TravelPlanner
Înapoi la meniu
TravelPlanner

Despre conditiile de calatorie. Info Pandemie

In contextul pandemic, conditiile de calatorie se pot modifica de la o zi/saptamana la cealalta. Acest lucru poate implica prezentarea unui certificat verde sau alte documente necesare trecerii granitei (test PCR negativ).

De aceea, este recomandat sa urmariti constant informatiile de pe site, blog sau pagina de Facebook a agentiei pentru a fi la curent cu noutatile. Sursa oficiala ramane MAE.

In spatiul UE se poate calatori pe baza actelor de identitate (nu este nevoie de viza). 

Minorii pana in 18 ani nu pot calatori neinsotiti. Daca nu sunt insotiti de ambii parinti, atunci este necesara o procura/cazier pentru iesirea minorului din tara.

Orice modificare adusa conditiilor de calatorie nu exclude neprezentarea turistului la check-in. De asemenea, anularea rezervarii din cauza modificarii conditiilor de calatorie este supusa penalizarilor de contract si nu reprezinta un caz de forta majora.

In caz de inchidere granite sau test PCR pozitiv, rezervarea se poate anula fara penalizari.

In contextul pandemic actual, conditiile de calatorie se pot modifica in orice moment, astfel intra in obligatia turistului sa consulte informatiile actualizate pe site MAE, inainte de inceperea calatoriei https://www.mae.ro/travel-conditions

Intrebari si raspunsuri despre conditiile de calatorie

Ce se intampla daca se schimba conditiile de calatorie?

In cazul in care apar modificari ale conditiilor de calatorie, turistul va putea fi notificat in prealabil. Insa este recomandat ca turistul sa se informeze periodic despre conditiile de calatorie direct din surse oficiale (site ul MAE, site uri oficiale ale agentiilor guvernamentale). Orice modificare a conditiilor de calatorie nu atrage dupa sine anularea sau modificarea rezervarii initiale si nu reprezinta caz de forta majora pentru rezilierea contracului.

In caz de inchidere granite sau test PCR pozitiv se mai poate anula rezervarea?

Da, in acest caz se poate anula rezervarea cu acordul furnizorului de servicii.