Satul Afitos Kassandra, unul dintre cele mai frumoase sate traditionale grecesti din Halkidiki

Afitos este unul dintre cele mai frumoase sate de pe bratul Kassandra din Halkidiki, cu o istorie si o pozitionare ce-i ofera unicitate printre localitatile acestei peninsule. 

Desi este un sat, Afitos este foarte bine dezvoltat din punct de vedere turistic si atrage anual un numar important de vizitatori care aleg sa se cazeze aici. Afitos gazduieste multe cladiri vechi, case traditionale si o serie de biserici si capele care pot fi vizitate, insa ofera si o priveliste frumoasa catre golful Toroneos care desparte bratul Kassandra de bratul Sithonia. 

Afitos se afla la o distanta de 46 de kilometri de Poligiros si la 87 de kilometri de Salonic. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre  cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Halkidiki, cu o multime de optiuni din care poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Ce trebuie sa stii despre satul Afitos, Kassandra

Satul Afitos isi are originile inca din cele mai vechi timpuri, fiind unul dintre orasele infloritoare ale Greciei inca din secolul al IV-lea si avand tot in acea perioada chiar si propria moneda (cu Zeus Ammon pe o parte si un taur pe cealalta parte). Vechea asezare se numea Afitis, iar in zilele noastre satul este cunoscut atat sub denumirea de Afitos, cat si sub numele de Athitos. 

Afitos a fost cel mai locuit sat al bratului Kassandra in timpul secolului al XIX-lea, perioada din care dateaza si o mare parte a monumentelor sale religioase, printre care Capela Sf. Gheorghe sau Biserica Sf. Dimitrios. 

In prezent, Afitos este unul dintre satele traditionale grecesti remarcabile din aceasta parte a tarii, cu o atmosfera pitoreasca, stradute pavate, monumente istorice, dar si o plaja lunga si frumoasa. 

Casele traditionale din Afitos sunt construite din piatra si cele mai multe au inscriptionata data la care au fost ridicate. 

Vei observa ca localnicii au un spirit destul de artistic, pentru ca sunt multe locuri publice cu picturi realizate manual (pereti, jardiniere si altele).  

Afitos este un loc potrivit pentru cei care cauta o experienta traditionala si implicit o vacanta mai linistita, fiind cu toate acestea un loc foarte bine dezvoltat din punct de vedere turistic. In Afitos exista multe unitati de cazare, restaurante si cafenele, majoritatea cu vedere catre bratul Sithonia

Cum ajungi in satul Afitos din Kassandra 

In satul Afitos poti ajunge usor daca vii cu avionul la Salonic, pentru ca se afla la 74 de kilometri distanta de Aeroportul International Macedonia din Salonic, ceea ce inseamna ca vei face pana aici aproximativ o ora dupa ce ti-ai recuperat bagajele. 

Pentru romanii care vor sa vina in Afitos cu masina personala, drumul este relativ simplu, caci vorbim de aproximativ 760 de kilometri daca pleci din Bucuresti. 

Cel mai scurt traseu Bucuresti – Afitos este cel cu iesire din Romania pe la Giurgiu-Ruse – traversarea Bulgariei pe la Sofia – Kulata – Salonic – Afitos, asadar in jur de 9 ore si jumatate petrecute pe drum, fara sa luam in calcul timpul petrecut in vama care poate creste in varf de sezon. 

Odata intrat pe bratul Kassandra, vei mai avea de mers circa 18 kilometri pana ajungi in Afitos, drum pe care-l vei parcurge in mare parte aproape de malul marii. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Vremea in Afitos, Grecia si temperaturi medii in lunile de vara

Cele mai ridicate temperaturi le vei intalni in Afitos in lunile iulie si august, cand media maximelor este de 30 de grade si cand se inregistreaza si cele mai putine sanse de ploaie. In iulie te bucuri de 12 ore de soare pe zi in Afitos. 

Este important de stiut insa ca aceste luni sunt si cele mai aglomerate, prin urmare, daca vrei sa te bucuri de frumusetea acestui loc intr-un spatiu ceva mai degajat, poti veni aici si la inceput de iunie, cand se inregistreaza temperaturi maxime de 28 de grade, sau spre final de septembrie, cand ai 25-26 de grade in cele mai calduroase zile. 

Temperatura apei marii in Afitos este de 25 de grade in medie in luna august si in general cu valori cuprinse intre 22-25 de grade in lunile iunie-septembrie. Apa marii este destul de rece in mai (17 grade), prin urmare nu atat de placuta pentru baie si incepe sa se raceasca destul de notabil si catre luna octombrie. 

Cum este plaja in Afitos

Plaja din satul Afitos este destul de lunga, insa nu foarte lata. Exista mai multe portiuni organizate, unde poti inchiria sezlonguri si umbrele sau segmente care apartin de anumite hoteluri de la malul marii, dar si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza degajat prosopul. 

Partea din stanga plajei, cum te uiti la mare, este mai potrivita familiilor cu copii, insa in plin sezon, devine destul de aglomerata, asadar este recomandat sa ajungi acolo destul de devreme daca vrei sa prinzi un loc bun. 

Apa de aici este descrisa de multi dintre turisti ca fiind foarte limpede, iar plaja are in cele mai multe dintre locuri o intrare lina in apa. Cu toate acestea, exista si portiuni cu pietre si stanci, asadar depinde foarte mult si de zona in care vei prinde loc sau in care alegi sa stai la soare, caci e posibil sa ai nevoie si de papucei speciali.

Se poate ajunge destul de usor cu masina la aceasta plaja, pentru ca nu este departe de drumul principal, iar pe plaja vei gasi o serie de beach bar-uri si restaurante. 

Mai multe informatii utile despre acest subiect gasesti in articolul: Afitos Beach Halkidiki, una dintre cele mai cunoscute plaje ale bratului Kassandra

Cazare in Afitos, Grecia. Ce tipuri de hoteluri gasesti 

Asa cum spuneam inca de la inceput, satul Afitos este bine dezvoltat din punct de vedere turistic, prin urmare vei gasi aici mai multe optiuni de cazare, unele dintre ele chiar foarte bune. 

In Afitos exista hoteluri si pensiuni de 2,3 si 4 stele, majoritatea cu mic dejun inclus, atat in zona de centru a satului, cat si la extremitati si in imediata apropiere a plajei. 

Cateva propuneri de hoteluri in zona satului Afitos:

Ti-am pregatit la noi pe site peste 90 de variante de hoteluri din Kassandra, inclusiv din zona satului Afitos, astfel incat sa poti alege ce ti se potriveste mai bine!

Boutique Hotel White Suites

Locuri de vizitat in Afitos si ce alte activitati mai poti face aici 

Chiar daca este un sat de dimensiuni destul de reduse, in Afitos ai cateva locuri interesante de explorat. 

Poti face o plimbare prin centrul satului, pe stradutele pietruite, pentru a admira casele vechi, monumentele istorice si micutele fantani. Peisajul este completat de mult alb si albastru (multe case au usile si obloanele pictate in aceasta culoare), ceea ce te va duce cu gandul si la Santorini, iar experienta va fi una autentic greceasca. 

Principalele obiectivele turistice care se remarca in Afitos sunt Biserica Sfantul Dimitros si Muzeul Folclorului, loc in care poti admira si lucrarile sculptorului local Vassilis Pavlis.

Restaurantele din Afitos sunt o alta incantare pentru turisti, intrucat exista multe locuri in care se mananca bine. Printre localurile cu review-uri pozitive se numara The Old Remezzzo, Strouboulis Taverna, Taverna to Steki sau Thea Thalassa, unde ai o priveliste superba catre mare. 

Vei gasi in zona de centru a satului si multe mici magazine cu produse artizanale, suveniruri, dar si destul de multe supermarketuri. 

In concluzie, Afitos poate fi alegerea potrivita pentru tine daca vrei sa explorezi un loc cu un vibe autentic si daca vrei sa ai un concediu mai linistit. Mai mult, atat timp cat ai problema transportului rezolvata, te poti misca usor si catre alte zone ale bratului Kassandra pentru noi experiente.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?