Top 10 Plaje faimoase pe litoralul bulgaresc (partea 1)

Posted by

 

plaja bulgaria

1. Cacao Beach în Sunny Beach (Slanchev Bryag) Resort

 

Plaja din Sunny Beach are mai mult de 8 km lungime si aproximativ 50 de metri lătime. Nisipul este fin si în unele locuri s-au format dune de nisip naturale. Apa este foarte curata si o pantă lină duce catre fundul mării. Restaurante, baruri si multe facilităti sportive sunt la dispozitia vizitatorilor. Există multe oportunitati pentru sporturi, inclusiv surfing, schi de apă si parasute, banane, navigatie, iahturi, barci cu vasle, scutere, volei pe plajă, turnee sportive pentru amatori si profesionisti. Cacao Beach este de asemenea faimoasa pentru marile petreceri de vară cu DJ, care sunt tinute în fiecare vară pe mare.

 

2. Nisipurile de Aur (Zlatni Pyasatci) Beach
Nisipurile de Aur este foarte populara pentru plaja ei lunga, lata si fina, parca slefuită. Numele statiunii provine de la nisipul auriu magnific, care acoperă plaja ce se întinde 4 km de-a lungul litoralului. Aceasta este la numai 17 km de cel mai mare oras de la Marea Neagră, Varna de unde pleaca autobuze regulate catre ea. Pentru nisipurile sale pure si fine, precum si izvoare minerale termale statiunea este cunoscută sub numele de “Perla Litoralului Bulgaresc”. Plaja oferă numeroase oportunităti pentru divertisment si este perfecta pentru vacantele familiilor cu copii.

 

3. Albena Beach în Albena Resort
Albena este o statiune cu plaja Blue Flag, ideala pentru vacante de familie. Situata departe de agitatie, este linistita si verde. Plaja este de până la 500 de metri lătime, avand o granulatie fină. Fundul mării coboară intr-o inclinatie mica. Este un loc frumos pentru turistii cărora le place plaja, dar încearcă să evite temperaturile ridicate, atâta timp cât temperatura aerului în timpul verii este de aproximativ 25 ° C si există vânturi răcoritoare tipice marii. Există multe spectacole sportive: schi nautic, barca, de conducere, de echitatie, banana, ski nautic, para-sailing, yachting, surfing, jet-uri, pescuit subacvatic, volei pe plajă.

4. Dyuni Beach la Dyuni Holiday Village, aproape de Sozopol
Dyuni Holiday Village este situata la 40 km sud de orasul Burgas si la 7 km sud de Sozopol. De 4,5 km lungime si până la 100 de m latime plaja este acoperita cu nisip auriu fin si dune de nisip naturale. Plaja este de asemenea deluroasa si împădurita, intrarea in mare este sigura si calma, cu un fund treptat înclinat, permitând intrarea chiar si copiilor mici dornici de a se balaci în conditii de sigurantă. Golful este in mod natural protejat împotriva vânturilor de nord, făcându-l un loc ideal pentru toate tipurile de sporturi nautice. De la începutul primăverii până toamna târziu aerul are un parfum unic de mare si de pădure. Dyuni Vacation Complex oferă 7 terenuri de tenis si cateva bazine de inot, mereu la dispozitia oaspetilor.

5. Primorsko Beach în Primorsko
Plaja din Primorsko oferă o vedere de mai mult de 80 de case de vacanta si tabere de vara.
Plaja de 10 km, este printre cele mai lungi de pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Este cunoscuta ca un loc preferat pentru tinerii bulgari care vin aici si se cazeaza in număr mare in case de odihnă, pensiuni, cămine studentesti si campinguri.
Nisipul de pe plaja este fin si auriu, iar apa marii este mai mereu calda cu nisip catifelat pe fundul sau. Atractiile turistice sunt: croaziere cu barca sau cu iahtul si pescuitul subacvatic.

In articolul viitor, continuam cu urmatoarele clasate in top 10 plaje faimoase din Bulgaria.