaurante, terase, cafenele, centre pentru sporturi acvatice in zona plajei si o serie de magazine. 

Daca insa vrei sa te orientezi catre o zona mai cosmopolita, fie pentru viata de noapte, fie pentru shopping, iti recomandam sa te indrepti catre centrul Antalya City, unde vei avea slabe sanse sa te plictisesti. TerraCity Mall este unul dintre cele mai apropiate centre comerciale de Lara (10 kilometri distanta). 

Sandland este o expozitie de sculptura in nisip din Lara, organizata in aer liber in apropierea plajei, fiind considerata una dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume.

In fiecare an, Sandland se desfasoara pe o suprafata intre 7.000–10.000 mp, cu o tema diferita de sculptura, iar sculptori celebri din toata lumea vin sa-si creeze operele de arta in aproximativ 3 saptamani inainte de inceperea evenimentului. 

Selfie Park este recent deschis (inaugurat in 2022), se afla intre Antalya City si Lara, si poate fi unul dintre locurile bune in care sa te fotografiezi alaturi de cei dragi in cele mai amuzante ipostaze.

Acvariul din Antalya se afla la doar 30 de minute de mers cu masina de centrul districtului Lara, iar aici te poti plimba prin cel mai lung tunel subacvatic din lume. Acvariul din Antalya este localizat in apropierea plajei Konyaalti si include totodata atractii precum Snowland, WildPark si Muzeul figurilor de ceara. 

Excursii optionale de o zi din Lara, Antalya

Daca te-ai hotarat sa iesi din confortul resortului tau si pret de o zi sau chiar mai multe sa exploreze atractiile din apropiere, poti sa te inscrii si la excursiile optionale – fie la receptia hotelului, fie direct la ghidul tau. 

Excursia cu barca la cascadele Duden este una dintre variantele pe care le vei regasi in oferta excursiilor optionale din Lara. Cascadele Duden se afla la mijlocul distantei dintre districtul Lara si Antalya City, in zona tarmului, si sunt cu adevarat spectaculoase, intrucat se varsa in mare. 

Site-ul arheologic Perge, loc in care in antichitate se organizau inclusiv lupte cu gladiatori, se afla la aproxomativ 18 kilometri de Lara si poate fi vizitat atat pe cont propriu, cat si in cadrul unui day trip.

Exista inclusiv o excursie optionala care include atat Perge, cat si Teatrul antic Aspendos, Side si cascadele Manavgat, asadar ai si varianta de a bifa cele mai importante obiective turistice din aceasta zona intr-o singura zi.  Nu uita ca in Manavgat te asteapta si unul dintre cele mai mari bazaruri din Antalya.

The Land of Legends, la 19 kilometri de Lara, in directia Belek, este o alta alternativa de distractie si de a-ti ocupa o zi intreaga cu activitatile de aici. La The Land of Legends poti inota cu delfinii, te poti bucura de un waterpark sau de coasterele din parcul de distractii, toate intr-un singur loc. 

Concluzionand, Lara Kundu poate fi destinatia potrivita pentru tine daca te afli in cautarea unei statiuni cu conditii foarte bune de cazare si totodata daca vrei sa nu petreci prea mult timp pe drumul de la aeroport catre hotel sau daca vrei sa fii cazat in apropierea marelui oras Antalya.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?