Orange Beach Sithonia. Totul despre una dintre cele mai apreciate plaje din Halkidiki

Orange Beach este una dintre cele mai cunoscute si apreciate plaje din Sithonia, Grecia, gratie peisajului sau salbatic si a apei turcoaz de aici. Orange Beach Sithonia este cunoscuta si sub denumirea de Portokali sau Kavourotripes (in traducere – gauri de crab) si gazduieste, pe langa plaja principala, o serie de alte plaje micute mai dificil de accesat.

Orange Beach Sithonia este o plaja de nisip fin, iar apa de aici este de-o claritate iesita din comun si de un turcoaz rapitor, peisajul fiind intretinut si de prezenta stancilor albe si a padurii de pin din spate, motiv pentru care plaja este considerata a fi cea mai spectaculoasa de pe bratul Sithonia. 

Daca intentionezi sa-ti rezervi o vacanta in Sithonia, nu uita ca la noi pe site gasesti  oferte de cazare la hoteluri din Halkidiki, cu peste 140 de variante din care sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

Unde este Orange Beach Sithonia si cum ajungi cu masina aici 

Frumoasa plaja se afla la mica distanta de statiunea Sarti, respectiv la un drum cu masina de aproximativ 12-15 minute (8,3 kilometri), insa aici aleg sa vina turisti si din statiuni mai indepartate.

Drumul secundar de acces la plaja este din pamant, iar in iunie 2023, cand am fost noi aici, se afla in conditii relativ practicabile. Iti recomandam totusi sa nu intri cu masina pe zonele laterale ale drumului, ci doar pe aleea bine batatorita.

Daca vii din directia Sarti, te vei indrepta inspre nord si e bine sa fii destul de atent astfel incat sa nu ratezi un micut indicator albastru care te directioneaza catre plaja. Turistii care au trecut pe aici spun ca semnul este usor insesizabil, prin urmare incearca sa nu-l ratezi. Daca vei folosi insa GPS-ul, cel mai probabil vei fi ghidat unde trebuie. 

Parcarea nu este una amenajata, se parcheaza pe marginea drumului, printre copaci sau pe marginea soselei principale, in cazul in care nu mai prinzi loc aproape de plaja. 

Pentru ca am vizitat plaja intr-o perioada mai putin aglomerata, am avut norocul de a prinde loc la umbra, sub pini, insa situatia se schimba in miez de vara, caci Orange Beach este totusi una dintre cele mai populare plaje ale bratului Sithonia.

Cum arata Orange Beach Sithonia si ce facilitati gasesti la aceasta plaja 

Iti putem spune din start ca Orange Beach Sithonia arata bine, bine de tot! Majoritatea turistilor care au vizitat-o se declara incantati de aspectul acestei plaje si spun ca sunt pregatiti sa se intoarca oricand, gratie peisajelor spectaculoase.

Noi nu aveam de gand sa stam la aceasta plaja, ci doar sa ne oprim putin pentru cateva poze, insa odata ajunsi, nu am mai putut sa plecam 🙂 Am prins sezlonguri libere in primele randuri, in jurul orei 9.00 AM (iunie 2023), insa incepand cu ora 10.00 AM, plaja incepuse deja sa devina aglomerata.

Relieful din zona plajei Orange Beach Sithonia este unul inedit – stancile de culoare alba, vederea directa catre Muntele Athos si padurea de pin, carora li se adauga nisipul fin in nuante de portocaliu si apa de un turcoaz intens. 

Plaja Orange Beach este de dimensiuni micute si devine foarte aglomerata in plin sezon, prin urmare exista multi turisti care odata ajunsi mai tarziu, isi instaleaza prosoapele pe stancile de la extremitati sau se orienteaza catre plajele mai micute si mai greu accesibile din stanga si din dreapta plajei principale. Acestea se intind pe mai multi kilometri de-a lungul coastei.

Intrarea in apa este lina atat in zona plajei principale, cat si spre extremitati.

Catre plajele adiacente se poate ajunge si de pe uscat, insa ia in considerare ca vei avea de mers pe niste poteci destul de abrupte, cu tufisuri, prin urmare nu vorbim de un traseu confortabil in cazul in care ai de carat dupa tine genti mari pentru plaja.  

Plaja principala este si locul in care poti gasi sezlonguri si umbrele de inchiriat, insa numai daca vii la prima ora sau daca ai o rezervare facuta la bar. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

In partea de nord a plajei gasesti Orange Beach Bar, unde te poti racori cu o bautura rece, iar in ceea ce priveste toaletele, plaja este dotata cu niste cabine mobile. 

Iti recomandam ca in cazul in care faci plaja in zona de stanci sau vrei sa intri in apa in zonele marginale, sa porti incaltaminte potrivita, pentru ca poti aluneca sau te poti rani la picioare. Nu uita echipamentul de snorkeling, daca iti place sa observi viata marina, caci apa este foarte limpede aici. 

Cand este recomandat sa mergi la Orange Beach Sithonia

Fiind una dintre cele mai renumite plaje din aceasta zona, este bine sa stii ca ar trebui sa te astepti la aglomeratie. Mai ales in plin sezon, respectiv iulie, august si chiar prima jumatate a lunii septembrie, Orange Beach Sithonia este intens vizitata de turisti. Cunoscatorii locului isi fac rezervare pentru sezlonguri si umbrele la bar sau vin aici foarte devreme. 

Daca intentionezi sa-ti petreci vacanta in Sithonia la inceput de vara sau dupa prima jumatate a lui septembrie, sunt sanse mai mari sa gasesti locuri la plaja principala, insa fiind atat de cunoscuta, se intampla ca plaja sa fie aglomerata chiar si in aceste perioade. 

Plajele laturalnice sunt o optiune buna in caz de aglomeratie, pentru ca te vei bucura de aceeasi apa limpede si turcoaz si, in mare parte, de acelasi peisaj. Unele dintre ele au ceva mai multe stanci la intrarea in mare, insa daca esti dispus sa parcurgi drumul pana in aceste micute golfulete, cel mai probabil nu vei regreta. 

Totodata, vei remarca faptul ca mai multi turisti aleg sa-si instaleze prosoapele pe zonele de stanci din apropierea plajei principale. Daca nu te deranjeaza soarele sau daca vii aici la ore mai tarzii, cand nu este atat de cald, poti alege si aceasta varianta. 

Distante intre Orange Beach si statiunile bratului Sithonia

Daca iti faci concediul in Sithonia, Grecia, cel mai probabil vei fi interesat sa afli care este distanta pe care trebuie sa o parcurgi din statiunea in care esti cazat si pana la plaja Orange Beach. 

Cea mai apropiata statiune de Orange Beach este Sarti, prin urmare, daca vei fi cazat aici, esti norocos, caci vei face in jur de 10 minute cu masina pana la Orange Beach. 

Iata care sunt principalele distante intre statiunile din Sithonia si Orange Beach:

  • distanta Sarti Orange Beach – 8,3 kilometri
  • distanta Toroni Orange Beach – 36 kilometri
  • distanta Vourvourou Orange Beach – 22 kilometri
  • distanta Kalamitsi Orange Beach – 22 kilometri 
  • distanta Porto Koufo Orange Beach – 32 kilometri
  • distanta Nikiti Orange Beach – 37 kilometri
  • distanta Neos Marmaras Orange Beach – 53 kilometri
  • distanta Salonic Orange Beach – 134 kilometri 

In concluzie, Orange Beach Sithonia este, fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase plaje din aceasta parte a Greciei si merita vazuta macar o data in viata daca te vei afla in vacanta in Sithonia. Daca vei merge aici inainte de inceputul sezonului sau la finalul acestuia, vei avea sanse mai mari sa o prinzi mai libera, insa nu uita ca plaja este una faimoasa, prin urmare si intens vizitata de un numar mare de turisti.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?