Vacanta cu copiii pe litoralul bulgaresc. De ce trebuie sa tii cont cand faci rezervarea si cand te afli in concediu

Nu trebuie sa ne ferim sa spunem ca vacantele cu copii mici sunt ceva mai solicitante si implica mai putina relaxare pentru parinti, insa experienta in domeniu ne spune si ca un concediu de acest gen are toate sansele sa fie cat mai aproape de perfectiune daca facem alegerile potrivite, respectiv daca este planificat asa cum trebuie. 

Gasesti in acest articol informatii utile cu privire la majoritatea aspectelor de care ar trebui sa tii cont atunci cand faci rezervarea pentru o vacanta cu copiii pe litoralul bulgaresc, destinatie care, de altfel, se afla in topul preferintelor turistilor romani, tocmai gratie serviciilor bune, a distantei mici fata de casa si a preturilor acceptabile. 

Nu in ultimul rand, e important sa iei in considerare si ca pe litoralul bulgaresc predomina regimul de cazare all inclusive – atat de indragit de familiile cu copii din simplul motiv ca ofera mult mai multa comoditate si un plus de relaxare parintilor care isi fac vacantele alaturi de cei mici. 

Iti reamintim ca vei gasi pe site o multime de oferte pentru vacantele pe litoralul bulgaresc, cu peste 200 de hoteluri cu regim de cazare all inclusive din care sa poti alege, cu peste 170 de hoteluri family club si peste 110 hoteluri pe plaja. Tot ce trebuie sa faci este sa-l alegi pe cel care corespunde cel mai bine cerintelor si asteptarilor tale, iar de restul ne ocupam noi 🙂

Felul in care alegi sa-ti faci rezervarea 

Merita precizat ca vacantele pe litoralul bulgaresc, mai ales alaturi de cei mici, reprezinta o alternativa foarte la indemana pentru acei parinti care nu vor sa se departeze prea tare de casa, insa vor totusi sa se bucure de servicii bune, la preturi rezonabile. 

Cu toate acestea, e bine ca inainte sa faci o rezervare, sa analizezi in detaliu ofertele de pe piata, conditiile de cazare, iar pentru un plus de garantie ca vei nimeri acolo unde trebuie, poti apela la serviciile unei agentii de turism, eventual chiar specializata pe destinatia pe care urmeaza sa o alegi. 

Cel mai probabil, preturile de care vei beneficia vor fi mai mici, iar parerea unui expert poate face diferenta in ceea ce priveste reusita vacantei tale. 

Pe site-ul travelplanner.ro, fiecare hotel de pe litoralul bulgaresc (din cele peste 220 de variante) are recenzii reale din partea turistilor care i-au calcat pragul, dar si informatii detaliate despre servicii, ce este inclus sau nu in pret, facilitati si conditii de cazare. 

Pe site-ul nostru poti simula, respectiv plasa o rezervare in doar cativa pasi simpli si te poti “juca” verificand calendarul de disponibilitati si preturi, astfel incat sa poti gasi cea mai convenabila varianta pentru tine si cei dragi. 

HINT: Pe blogul nostru vei gasi articole cu informatii utile despre fiecare statiune a litoralului bulgaresc, astfel incat sa te ajute sa te pui la curent mai bine cu ceea ce vei gasi in destinatia ta de vacanta. 

Travel Planner este o agentie de turism cu o experienta de peste 14 ani, specializata in vacantele pe litoralul bulgaresc, cu peste 21000 de recenzii reale din partea clientilor si cu peste 150000 de turisti care si-au lasat organizarea vacantelor pe mainile agentilor nostri. 

Alegerea hotelului potrivit, cheia reusitei unei vacante cu copiii in Bulgaria

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de o vacanta alaturi de copii in Bulgaria, mai ales daca acestia au varste fragede, este cel al alegerii unui hotel potrivit. 

Desigur, foarte multa lume se intreaba “Care este cel mai bun hotel de pe litoralul bulgaresc pentru familiile cu copii?”, insa raspunsul ar putea fi subiectiv, caci vecinii bulgari stau foarte bine la acest capitol, iar variante bune si foarte bune vei gasi in aproape fiecare statiune cunoscuta de la bulgari. 

Hotelul potrivit va fi acela care va corespunde perfect nevoilor unei familii cu copii, care insa pot diferi in functie de varsta celor mici, bugetul familiei, dorinta de a fi sau nu cat mai aproape de casa. 

Asadar, in termeni generali, un hotel recomandat pentru vacanta cu micutii pe litoralul bulgaresc va fi unul cu regim de cazare all inclusive (ceea ce in majoritatea cazurilor vei gasi fara prea mult efort), localizat intr-o statiune potrivita pentru familii (liniste, mai putina animatie, absenta distractiei pe timp de noapte, etc) si cu acces la o plaja buna, curata, cu intrare lina in apa. 

Alte aspecte de care e bine sa tii cont atunci cand alegi hotelul pe litoralul bulgaresc pentru tine si familia ta:

  • hotelul sa fie unul cu recomandari ale turistilor care au fost cazati acolo sau cu recomandarea agentului de turism
  • hotelul sa fie amplasat in asa maniera cat sa te avantajeze (aproape de plaja, daca-ti doresti acest lucru, aproape de padure – daca vrei intr-o zona cu aer mai curat, intr-o statiune aproape de casa daca vrei sa nu faci prea mult timp pe drum).
  • tipul de camera trebuie sa fie potrivit familiei tale
  • hotelul ar trebui sa aiba facilitati si activitati pentru copii – animatie pentru cei mici, activitati organizate in timpul zilei, piscina incalzita pentru copii, in unele cazuri, chiar si piscina incalzita pentru bebelusi, loc de joaca, minidisco pe timp de seara – servicii care te vor interesa, desigur, si in functie de varsta micutului sau micutilor tai. 

HINT: Exista hoteluri mai bine cotate care au diverse servicii superioare, precum babysitting, gradinita pentru copii, food corner pentru bebelusi la restaurant (unde parintii au la indemana borcanase, piureuri, iaurturi, lapte cald, dar si posibilitatea de a prepara singuri mancarea celor mici, cu blendere, sau de a incalzi biberonul cu lapte). 

Si aceste detalii pot face diferenta intre o vacanta ok si una cu adevarat reusita, caci reprezinta, in definitiv, o mana de ajutor in plus in ceea ce priveste experienta in concediu alaturi de copiii mici. 

Statiuni de pe litoralul bulgaresc potrivite pentru familiile cu copii mici

Sunt cateva criterii destul de importante dupa care ai putea sa te ghidezi atunci cand iti alegi statiunea potrivita pentru a petrece o vacanta alaturi de cei mici pe litoralul din Bulgaria. 

Distanta fata de casa este prima dintre acestea si poate reprezenta chiar un factor decizional pentru anumite familii, pentru ca multi dintre proaspetii parinti cauta sa petreaca pe drum cat mai putin timp posibil, mai ales daca au copii mici sau foarte mici in masina. Iar, daca ar fi sa ne raportam la o statiune apropiata de casa, care sa fie si potrivita vacantelor alaturi de cei mici, aceasta este Albena. 

Albena se afla la un drum de aproximativ 4 ore cu plecare din Bucuresti, respectiv la doar 81 de kilometri de Vama Veche, ceea ce inseamna ca poate fi una dintre cele mai convenabile alegeri pentru acele familii care vor sa evite statul in masina prea multe ore. Da, stim cu totii ce poate presupune un drum prea lung cu un bebelus in masina si nu, nu face neaparat casa buna cu relaxarea de dinaintea unei vacante ☺ 

Aproape de plaja din Albena vei gasi hotelurile de 4 si 5 stele, in timp ce in liniile a II-a si a III-a sunt amplasate hoteluri de 3 si 4 stele. Tot in Albena ai si unul dintre cele mai mari parcuri acvatice de pe litoralul bulgaresc (AquaPark Aquamania – unde unele dintre hoteluri ofera acces gratuit), dar si posibilitatea de a face plimbari in Rezervatia Naturala Baltata. 

Iti surade aceasta statiune de pe litoralul vecinilor bulgari? Gasesti la noi pe blog un articol care ti-ar putea raspunde la mai multe intrebari: Aproape totul despre vacantele in Albena Bulgaria

Profilul statiunii alese este, de asemenea, foarte important, caci daca vei alege sa-ti petreci vacanta alaturi de micutii tai intr-o statiune prea animata, potrivita tinerilor dornici de distractie, e posibil ca experienta sa nu fie tocmai cea asteptata. Din nou, si in acest caz, Albena poate fi o optiune foarte buna, urmata de ceva mai indepartata Obzor, care este si mai linistita, dar si de Nisipurile de Aur, daca totusi vrei sa optezi pentru o statiune mai populara, potrivita tuturor categoriilor de varsta. 

Plaja statiunii trebuie, de asemenea, sa fie potrivita pentru copii. Daca vrei sa ai o experienta cat mai safe la malul marii alaturi de cei mici, e bine sa te asiguri din timp si ca plaja statiunii pentru care optezi este una pe masura asteptarilor tale si sigura pentru micutii tai. 

Asadar, nu uita sa te interesezi de la inceput cum arata plaja, daca este organizata corespunzator, care sunt serviciile de care poti beneficia acolo (exista serviciu de salvamar?), dar si cum este intrarea in apa (lina sau cu o panta abrupta). 

Spre exemplu, plaja din Albena este premiata Blue Flag si este una dintre cele mai apreciate din intreaga Bulgarie, cu o lungime de aproximativ 6 kilometri si cu unele zone late de pana la 150 de metri, dar si cu o intrare lina in mare. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Plaje cu intrare lina in apa pe litoralul bulgaresc

Plaja statiunii Albena

Activitati pe litoralul bulgaresc pe care le poti face alaturi de cei mici  

Litoralul bulgaresc vine cu o lista destul de bogata de activitati pe care ai putea sa le faci intr-o vacanta alaturi de copii, insa, desigur, acestea depind in mare masura de varsta micutilor tai. 

Vei gasi mai jos o scurta clasificare a acestora, astfel incat sa stii ce ai putea avea la dispozitie daca alegi sa-ti faci vacanta la vecinii bulgari alaturi de copii:

Activitati pentru copii 0-3 ani – In principiu cele mai safe activitati destinate acestei grupe de varsta sunt cele din cadrul resortului in care decizi sa te cazezi, asadar, aloca mai multa atentie acestor servicii atunci cand alegi hotelul. 

Asa cum spuneam anterior, exista hoteluri cu cresa/gradinita integrata, animatie pentru diferite grupe de varsta, piscina pentru bebelusi, locuri de joaca – practic, o serie de activitati potrivite varstei copilului tau. Cei mai multi dintre parintii care merg in concediu la all inclusive cu copiii mici isi desfasoara o mare parte din activitate pe domeniul resortului. 

Activitati pentru copii 3-5 ani – Diferite jocuri pe plaja, vizita la aquapark-uri (utilizarea atractiilor cu apa corespunzatoare varstei), accesul la diferite locuri de joaca pentru copii (leagane, tobogane, saltelute gonflabile), animatia de la hotel, plimbari prin natura (Albena si Nisipurile de Aur stau foarte bine la acest capitol caci exista Rezervatia Naturala Baltata si Parcul Natural Nisipurile de Aur), mini-golf, echitatie – accesul la toate aceste activitati nu lipseste in cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul bulgaresc insa, din nou, ele trebuie adaptate, in functie de caz, varstei copilului tau. 

Aquamania Albena

Activitati pentru copii 5-12 ani – Poti merge la parcurile acvatice, poti incepe sa vizitezi unele obiective interesante de pe litoralul bulgaresc (cei mici vor fi deja interesati/captivati de locurile noi pe care le descopera – orase vechi (Nessebar, Sozopol), drumetii in parcurile si rezervatiile naturale, plimbarile pe bicicleta, practicarea diferitor sporturi nautice, tenis, fotbal pe plaja, volei, vizita la castele/palate (Castelul Reginei Maria din Balcic, Palatul Euxinograd de langa Varna, Castelul Ravadinovo de langa Sozopol). 

Statiuni potrivite pentru vacanta alaturi de adolescenti, pe litoralul bulgaresc

Sigur ca vacanta cu copiii pe litoralul bulgaresc nu se rezuma numai la cei micuti, ci si la adolescenti, care inca merg in vacante alaturi de parinti. Iar daca te numeri printre acei parinti care vor sa-si adapteze activitatile din vacanta in functie de preferintele adolescentilor, astfel incat sa puteti crea amintiri de neuitat si sa petreceti timp de calitate facand lucruri impreuna, te poti orienta si catre o statiune mai animata. 

Din acest punct de vedere, daca esti dornic de putina distractie pe timp de seara, dupa cina, alaturi de copiii tai mai mari, te poti indrepta catre Sunny Beach.

Nu uita nici de toate activitatile sportive pe care le ai la indemana intr-o statiune mai animata precum Sunny Beach – respectiv acces la diferite terenuri de sport, la sporturi acvatice precum schi nautic sau parasailing, asadar daca sunteti fani miscare, aceasta statiune poate fi o optiune buna. 

Tine cont insa ca Sunny Beach se va potrivi mai degraba grupurilor de prieteni si tinerilor care cauta o viata de noapte activa, asadar mai ales in zona de centru, distractia va fi in toi pe timp de seara. Poti lua in considerare ca hotelurile amplasate in nordul statiunii Sunny Beach sunt mai potrivite pentru familiile cu copii mici, iar o atmosfera ceva mai linistita vei intalni si in partea de sud. 

Astfel, iti poti rezerva cazare la un hotel mai indepartat de centru, iar in anumite zile, poti decide sa iesi alaturi de copiii tai mai mari si pentru o portie de distractie, insa fara sa fii cazat chiar in mijlocul statiunii, asadar implicit in cea mai animata zona. 

Daca vrei totusi sa te cazezi intr-o statiune mai apropiata de casa, poti alege Nisipurile de Aur (din Vama Veche si pana aici ai de parcurs circa 90 de km), iar aici vei gasi o alta plaja foarte buna, dar si foarte multe activitati sportive la indemana (terenuri de tenis, de baschet si de volei, cursuri de scuba diving, windsurf, scoala de echitatie si multe altele). 

Vacantele alaturi de adolescenti nu trebuie neaparat sa se limiteze la o zona unde este viata de noapte activa, mai ales in cazul in care copilul tau nu-si doreste asta, ci si la orasele istorice de pe litoralul bulgaresc, care merita explorate, vizitate. 

In acest sens, poti alege si o statiune foarte linistita, cu o cazare la un hotel cu servicii bune si o plaja lata (cum ar fi spre exemplu Obzor), urmand ca ori de cate ori vrei, sa iesi sa explorezi atractiile din apropiere, precum Nessebar, sau ceva mai indepartatul Sozopol. Adolescentul tau va avea ce sa invete de acolo, iar peisajele superbe, restaurantele cu mancare buna si magazinele cu suveniruri vor fi la tot pasul. 

Nessebar

Concluzionand, litoralul bulgaresc este fara doar si poate o destinatie mai mult decat potrivita pentru vacantele familiilor cu copii, mai ales gratie apropierii fata de casa si multumita serviciilor bune si foarte bune de care dispune, dar si a preturilor rezonabile si a faptului ca regimul de cazare all inclusive este deosebit de prezent. 

Speram ca informatiile din acest articol ti-au fost utile, iar daca simti ca ai nevoie de mai multa inspiratie la capitolul statiuni si hoteluri de pe litoralul bulgaresc, te asteptam la noi pe site cu o multime de oferte tentate si variante de cazare pentru familiile cu copii, cu sute de optiuni din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine cu asteptarile si cerintele tale!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?