Incep cu ce trebuie: personalul hotelului. Cand lucrezi in domeniul asta, trebuie sa ai zambetul lipit de buze. Sa zambesti si in somn. Un zambet iti poate face ziua mai frumoasa. Oamenii astia, tineri de altfel, erau tristi. Si nu pareau sa aibe nicio pregatire in domeniul ospitalier. Nimeni nu stia sa prepare un cocktail. Nu stiau nici macar brandurile locale de bauturi (am cerut coniac Peshtera, pe care il bausem anul trecut in Bulgaria, si au scos rachiu, spunand ca nu au auzit de coniacul asta). Unul din receptioneri nu stia ce inseamna "servetel" in engleza. Nimeni nu stia sa dea binete. Unul din barmani se uita urat atunci cand ii cereai ceva. Daca sefii de sala si managerul hotelului erau imbracati impecabil, restul personalului era ponosit si patat. Insa, la fel ca si sefii lor, si angajatii avea aceeasi privire acra, plictisita...
Curatenia in camere e facuta in dorul lelii. Nu am avut aceasta pretentie, dar daca tot ai intrat si ai schimbat prosoapele, si ai golit scrumiera, daca o schimbi, ca nu e schimbata mereu, sterge un pic si pata de cafea de pe masa. Ca na, tot ai intrat acolo. Repet, nu am cerut curatenie, dar daca tot ai pierdul timpul intrand in camera, fa ceva cu el... Nu exista cartonas prin care sa anunti personalul de curatenie ca doresti sau nu curatenie. Cum nu exista cartonas "do not disturb"...
Mancarea a fost pe alocuri buna (supele in general, pestele la gratar, si alte cateva feluri de mancare), insa micul dejun a fost sub orice critica. Mezelurile avea aspect de vechi, erau acre, la fel si branza. Cina, meah... Am avut arsuri dupa fiecare masa. Mi-am dat seama de ce cartofii prajiti au cautare. Bauturile racoritoare si prajiturile sunt exagerat de dulci. Berea in schimb, buna. Paharele erau nesterse, soioase, trebuia sa le precizezi daca vrei plastic sau sticla. Snack-bar cu pizza de cea mai proasta calitate, din cea facuta la tava, cu castraveti murati si branza topita (???), cafeaua nu poate fi bauta, fursecuri vrac oribile, in schimb inghetata extraordinara, vreo 6 sortimente. Piscina exterioara se inchide la ora 17. La fel si barul aferent. Barul din lobby se inchide la 23. Nu ai pic de animatie, nu se aude niciun semiton de muzica in hotel sau restaurant. La urma urmei, hotelul a mustit de pensionari, cred ca si managementul hotelului se muleaza dupa oaspeti...
Salvamarii de pe plaja si cel de la piscina cred ca aveau 70 de ani. Cand urcau scarile, se auzeau oasele lor oftand. Nu vreau sa stiu ce s-ar fi intamplat in caz de urgenta.
Lipsa totala de organizare se simte palpabil, daca urci la masa la o ora dupa ce a inceput servirea, nu mai gasesti mare lucru (sau cel putin ce e mai mancabil).
Paste iarba pe care o cunosti, zice cineva, si are mare dreptate. Asta inseamna ca anul viitor vom alege destinatia de anul trecut, pentru ca acolo am fost impresionati de absolut tot.
Recomand Travelplanner:
Doar laude