Metalia Beach Thassos, o plaja aparte cu imprejurimi interesante si potrivita celor care cauta relaxare

Metalia Beach face parte din randul plajelor mai speciale ale insulei Thassos, gratie particularitatilor sale. Plaja Metalia se afla langa o fosta fabrica de prelucrare a minereului de fier, iar nisipul din imprejurimi are nuante rosiatice. 

In general, Metalia este aleasa de catre turistii cazati in zonele Potos sau Limenaria, tocmai pentru ca este foarte aproape de aceste statiuni, insa poate fi explorata si daca esti cazat in partea opusa a insulei, caci vei face maximum 50 min-1 h pana aici cu masina.

Intentionezi sa-ti rezervi o vacanta in aceasta insula greceasca? Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde vei gasi si unele dintre cele mai bune oferte de cazare Thassos!

Mai mult, daca vrei sa te informezi mai bine cu privire la plajele din Thassos care merita atentia ta, vei gasi la noi pe blog si articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

metalia beach

Unde se afla Metalia Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja

Metalia Beach se afla foarte aproape de oraselul-statiune Limenaria, mai exact la doar 1,8 km de centrul statiunii, motiv pentru care poti ajunge aici si intr-o plimbare pe jos, e drept, putin mai solicitanta. Vei gasi aceasta plaja pe Harti si sub denumirea de “Medalia Beach”.

Daca vrei sa vii la Metalia cu masina, din orice directie te-ai indrepta, vei urma drumul asfaltat care inconjoara insula, iar spre final, vei avea de parcurs o portiune neasfaltata de cateva sute de metri, printr-o padure de pini, insa in conditii relativ bune (asa cum au raportat turistii care au fost aici in 2021). Vei gasi la baza plajei spatii de parcare neamenajate, fara taxa.

Mai poti ajunge la plaja Metalia si daca lasi masina sus, la punctul de belvedere, unde vei remarca o cladire parasita. De aici poti cobori pe jos, pe poteca, pentru a ajunge la Metalia (privelistea este foarte frumoasa), iar pe drum vei trece prin fosta fabrica de prelucrare a minereului de fier. Se poate intra inca in halele fabricii, insa iti recomandam ferm sa fii atent la bucatile de tabla si fier ruginit. Tine cont ca nu este un loc potrivit daca te afli alaturi de copii mici.

P.S: Vei vedea ca la punctul de panorama, de unde poti privi inclusiv plaja Metalia, se pot zari construite mai multe inimioare si mesaje din pietre albe. Indragostitii care viziteaza insula Thassos si-au facut un obicei din a lasa aceste mesaje aici.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
metalia beach

Prin ce se diferentiaza Metalia Beach de restul plajelor din Thassos si ce servicii gasesti aici

Asa cum spuneam de la inceput, plaja Metalia are un caracter mai aparte, comparativ cu restul plajelor din Thassos. Zona in sine este unica, tocmai pentru ca aici a existat in trecut si fabrica de prelucrare a minereului de fier, care si-a lasat amprenta asupra locului. Versantii din zonele laterale ale plajei au o culoare rosiatica, la fel si drumurile de pamant din zona, si chiar nisipul de pe plaja, pe anumite portiuni. 

Metalia este o plaja de nisip, insa cu cat te apropii mai mult de malul marii, vei intalni si pietricele. Mai mult, la intrarea in apa, de-a lungul plajei, vei intalni stanci, motiv pentru care iti recomandam sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. Partea din stanga a plajei este ceva mai accesibila, existand si zone de pietris la intrarea in apa.

Acesta este si motivul pentru care Metalia Beach nu este chiar cea mai buna alegere daca vii la plaja alaturi de copii.

Plaja Metalia este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, destul de linistita chiar si in varf de sezon, iar in spatele plajei vei gasi un bar si un restaurant, unde poti servi linistit o cafea sau masa.

Exista si un fileu de volei pe plaja, iar intr-un mic golfulet retras, mai invecinat, exista o zona in care se practica nudismul.

Metalia poate fi un loc potrivit si pentru amatorii de snorkeling, tocmai pentru ca prezenta stancilor din mare, dar si linistea de aici si apa limpede, favorizeaza prezenta vietii marine si implicit observarea acesteia.

P.S.: In zona din spatele plajei, vei observa ca exista si cateva lucrari artistice expuse 🙂

Cand e cel mai bine sa vii la Metalia Beach

Spre deosebire de alte plaje mai faimoase din insula, Metalia Beach nu este atat de aglomerata, tocmai pentru ca intrarea in apa este mai putin comoda si sigura pentru familiile cu copii.

De aceea, se poate intampla ca si in plin sezon, sa ai norocul sa gasesti sezlonguri libere aici, la ore rezonabile.

Metalia Beach este o plaja potrivita celor care vor sa se relaxeze, sa se bucure de frumusetea naturii din imprejurimi si de o carte, la umbra. Vei gasi aici mai multa liniste, iar daca faci parte din randul celor mai exploratori, poti vizita ruinele fabricii din imediata apropiere. Mai mult, daca se intampla sa-ti faci vacanta in Thassos la inceput de iunie sau chiar in a doua jumatate a lunii septembrie, ai destul de multe sanse sa gasesti Metalia Beach extrem de linistita.

Concluzionand, Metalia Beach poate fi alegerea potrivita pentru tine daca vrei sa stai departe de agitatie, de muzica tare, iar daca esti cazat in zonele Potos sau Limenaria, poate fi un loc la malul marii foarte la indemana.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?