Top 10 Plaje faimoase pe litoralul bulgaresc

plaja bulgaria
Postat de

1. Cacao Beach în Sunny Beach (Slanchev Bryag) Resort. Plaja din Sunny Beach are mai mult de 8 km lungime si aproximativ 50 de metri lătime. Nisipul este fin si în unele locuri s-au format dune de nisip naturale. Apa este foarte curata si o pantă lină duce catre fundul mării. Restaurante, baruri si multe facilităti sportive sunt la dispozitia vizitatorilor. Există multe oportunitati pentru sporturi, inclusiv surfing, schi de apă si parasute, banane, navigatie, iahturi, barci cu vasle, scutere, volei pe plajă, turnee sportive pentru amatori si profesionisti. Cacao Beach este de asemenea faimoasa pentru marile petreceri de vară cu DJ, care sunt tinute în fiecare vară pe mare.

vezi aici ofertele pentru vacante in Sunny Beach

2. Nisipurile de Aur (Zlatni Pyasatci) Beach. Nisipurile de Aur este foarte populara pentru plaja ei lunga, lata si fina, parca slefuită. Numele statiunii provine de la nisipul auriu magnific, care acoperă plaja ce se întinde 4 km de-a lungul litoralului. Aceasta este la numai 17 km de cel mai mare oras de la Marea Neagră, Varna de unde pleaca autobuze regulate catre ea. Pentru nisipurile sale pure si fine, precum si izvoare minerale termale statiunea este cunoscută sub numele de “Perla Litoralului Bulgaresc”. Plaja oferă numeroase oportunităti pentru divertisment si este perfecta pentru vacantele familiilor cu copii.

vezi aici ofertele pentru vacante in Nisipurile de Aur

3. Albena Beach în Albena Resort. Albena este o statiune cu plaja Blue Flag, ideala pentru vacante de familie. Situata departe de agitatie, este linistita si verde. Plaja este de până la 500 de metri lătime, avand o granulatie fină. Fundul mării coboară intr-o inclinatie mica. Este un loc frumos pentru turistii cărora le place plaja, dar încearcă să evite temperaturile ridicate, atâta timp cât temperatura aerului în timpul verii este de aproximativ 25 ° C si există vânturi răcoritoare tipice marii. Există multe spectacole sportive: schi nautic, barca, de conducere, de echitatie, banana, ski nautic, para-sailing, yachting, surfing, jet-uri, pescuit subacvatic, volei pe plajă.

vezi aici ofertele pentru vacante in Albena

4. Dyuni Beach la Dyuni Holiday Village, aproape de Sozopol. Dyuni Holiday Village este situata la 40 km sud de orasul Burgas si la 7 km sud de Sozopol. De 4,5 km lungime si până la 100 de m latime plaja este acoperita cu nisip auriu fin si dune de nisip naturale. Plaja este de asemenea deluroasa si împădurita, intrarea in mare este sigura si calma, cu un fund treptat înclinat, permitând intrarea chiar si copiilor mici dornici de a se balaci în conditii de sigurantă. Golful este in mod natural protejat împotriva vânturilor de nord, făcându-l un loc ideal pentru toate tipurile de sporturi nautice. De la începutul primăverii până toamna târziu aerul are un parfum unic de mare si de pădure. Dyuni Vacation Complex oferă 7 terenuri de tenis si cateva bazine de inot, mereu la dispozitia oaspetilor.

5. Primorsko Beach în Primorsko. Plaja din Primorsko oferă o vedere de mai mult de 80 de case de vacanta si tabere de vara. Plaja de 10 km, este printre cele mai lungi de pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Este cunoscuta ca un loc preferat pentru tinerii bulgari care vin aici si se cazeaza in număr mare in case de odihnă, pensiuni, cămine studentesti si campinguri.

Nisipul de pe plaja este fin si auriu, iar apa marii este mai mereu calda cu nisip catifelat pe fundul sau. Atractiile turistice sunt: croaziere cu barca sau cu iahtul si pescuitul subacvatic.

6. Golden Fish Beach, la Zlatna Ribka site Camp, în apropiere de Sozopol Plaja este situata la 3 km nord de Sozopol, pe drumul spre Burgas. Aceasta face parte de fapt dintr-un loc de campare, numit Golden Fish (Zlatna Ribka) si este în mare parte vizitat de surferi. Plaja este lungă, suficient de larga si destul de calm în comparatie cu alte plaje din jurul.
Există taxe pentru intrarea pe plajă / taxe de parcare si pentru camping si corturi.

Este un loc foarte frumos caracterizat printr-o o multime de spatiu pe plajă. Scoală de surf din apropiere oferă servicii de închiriere wind-surf. Topless-ul este permis pe plajă dar nudismul nu este permis oficial.
Unul sau două restaurante mici din jurul ofera mancare tip fast-food si supe. Dusuri calde si toalete sunt disponibile la camping. Aceasta plaja este, în general, pentru tineri aventurieri, studenti si iubitori de tabare. Plaja nu este pazita.

7. Smokini Beach, aproape de Sozopol: Smokinite este un alt loc de campare, situat la 5 km sud de statiunea Sozopol. Dacă sunteti în căutarea romatismului, atmosfera de tineret sau chiar nudism, poti sa te duci la acest camping. Nisipul este fin si curat, apa marii este calda si albastra, dar nu întotdeauna calma, deci aveti grijă de valuri si curenti subacvatice. Site-ul este un loc preferat pentru multe familii cu rulote. Plaja nu este pazita.

8. Shkorpilovtsi Beach în Shkorpilovtsi: Aceasta se află la aproximativ 42 km sud de Varna si aproximativ 30 km nord de Byala. Fâsia de nisip în Shkorpilovtsi este de 13 km lungime si 100 m latime si este cea mai lungă si cea mai mare banda de nisip pe partea bulgară a Mării Negre. Este la fel de atractiva atat pentru oaspetii hotelurilor frumoase de acolo cat si pentru fanii de camping. Regiunea este un exemplu excelent de regiune ecologic curata cu plaje sălbatice si virgine. Plaja nu este pazita.

In Shkorpilovtsi colaboram cu un complex foarte interesant despre care poti afla mai multe pe site-ul nostru

9. Mouth Beach (Plaja Gurii), lângă Sinemorets: Sinemorets este o mică bucată de paradis, situata pe coasta de sud-est a Bulgariei. Sinemorets este o statiune – sat, minunata, cu unele dintre cele mai bune plaje de pe coasta bulgară a Mării Negre. Plajele sunt confortabile, înconjurata de stânci zimtate si păduri proaspete si verzi. Nisipul este alb si fin, apa de mare placuta, calda si clara. Plaja Gurii de nord este situata într-un golf larg deschis, unde curge râul Veleka. Plaja este deosebit de frumoasă, dar nu este potrivita pentru copii, pentru că marea este uneori foarte adanca si cu valuri mari. Plaja nu este pazita.

10. Atliman Beach în Kiten: Plaja Atliman este situata la nord de statiune de la Marea Kiten. Kiten este una dintre cele mai atractive site-uri de pe coasta sudică a Mării Negre, acolo unde Muntela Strandja se întâlneste cu marea.

Plaja Altiman este un adevărat paradis pentru turisti. Nisip fin auriu, soarele cald si marea calma oferă o mare oportunitate pentru o vacantă perfectă departe de agitatie. De asemenea, este foarte atractiva pentru dunele sale de nisip frumoase.

În imediata apropiere a Kiten două plaje mai frumoase IYC-Primorsko si Primorsko Sud pot fi găsite. Prima dintre ele este celebrul site international pentru tabare de tineret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>