Oludeniz Turcia, locul cu peisaje spectaculoase si activitati pline de adrenalina

Oludeniz este considerata a fi una dintre cele mai frumoase statiuni de vara din Turcia, in mare parte gratie reliefului si a peisajelor deosebite care se regasesc aici.

Cu o apa de un turcoaz aproape ireal si una dintre cele mai frumoase plaje din intreaga Turcie (zona Lagunei Albastre), mica statiune Oludeniz reuseste sa concureze cu statiuni mai mari prin aspectul sau aparte, dar si printr-o serie de activitati turistice foarte populare in aceasta zona, precum paragliding-ul. 

Daca te numeri printre cei care au de gand sa-si rezerve o vacanta in Oludeniz si vrei sa afli mai multe despre ce va presupune experienta ta aici, gasesti in cele ce urmeaza aproape totul despre caracteristicile acestei statiuni si despre activitatile principale pe care le poti face aici. Nu in ultimul rand, la noi pe site gasesti oferte cazare Oludeniz si Fethiye!

Ce trebuie sa stii despre statiunea Oludeniz din Turcia

Oludeniz se afla pe coasta de sud-vest a Turciei si apartine de provincia Mugla. Fost sat pescaresc, Oludeniz a inceput sa cunoasca faima din punct de vedere turistic incepand cu anii 60, cand din ce in ce mai multi vizitatori ai zonei au aflat de frumusetea si legendele Lagunei Albastre. 

Daca la inceput gazduia numai cateva zone de camping, treptat, in Oludeniz Turcia s-au ridicat hoteluri si restaurante, iar turismul a crescut exponential. 

Oludeniz gazduieste una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia (in dreptul Blue Lagoon) si totodata o serie de atractii turistice inedite, in imediata apropiere. 

In prezent, Laguna Albastra este zona protejata, iar accesul iahturilor sau al altor tipuri de ambarcatiuni este interzis. Sunt permise paddleboard-urile si scufundarile in aceasta arie. 

Chiar daca este o statiune restransa, Oludeniz Turcia atrage an de an foarte multi turisti – in special tineri pasionati de zborul cu parapanta sau care doresc sa incerce pentru prima data aceasta experienta, insa si turisti care vor sa exploreze frumusetile naturale incontestabile ale zonei. 

FACT: Incepand cu anul 2010, Oludeniz Turcia este punct de plecare pentru ultramaratonul Lycian Way, care se desfasiara pe un traseu de peste 220 de kilometri si care urmeaza o buna parte a vechiului drum lician, pana in Antalya. Ultramaratonul se desfasoara pe parcursul a 6 zile. 

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum ajungi in Oludeniz Turcia si traseu Bucuresti Oludeniz

In Oludeniz poti ajunge destul de usor cu avionul – cel mai apropiat aeroport de aceasta statiune turceasca este Dalaman, la aproximativ 57 de kilometri distanta, iar aeroporturile din Bodrum si Antalya sunt localizate la 212 kilometri, respectiv 210 kilometri. Daca vrei sa vii aici cu masina personala, vei avea de parcurs un drum de aproximativ 18 ore, ceea ce inseamna ca vei alege cel mai probabil sa il faci in doua etape (cu o noapte de cazare in zona Canakkale). 

Distanta Bucuresti Oludeniz este de 1321 kilometri, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Bulgaria – Eceabat – Kilitbahir – Canakkale – Izmir – Aydin – Oludeniz (cea mai scurta dintre variante).

Daca vrei sa vii pe la Istanbul si sa te opresti o noapte in cel mai mare oras al Turciei, vei merge pe traseul Giurgiu – Ruse – Edirne – Istanbul – Bursa – Izmir – Aydin – Oludeniz si vei avea de parcurs un total de 1445 kilometri. 

Distanta Bodrum Oludeniz este de 245 de kilometri, in timp ce de la Istanbul si pana la Oludeniz sunt in jur de 800 de kilometri, iar de la Oludeniz si pana in Antalya – 200 de kilometri. 

Mai multe detalii si sfaturi despre drumul catre statiunile turcesti de la Marea Egee poti afla din articolul: Drumul cu masina spre Kusadasi, Bodrum, Marmaris si alte statiuni turcesti de la Marea Egee. Puncte de frontiera si cel mai scurt traseu

Vremea in Oludeniz Turcia si perioada potrivita pentru o vacanta aici 

In Oludeniz, sezonul cald este lung, cu temperaturi ridicate si bune pentru plaja chiar si in lunile aprilie si octombrie, cateodata chiar noiembrie. 

Cele mai calduroase luni in Oludeniz sunt lunile iulie si august, cand se inregistreaza o medie a temperaturilor maxime de 33 de grade, iar in luna septembrie o medie a maximelor de 30 de grade. 

Prin urmare, ai destul de multe sanse sa prinzi vreme buna in Oludeniz chiar si la sfarsit de primavara sau toamna tarziu, mai ales daca nu vrei sa-ti faci concediul atunci cand statiunea este aglomerata, adica in lunile iunie, iulie si august. 

Tot in Oludeniz vei intalni si unele dintre cele mai ridicate temperaturi ale apei marii de pe intreaga coasta turceasca a Marii Egee, respectiv 27 de grade in luna august, 25 de grade in lunile iulie si septembrie si 23 de grade in luna octombrie. 

Cum este plaja statiunii Oludeniz

Oludeniz este una dintre statiunile turcesti cu cele mai frumoase plaje, iar Laguna albastra (Blue Lagoon) si a sa plaja (denumita Oludeniz Beach, respectiv Kumburnu Beach in capatul cel mai apropiat de laguna) sunt printre cele mai fotografiate locuri de pe intreaga coasta de sud a Turciei. 

In ceea ce priveste Blue Lagoon, este suficient sa privesti o poza de aici si vei intelege de ce este atat de laudata pentru frumusetea sa. Separata de plaja principala printr-un canal ingust, laguna este cea mai importanta atractie din Oludeniz si locul in care fiecare turist ajuns aici vrea sa faca o baie. Fiind totusi atractia principala a statiunii, asteapta-te ca in plin sezon sa fie destul de aglomerata. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai frumoase plaje din zona Fethiye – Oludeniz Turcia

Belcekiz Beach face parte tot din fasia de plaja principala din Oludeniz si se afla la capatul opus fata de Laguna Albastra si Kumburnu Beach. Este de asemenea aglomerata in varf de sezon, iar la marginea acesteia aterizeaza de regula parapantistii care pleaca in zbor de pe muntele Babadag.

Citeste mai multe despre acest subiect in articolul: Oludeniz Beach, plaja cu o laguna albastra de care te vei indragosti iremediabil in Turcia

Cazare Oludeniz. Ce hoteluri gasesti aici 

Desi este o statiune de dimensiuni mici, Oludeniz este foarte celebra printre statiunile turcesti de la Marea Egee si aduna laolalta o gama destul de variata de hoteluri, pentru toate preferintele. 

In zona centrala sunt asezate cele mai multe hoteluri, insa nu neaparat si cele mai bune. In apropierea plajei Belcekiz, respectiv in spatele acesteia, exista o zona extinsa de hoteluri, in special de 3 si 4 stele. La multe dintre acestea vei avea optiunea de cazare doar cu mic dejun inclus. Exista totusi si exceptii in zona centrala, precum Club Belcekiz Beach de 5 stele, localizat direct pe plaja din Oludeniz. 

Spre extremitatile statiunii si in vecinatatea acesteia se gasesc cateva resorturi cu cazare in regim all inclusive si mai multe facilitati. Un exemplu poate fi Orka Sunlife Resort and Spa, la 1,6 kilometri de centru.  

Multi dintre turistii care vin la plaja in Oludeniz sau care vor sa practice aici paragliding aleg sa se cazeze si in statiunea vecina si mult mai animata Fethiye, unde optiunile de cazare sunt si mai variate.

Daca vrei sa stai intr-un loc cu mai multe alternative de distractie, shopping si obiective istorice, gasesti la noi pe site si o serie de oferte pentru cazare la hoteluri in Fethyie.

Hotel Orka Sunlife Resort and Spa

Ce poti sa faci in Oludeniz. Paragliding, croaziere si alte activitati

Oludeniz este celebru pentru zborurile in tandem cu parapanta, atractive atat prin prisma momentelor de adrenalina, cat si prin frumusetea aparte a peisajului de aici, insa Oludeniz este un bun loc de plecare si catre alte atractii ale zonei. 

Zborurile cu parapanta in Oludeniz costa aproximativ 50 de euro si dureaza intre 30-45 de minute. Plecarile, sau mai bine zis, decolarile, au loc de pe muntele Babadag, de la o altitudine de circa 2000 de metri. Te vei alege si cu o serie de fotografii realizate de catre instructorul de zbor, iar la final ai ocazia sa negociezi pretul acestora.

Poti afla mai multe detalii din articolul: Zborul cu parapanta in Oludeniz. Ce sa ai in vedere daca te tenteaza sa incerci aceasta experienta in Turcia

Butterfly Valley sau Valea Fluturilor este unul dintre locurile superbe si extrem de fotogenice din apropiere de Oludeniz, unde se poate ajunge doar cu barca. Poti admira aici o multime de specii de fluturi, intr-un cadru natural magic, insa te poti relaxa si la plaja. Exista excursii cu barca din Oludeniz catre Butterfly Valley ce pot fi rezervate la majoritatea operatorilor locali sau chiar la receptia hotelului. 

Scubadiving in Laguna Albastra – o alta activitate foarte des practicata in Oludeniz. La fel, si pentru aceasta activitate exista tururi organizate. 

Croazierele pe mare catre insulele si golfurile din zona Oludeniz sunt un alt mod in care-ti poti petrece fie chiar si o singura zi din vacanta ta aici. Gemiler Island (sau insula St. Nicholas, este una dintre locatiile in care pot fi vizitate si ruine antice).

Mormintele de piatra (Amyntas Rock Tombs) din Fethiye te vor fascina cu siguranta daca esti pasionat de istorie. Nu vei face mai mult de 20 de minute cu masina pana aici din centrul statiunii Oludeniz, iar uimirea va fi cu atat mai mare atunci cand vei vedea fatada principala a constructiei. 

Canionul Saklikent este o alta frumusete a naturii care poate fi vizitata in aceasta zona. Se organizeaza zilnic mai multe tipuri de excursii catre aceasta locatie, de unde vei pleca, de asemenea, cu poze inedite. 

Restaurantele din Oludeniz sunt in mare majoritate localizate in zona centrala, respectiv in apropierea plajei Belcekiz. Desi exista aici cateva restaurante bune, vei gasi o gama mai variata de astfel de localuri in statiunea Fethiye, din apropiere. 

Pe acest subiect, poti citi mai multe informatii in articolul: Ghid restaurante Oludeniz Turcia. Care sunt locurile cu review-uri bune si ce poti manca la fiecare

Viata de noapte este mai activa si mai variata in statiunile invecinate Hisaronu si Fethiye, prin urmare te poti indrepta catre barurile si discotecile din aceste locatii daca ti-ai propus sa te distrezi ceva mai mult dupa lasarea noptii.   

Iti recomandam sa citesti si articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

In concluzie, Oludeniz atrage an de an foarte multi turisti gratie unicitatii reliefului sau si a posibilitatii de a practica un sport indragit si mai putin intalnit in alte statiuni turcesti de la Marea Egee, iar daca vrei sa ajungi aici chiar si cu masina, cel mai probabil vei considera ca drumul a meritat – pentru ca vei avea ocazia sa te bucuri de o serie de locuri si activitati cu adevarat speciale.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?