Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Numita si Caraibele Greciei, Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule grecesti si totodata singura in care se poate ajunge cu masina fara sa fie necesar sa iei feribotul. 

Lefkada a cunoscut, in ultimii 10 ani, o crestere exponentiala a popularitatii printre preferintele turistilor romani, multi dintre acestia venind aici cu masina personala, chiar daca drumul este ceva mai lung comparativ cu alte destinatii de vacanta din Grecia, precum Riviera Olimpului, Halkidiki sau Thassos. 

Drumul spre Lefkada si in mod special traseul Bucuresti Lefkada reprezinta astfel subiecte de interes pentru romanii care-si pregatesc concediile aici si care vor sa se puna la curent cu toate detaliile legate de aceasta calatorie. 

Daca te-ai hotarat sa pleci in aceasta insula, insa nu te-ai decis inca si asupra cazarii, ti-am pregatit la noi pe site si multe oferte de cazare la hoteluri din Lefkada, cu peste 45 de variante din care poti alege.

Cel mai bun traseu Bucuresti Lefkada

Cel mai cunoscut traseu Bucuresti Lefkada si totodata cel mai scurt este cel cu trecere prin vama Kulata(BG) – Promachonas(GR). Distanta pe care o ai de parcurs pe acest traseu este de 1055 kilometri, respectiv in jur de 13 ore si 30 de minute pe drum, traseu simulat in conditii normale de trafic. 

Vei merge pe traseul Bucuresti – Giurgiu-Ruse – Iablanita (unde vei intra pe autostrada A2 pana la Sofia – centura orasului Sofia – autostrada A3 pana dupa Blagoevgrad, apoi E79 si din nou A3 pana la Kulata. De la Kulata si pana la Salonic vei avea de mers in jur de 115 kilometri, iar de la Salonic o vei lua catre directia Atena (pe E75), vei merge o mica portiune de autostrada, dupa care vei intra pe Egnatia Odos (E90). Vei merge in directia Ioannina, de unde ulterior te vei ghida catre Preveza. 

Dupa ce treci de Preveza vei avea de traversat tunelul subacvatic Aktio – Preveza Undersea, care iti asigura practic sosirea in Lefkada fara sa fie nevoie sa depinzi de transportul cu feribotul. Vei trece mai apoi pe un pod mobil, la Agia Mavra, care se ridica o data pe ora pentru a permite trecerea ambarcatiunilor. 

Odata ajuns pe insula Lefkada, te vei indrepta catre statiunea in care urmeaza sa te cazezi (Nidri, Vassiliki, Sivota, Nikiana, Ligia, etc). 

FACT: Vei traversa peste 40 de tuneluri pe autostrada Egnatia Odos, in drumul tau spre Lefkada. 

vama kulata

Traseu Bucuresti Lefkada prin Makaza

Chiar daca este un traseu putin mai lung, exista romani care sunt interesati si de drumul Bucuresti Lefkada cu intrare in Grecia pe la Makaza (BG) – Nimfea (GR). 

Traseul Bucuresti Lefkada prin Makaza este urmatorul: Bucuresti – Giurgiu-Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Kardjali – Makaza – Nimfea – Komotini – Kavala – Salonic, urmand ca dupa Salonic sa o iei pe traseu mentionat mai sus. 

Spre deosebire de primul traseu, cu iesire din Bulgaria pe la vama Kulata, traseul pe la Makaza implica drumuri mai putin modernizate prin Bulgaria, ceea ce-ti va lungi timpul petrecut pe drum cu circa o ora. Distanta Bucuresti Lefkada cu trecere prin Makaza este de 1087 kilometri, respectiv aproximativ 14 ore si jumatate petrecute pe drum, fara sa luam in calcul timpul de asteptare din punctele de trecere frontiera. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Unde ne cazam in drum spre Lefkada

De regula, majoritatea celor care vin dinspre Bucuresti catre Lefkada aleg sa faca drumul intr-o singura zi, insa pentru ca vorbim totusi de un minimum de 13 ore petrecute pe drum in conditii normale de trafic, exista si romani care prefera sa-si ia o noapte de cazare pe traseu. 

Pentru cei care pleaca spre Lefkada alaturi de copii mici sau pentru soferii care au nevoie totusi de odihna, cel mai recomandat este sa-si rezerve o noapte de cazare in Salonic. Partea buna este ca daca te opresti in Salonic, ai foarte multe locuri in care poti sa mananci, o multime de optiuni de cazare si, daca timpul iti permite acest lucru, poti vizita principalele obiective din oras intr-o scurta plimbare. 

Distanta Bucuresti Salonic este de 680 de kilometri, ceea ce inseamna ca daca pleci devreme din Bucuresti, ai toate sansele ca dupa-amiaza sa ajungi la cazarea din Salonic (aproximativ 8 ore si jumatate petrecute pe drum). 

De la Salonic si pana in Lefkada mai ai de mers aproximativ 380 de kilometri, adica in jur de 4 ore si jumatate. 

Taxe de drum pe traseul Bucuresti Lefkada

In privinta taxelor de drum pe care le vei avea de achitat pe traseul tau catre Lefkada, trebuie sa stii ca intai de toate ai de platit taxa de pod de la Giurgiu, in valoare de 15 ron la dus, respectiv 3 euro la intors. 

E important sa nu uiti sa-ti cumperi vigneta atunci cand intri in Bulgaria, pentru a evita amenzile destul de piperate. O poti cumpara din vama sau online, iar pentru o saptamana vei plati 15 leva. Daca perioada vacantei tale este una mai lunga, va trebui sa cumperi vigneta pentru o luna, care costa 30 leva. 

In Grecia nu exista vigneta, insa vei trece prin dreptul mai multor statii de taxare, unele pentru autostrada, altele pentru tuneluri. 

Vei intalni in drumul catre Lefkada mai multe statii de taxare pe autostrazi, cele mai multe dintre acestea pe autostrada Egnatia, aferente tronsoanelor pe care le vei folosi. In total vei avea de achitat aproximativ 13,4 euro, insa iti recomandam sa verifici pe acest site sumele exacte pe care va trebui sa le platesti la fiecare dintre punctele de taxare. E bine sa ai la tine monede (euro) pentru a scurta timpul petrecut la aceste statii de taxare. 

Ulterior, inainte sa ajungi in Lefkada, vei mai avea de achitat si taxa pentru tunelul subacvatic de dupa Preveza, in valoare de 3 euro/sens. 

autostrada egnatia grecia

Distanta Bucuresti Lefkada si distante pana in orasele si statiunile mari ale insulei

Daca planuiesti sa pleci in Lefkada, vei fi interesat cel mai probabil si de distantele exacte pana in principalele statiuni si orase de aici, respectiv pana in locul in care te vei caza. Distanta Bucuresti Lefkada este de 1055 kilometri. 

Lefkada se intinde pe o suprafata de aproximativ 300 de kilometri patrati, iar lungimea insulei este de circa 35 de kilometri, ceea ce inseamna ca nu vei avea distante prea mari de parcurs intre statiunile si principalele atractii turistice ale acesteia. 

Alte distante care te-ar mai putea interesa:

  • distanta Bucuresti Nidri Lefkada 1071 km  
  • distanta Bucuresti Sivota Lefkada 1087 km
  • distanta Bucuresti Nikiana Lefkada 1064 km
  • distanta Bucuresti Vasiliki Lefkada 1092 km
  • distanta Bucuresti Ligia Lefkada 1061 km 

Drumul cu masina personala catre Lefkada are mai multe plusuri, printre care si costurile mai scazute ale transportului, dar si avantajul ca, odata ajuns acolo, te poti indrepta usor catre toate punctele de interes ale insulei.

In concluzie, drumul cu masina din Bucuresti si pana in Lefkada poate fi parcurs in conditii normale in aproximativ 13-14 ore, iar pentru cei care doresc sa se odihneasca pe drum, exista varianta unei nopti de cazare la Salonic.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?