Top obiective turistice Kavala. Cele mai interesante atractii de vazut in oras

Cu un peisaj desprins parca dintr-o carte postala si cu o armonie perfecta intre vechi si nou, Kavala isi intampina turistii cu o sumedenie de atractii ce merita vizitate. 

Pentru cei care se pregatesc sa porneasca pentru prima data catre aceasta destinatie greceasca, dar si pentru cei care aleg sa se cazeze in statiunile invecinate, am pregatit in cele ce urmeaza un top al celor mai cunoscute obiective turistice din orasul Kavala. 

Totodata, pentru ca ne-am obisnuit sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, la noi pe site am selectat si unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Castelul, orasul vechi si apeductul din Kavala

Unele dintre cele mai emblematice atractii istorice din Kavala sunt concentrate in zona orasului vechi, ceea ce inseamna ca pot fi vizitate usor in aceeasi zi. 

Castelul din Kavala se afla in cel mai inalt punct al peninsulei Panagia, la aproximativ 500 metri departare de centrul Kavalei si poate fi reperat pe Harti cu denumirile de “Kavala Fortress” si “Akropoli Kavalas”. 

Constructia a fost ridicata in secolul al XV-lea, pe ruinele acropolei bizantine Christoupolis si a suferit, de-a lungul timpului, o serie de interventii notabile, efectuate de catre venetieni si otomani. 

In prezent, aici pot fi observate incinta exterioara si interioara (despartite printr-un perete transversal), turnul circular, magazia de pulbere, garnizoana, rezervorul de apa, dar si doua turnuri patrate, un turn poligonal si un teatru deschis, construit mai recent, pentru a gazdui diferite evenimente muzicale si alte festivitati. 

Desigur, de la castel te poti bucura si de cea mai frumoasa priveliste catre intreg orasul. 

Mai multe informatii despre programul de vizitare, taxe de acces si alte detalii pot fi accesate aici: Castelul din Kavala. Scurt parcurs istoric si ce poti vedea in timpul unei vizite aici

Partea veche de oras din Kavala, care include si castelul, este considerata o atractie in sine. Poti lua toata zona la pas, plimbandu-te pe stradutele inguste pietruite, te poti opri pentru o gustare la una dintre tavernele traditionale si poti cumpara suveniruri handmade. 

Aici se afla si Muzeul Mohammed Ali, Farul din Kavala, dar si Moscheea Halil Bey

Apeductul din Kavala, cunoscut si cu denumirea de Kamares, este un alt simbol al orasului. 

Unii istorici dateaza constructia actuala din jurul anului 1552, apeductul fiind ridicat de catre otomani, din piatra de granit si caramida de var. 

Lungimea fragmentului din centrul orasului masoara in jur de 280 de metri, iar inaltimea este de 28 metri, in cel mai ridicat punct. 

Odata cu trecerea timpului, apeductul a devenit o parte bine integrata in peisajul urban. In jurul acestuia s-au dezvoltat diferite alte constructii, piete, restaurante. 

Citeste si: Despre Apeductul din Kavala, simbol al orasului si monument arhitectural de exceptie

Cele mai importante muzee de vizitat in Kavala 

Daca esti pasionat de istorie si vrei sa descoperi cultura locala intr-un mod mai profund, trebui sa stii ca orasul Kavala gazduieste o serie de muzee cel putin interesante. 

Muzeul Arheologic din Kavala se afla la circa 1 kilometru vest de portul orasului (o plimbare de aproximativ 15 minute pe jos). 

Turul muzeului incepe cu o incursiune in perioada neolitica, caz in care vei avea oportunitatea sa descoperi exponate provenite din cadrul sitului Dikili Tash, insa cea mai mare sectiune a cladirii este dedicata expozitiei permanente “Neapolis – Christoupolis – Kavala”, in cadrul careia este prezentat parcursul istoric al orasului. Tot aici pot fi vazute si fragmente arhitecturale din templul ionic inchinat zeitei Parthenos. 

Este deschis zilnic in intervalul orar 08:30 – 15:30, exceptand zilele de marti, iar intrarea costa intre 2-4 euro/adulti (in functie de sezon) si 1-2 euro/copii. 

sursa foto www.efakav.gr

In imediata apropiere a Muzeului Arheologic ai posibilitatea de a te plimba prin parcul Faliro. Aici te asteapta locuri de joaca pentru copii, alei cu bancute, un bazar, diferite evenimente organizate de catre comunitatea locala si nu in ultimul rand, o vedere superba catre mare. Poate fi unul dintre locurile potrivite pentru a surprinde apusul. 

Muzeul Tutunului din Kavala este localizat in imediata apropiere a Muzeului Arheologic. In acest caz, poti admira o colectie impresionanta de artefacte si materiale de arhiva despre cultivarea si productia de tutun, obiecte, masinarii, documente rare, harti care nu se gasesc in niciun alt muzeu din lume. 

HINT: De la mijlocul secolului al XIX-lea si pana in anii 1950, Kavala a fost cel mai mare centru de procesare si export de tutun din Balcani.

Acest muzeu este deschis publicului de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 16:00, iar tariful de intrare este de 2 euro/persoana. 

Muzeul Maritim din Kavala se afla langa plaja urbana Rapsani si la circa 1,8 kilometri departare de port. 

In timpul vizitei aici poti observa diferite instrumente nautice, carti vechi despre transportul maritim, barci traditionale reconstruite, fotografii vechi din portul Kavala si multe alte obiecte din aceasta sfera. 

Muzeul este deschis de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 15:00, iar accesul este gratuit. 

Muzeul Mehmet Ali se afla in partea veche de oras (peninsula Panagia), aproape de castel, si poate fi reperat pe Harti cu denumirea de “Residence – Mehmet Ali Museum”. 

Mehmet Ali, fondatorul dinastiei moderne a Egiptului, s-a nascut in Kavala, iar cladirea ce poate fi vizitata in prezent este considerata a fi unul dintre cele mai caracteristice exemple ale arhitecturii otomane din secolul al XVIII-lea, din Grecia. 

Taxa de intrare este de 8 euro/persoana.

Plaje din orasul Kavala si din imprejurimi 

Pentru ca aceasta destinatie de vacanta este ideala si pentru cei care cauta sa se bucure de mare si de soare, ne era aproape imposibil sa nu includem in topul atractiilor si plajele din Kavala, fie ca vorbim despre cele urbane, apropiate de centru, fie despre cele localizate in vecinatate, in statiunile apropiate. 

Daca vrei sa te rezumi la plajele din oras, iti poti indrepta atentia catre locuri precum plaja Perigiali (la 2 km de centru, foarte lunga, formata din nisip), plaja Rapsani (langa Muzeul Maritim), plaja Kalamitsa (aflata in directia Palio, la 3 km de centru) sau plaja Batis (4,8 kilometri pornind din centru). 

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

Daca esti dispus sa te deplasezi mai departe de atat, trebuie sa-ti spunem ca unele dintre cele mai frumoase plaje din zona Kavala sunt plaja Ammolofoi (langa statiunea Nea Peramos, la 22 km de Kavala), plaja Psatha (langa statiunea Nea Iraklitsa, la 16 km de Kavala), dar si plaja Vrasidas (la 23 km de Kavala). 

Dintre acestea, cea mai lunga si bine amenajata este Ammolofoi, iar Vrasidas se remarca printr-un aspect salbatic. 

Plaja Ammolofoi

Plajele statiunilor apropiate de Kavala mai pot face obiectul unor experiente cat se poate de relaxante. 

In aceasta categorie intra plaja din Palio, careia i se alatura si segmentul denumit Glastres, plaja Nea Iraklitsa, plaja Nea Peramos, dar si plaja Nea Karvali, poate cea mai libera si linistita dintre toate. 

Daca vrei sa citesti mai multe detalii despre fiecare dintre plajele mentionate mai sus, iti recomandam sa arunci o privire pe articolul: Ghid plaje Kavala. Cele mai frumoase locuri in care ai putea sa te relaxezi la malul marii

Plaja Nea Peramos

In loc de concluzie

Kavala este o destinatie turistica de neratat pentru cei pasionati de istorie si de cultura, dar si pentru acei turisti care prefera sa aiba toate aceste atractii aproape de locul in care se relaxeaza la malul marii. 

Daca ai vizitat deja Kavala si esti de parere ca si alte obiective merita incluse in ghidul de mai sus, asteptam cu interes sugestiile tale. 

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?