Despre Kinira Thassos, statiunea restransa potrivita celor care cauta relaxare si plaje linistite

Kinira Thassos este unul dintre satele micute si linistite de pe aceasta insula greceasca si totodata unul dintre locurile potrivite turistilor care cauta mai multa relaxare, intr-o statiune cu un aer boem. 

Kinira este genul de loc in care vei gasi o plaja curata, peisaje frumoase, taverne cu mancare proaspata, insa nu si viata de noapte sau prea multa animatie.

Daca iti doresti ca in vacanta ta in Thassos sa treci pe aici sau chiar sa te cazezi in aceasta zona, gasesti mai jos o serie de detalii despre Kinira care ti-ar putea fi de ajutor.

Kinira se afla la 20 de kilometri de Limenas si la 30 de kilometri de Potos. 

Despre satul Kinira Thassos. Ce trebuie sa stii daca ai de gand sa ajungi aici 

Kinira se afla in estul insulei Thassos, aproape de cunoscuta plaja Paradise Beach si gazduieste o serie de ruine, printre care si ramasitele unei biserici crestine si ale unor bai termale. Desi exista unitati de cazare in zona, Kinira nu este foarte aglomerata nici macar in plin sezon, nu pentru ca nu ar fi frumoasa, ci pentru ca nu este nicidecum la fel de animata precum alte statiuni mai cunoscute din Thassos. 

Daca-ti place linistea, e posibil ca acest loc sa fie pentru tine, chiar si pentru o plimbare de-o zi. Exista taverne bune in Kinira, majoritatea servesc peste proaspat capturat chiar in ziua respectiva si vei observa si cateva mici magazine, dar si un supermarket, de unde poti cumpara ce ai nevoie pentru plaja sau alimente in cazul in care esti cazat intr-un studio cu chicineta. 

Satul este asezat la poalele unui deal, iar accesul in Kinira se face usor, din drumul principal care inconjoara intreaga insula. 

In dreptul satului Kinira din Thassos se afla si insula cu acelasi nume, cunoscuta si drept Kiniriotiko, de dimensiuni micute si care-ti va aparea in zare daca alegi sa faci plaja in aceasta zona. Insula Kiniriotiko are plaje cu un aspect stancos si este bogata in vegetatie. 

Unde se afla satul Kinira si cum ajungi aici 

Asa cum spuneam mai sus, in Kinira se poate ajunge usor. Drumul principal care face legatura intre Kinira si alte statiuni mai mari de pe insula Thassos se afla in conditii bune, iar dupa ce ai intrat in sat, exista mai multe stradute laturalnice, unele catre zona de plaja, altele catre zona mai impadurita, unde se gasesc si diferite unitati de cazare. 

Daca alegi sa te cazezi in aceasta zona, cel mai probabil vei veni din directia Limenas (unde vei ajunge cu feribotul), iar din port si pana aici sunt 20,9 kilometri. 

PONT: In drumul tau dinspre Limenas catre Kinira, vei trece prin Panagia, unde se afla si fabrica de ulei de masline Sotirelis – un loc in care poti observa procesul de fabricatie al “elixirului tineretii” si de unde poti cumpara ulei de masline direct de la sursa. 

Daca te intereseaza mai multe detalii despre drumul propriu-zis cu masina din Romania catre insula Thassos, poti arunca o privire si pe articolul: Traseu Bucuresti Thassos. Care este cel mai scurt drum si ce taxe implica 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Vremea Kinira Thassos si cea mai potrivita perioada pentru o vacanta

La fel ca in intreaga insula Thassos, vremea in Kinira este una buna pe intreg parcursul verii, cu temperaturi rezonabile si in varf de sezon. Spre deosebire de alte zone mai aride ale Greciei, aici se inregistreaza temperaturi usor mai scazute in lunile iulie si august, insa media maximelor poate depasi 30 de grade la umbra. 

Kinira nu este o zona de vacanta populara din Thassos, prin urmare poate fi potrivita chiar si in varf de sezon, insa o vei gasi cu mult mai aerisita la inceput de iunie sau dupa prima parte a lui septembrie, cand ai sanse destul de mari sa te bucuri de liniste in adevaratul sens al cuvantului. 

In septembrie, media maximelor este de aproximativ 25 de grade la umbra, iar serile incep sa devina ceva mai racoroase dupa prima jumatate a lunii. 

Vei gasi cea mai calda apa a marii in Kinira in luna august, cand se inregistreaza valori medii de 25 de grade, insa daca esti tentat sa vii aici in iunie sau septembrie, ia in considerare ca apa marii ar trebui sa aiba in jur de 22-23 de grade in medie, ceea ce inseamna ca va fi in continuare buna pentru baie. 

Insula Kinira

Plaja Kinira Thassos si alte plaje din apropiere 

Satul Kinira are iesire la doua plaje, una dintre ele doar cu nisip si o alta cu nisip si pietris, ambele destul de degajate chiar si in plin sezon. Plajele sunt separate de o mica fasie stancoasa, cu cativa copaci si vreo 2-3 casute. Turistii care au fost aici au descris intrarea in apa in zona Kinira ca fiind destul de lina, insa exista pe anumite portiuni pietre la mal, prin urmare este recomandat sa ai la tine incaltaminte potrivita pentru apa. 

Plajele sunt in mare parte libere, neorganizate, insa pe unele portiuni au fost semnalate si sezlonguri si umbrele de inchiriat. Plajele din Kinira sunt genul de loc potrivit celor care cauta liniste la malul marii – in general, nu prea se remarca aici multimi de turisti si nici galagie peste masura, caci asa cum spuneam si mai sus, zona nu se numara printre cele mai cunoscute din insula. 

Citeste mai multe despre aceasta plaja aici: Kinira Beach, una dintre cele mai linistite plaje din Thassos. Cum arata si cum poti ajunge rapid aici

Kinira este si foarte apropiata de celebra Paradise Beach, asa ca daca esti tentat sa faci plaja acolo, vei avea de parcurs numai 3 kilometri. Spre deosebire de plajele din Kinira, la Paradise Beach ai insa sanse sa prinzi destul de aglomerat in plin sezon si sa fie nevoie sa ajungi aici la primele ore ale diminetii pentru a prinde un sezlong. 

Din proprie experienta, iti putem spune ca un program foarte lejer poate fi sa faci plaja in cursul diminetii la Paradise si ulterior sa iei masa la una dintre tavernele bine cotate din Kinira.

Golden Beach este o alta plaja faimoasa din Thassos, pe care o vei gasi la o distanta de 9 kilometri de Kinira. Vei gasi multe facilitati si servicii in zona, multe optiuni de cazare, dar si destul de multa aglomeratie in lunile iulie si august. 

Golden Beach

Despre cazare si taverne in zona Kinira Thassos 

In Kinira exista destul de multe unitati de cazare, majoritatea apartamente sau studio-uri cu chicineta inclusa, la preturi destul de convenabile. De-a lungul satului, atat pe partea dreapta, cat si pe partea stanga a drumului principal, sunt hoteluri, pensiuni si vile, in mare parte de 2-3 stele. 

In extrasezon, preturile scad si mai mult, asa ca te poti bucura atat de liniste, cat si de cazare la tarife avantajoase in Kinira. 

Tavernele din Kinira nu lipsesc, chiar daca statiunea este una micuta. De-a lungul satului, vei gasi destul de multe locuri in care poti sa incerci preparatele traditionale grecesti, dar si multe tipuri de peste si preparate cu fructe de mare.

Printre cele mai apreciate astfel de locuri se numara si taverna Faros, taverna Giorgos, taverna Sta Kala Kathoymena si taverna Agorastos. 

Citeste si: Taverne Kinira Thassos. Unde se mananca bine in aceasta mica statiune din estul insulei

In concluzie, Kinira merita vazuta chiar si pentru o zi daca te afli in Thassos si vrei sa te bucuri de o zi de plaja intr-o zona mai linistita, iar daca vrei sa te cazezi in aceasta zona, cu siguranta concediul tau va fi unul mai relaxant comparativ cu alte statiuni mai animate ale insulei.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?