Ghid top plaje Bulgaria. Cele mai frumoase si mai bune plaje

plaja bulgaria

Bulgaria este celebra pentru plajele late cu nisip fin si conditiile foarte bune din hotelurile de la malul Marii Negre. Este o destinatie de vacanta pe care romanii o iubesc si in care revin an de an.

Linia de coasta a Marii Negre din Bulgaria acopera intreaga granita de est si se intinde din sudul litoralului romanesc, dupa Vama Veche, pana in nordul Turciei europene, un total de 378 de kilometri. Plajele cu nisip alb si galben ocupa aproximativ 130 de kilometri. 

De-a lungul coastei se afla atat plaje celebre, pe care le aleg foarte multi turisti, dar si plaje retrase sau mai putin cunoscute, in care te poti bucura de liniste si relaxare, fara sa fii deranjat de nimeni. Aici poti consulta oferte cazare Bulgaria

Plaje de top in Bulgaria. Cele mai bune si mai frumoase plaje 

Cu siguranta cea mai buna plaja din Bulgaria este aceea unde te vei simti cel mai bine, caci parerile sunt subiective, insa daca alegi sa mergi la una dintre plajele prezentate mai jos, trebuie sa stii ca se numara printre cele mai preferate locuri ale turistilor care viziteaza litoralul bulgaresc.  

plaja frumoasa bolata
Bolata

Si pentru ca sigur ti-ai pus macar o data intrebarea “care este cea mai frumoasa plaja din Bulgaria?”, daca ai ales sa-ti faci o vacanta pe litoralul vecinilor, ei bine, iti putem spune sincer ca oricare dintre urmatoarele plaje din acest articol poate avea acest statut, insa depinde numai de tine ce anume cauti la respectiva plaja, daca ai nevoie de mai multa liniste, de mai multa organizare, de un aspect mai salbatic, de restaurante bune in apropiere.

Asadar, dupa ce-ti faci vacanta la mare in aceasta zona, te asteptam cu pareri in ceea ce priveste cea mai frumoasa plaja din Bulgaria 🙂

Plaja Krapets a cunoscut o popularitate aparte in ultimii ani, pentru ca se afla in vecinatatea granitei cu Romania si pentru ca este potrivita pentru cei care doresc sa campeze cu cortul si sa se bucure de natura. Tot la un drum relativ scurt de Romania este si plaja Bolata, in apropiere de Cap Kaliakra. Este printre cele mai frumoase de pe litoralul bulgaresc, gratie asezarii si formei sale de semicerc aproape perfect. Face parte dintr-o zona protejata si desi nu este de dimensiuni foarte mari, este din ce in ce mai vizitata in ultimii ani. 

Daca esti interesat sa vezi ce alte plaje din Bulgaria mai sunt la mica distanta de granita cu Romania, iti recomandam sa citesti articolulul nostru in care povestim despre plaje din Bulgaria aproape de Romania.

Printre cele mai bune si cele mai frumoase plaje din Bulgaria se numara totodata si unele dintre plajele din statiuni:

PLaja Nisipurile de Aur

Plaja Nisipurile de Aur este premiata “Blue Flag”, este curata si bine organizata, avand o lungime de 3.5 – 4 kilometri si o latime care ajunge in unele locuri pana la 100 de metri. 

Este una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria, iar inchirierea unui set de sezlonguri si a unei umbrele aici poate costa intre 10-15 euro. Statiunea Nisipurile de Aur se afla la 281 kilometri distanta de Bucuresti si este foarte populara in randul romanilor. vezi ofertele de cazare din Nisipurile de Aur

Plaja din Albena este una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria, cu o lungime de aproximativ 6 kilometri si o latime de pana la 150 de metri. Exista aici 21 de plaje, private sau publice, cu intrare lina in mare si cu nisip fin. 

Plaja din Albena are zone cu sezlonguri si umbrele, care pot fi inchiriate in medie cu 7 leva (umbrela si sezlong), dar si multe zone libere unde-ti poti pune linistit prosopul.

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Plaje cu intrare lina in apa pe litoralul bulgaresc

Albena se afla la 258 de kilometri de Bucuresti, daca o iei pe traseul cel mai scurt, si la doar 14 kilometri de Balcic. 

Plaja din Sunny Beach este una dintre cele mai animate din toate statiunile bulgaresti de la malul Marii Negre si are atat zone organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera. In partea de nord a statiunii Sunny Beach plaja este mai ingusta, devenind apoi mai lata cum te indrepti spre centru si sud. 

Vei gasi aici si Cacao Beach, cunoscuta pentru petrecerile care se tin aici pe timp de vara, unde sunt invitati unii din mai faimosi DJ din lume. Statiunea este la 337 kilometri de Bucuresti, pe traseul cel mai scurt. 

Plaja Duni are aproximativ 4.5 kilometri in lungime si in unele locuri atinge chiar si 150 de metri latime. Statiunea Duni, cu circuit inchis, se afla intr-un golf, iar plaja de aici este mai linistita.

Intalnesti mai rar valuri la plaja din Duni, iar intrarea in apa este lina.  Aerul din Duni are un parfum unic de mare si de padure, care se poate simti inca de la inceputul primaverii si pana toamna tarziu.

Duni se afla la 37 de kilometri de Burgas si la 352 kilometri distanta de Bucuresti. 

plaja obzor

Plaja Obzor este una dintre cele mai mari din Bulgaria, cu peste 7 kilometri lungime si o latime in anumite zone de 100 de metri. Plaja de aici devine mai lata in dreptul hotelurilor HVD Reina del Mar, HVD Miramar si pana la Sol Luna Bay. 

Statiunea Obzor este mai putin aglomerata comparativ cu statiunile cunoscute de pe litoralul bulgaresc, iar calitatea plajei de aici este una foarte buna. Pe alocuri, intrarea in mare este usor abrupta. Daca vrei sa-ti inchiriezi un sezlong aici, vei plati in jur de 5 leva. 

Cele mai frumoase si mai putin cunoscute plaje din Bulgaria

Litoralul bulgaresc are si alte plaje frumoase, insa mai putin cunoscute la nivel larg. Dintre acestea, te pot interesa urmatoarele:

Irakli Beach este inconjurata de paduri dese, cu un aer curat, fiind considerata chiar una dintre cele mai retrase si linistite plaje de pe litoralul bulgaresc, in apropierea Capului Emine. 

Este interesant de stiut ca munții Balcani traverseaza Bulgaria si ajung la malul Marii Negre la Capul Emine, considerat o limita intre coasta nordica si coasta sudica. Partea de nord este dominata de stanci cu inaltimi de pana la 70 de metri, in timp ce in partea de sud gasesti plaje cu nisip fin. Cea mai sudica parte a coastei este inclusa in Parcul Natural Strandzha. Aici poti vedea toate plajele salbatice din Bulgaria

Plaja Shkorpilovtzi, intre Varna si Obzor, are cea mai lunga si cea mai mare banda de nisip de pe litoralul bulgaresc de la malul Marii Negre (13 kilometri lungime si 100 metri latime). Este preferata atat de turistii cazati la hotelurile din zona, cat si de cei veniti in camping si este potrivita in cazul in care cauti liniste si relaxare, fiind totodata o zona curata si retrasa. Gasesti Shkorpilovtzi Beach la aproximativ 42 km sud de Varna. 

plaja Shkorpilovtzi

Plaja Primorsko este printre cele mai lungi de pe coasta Marii Negre din Bulgaria si este preferata de tinerii bulgari care vin aici in numar mare si care se cazeaza in pensiuni, camping-uri sau la caminele studentesti din zona. 

Plaja are o vedere frumoasa, are nisip fin si auriu, iar printre activitatile pe care le poti face aici se numara croazierele cu barca sau snorkeling. In partea de nord a orasului Primorsko vei gasi intr-un mic golfulet Perla Beach, o alta plaja frumoasa din Bulgaria. Si aici ai posibilitatea sa-ti inchiriezi umbrele si sezlonguri. 

plaja primorsko

Plaja Butamyata, de langa satul Sinemorets, se afla intr-un alt golfulet retras si este preferata de turistii care cauta zone linistite de plaja. Poti inchiria sezlonguri aici, dar ai si o zona mare de plaja libera, iar in spatele plajei Butamyata exista o padure deasa, unde te poti bucura de si mai multa umbra. La Plaja Butamyata gasesti si baruri pe plaja, dar si un mic camping in zona dinspre padure. 

Nu uita nici de Veleka Beach, din apropiere de Butamyata. Peisajul de aici este divin, iar plaja este una salbatica, pozitionata chiar la gura de varsare a raului cu acelasi nume in Marea Neagra.

plaja butamyata

Plaja Atliman se afla intr-un golfulet din nordul statiunii Kiten si are nisip fin auriu, fiind inconjurata si de vegetatie. Aici poti practica diferite sporturi acvatice si iti poti inchiria umbrele si sezlonguri. Statiunea Kiten se afla la 54 de kilometri distanta de Burgas. 

plaja atliman

Plaja Kavatsi, in apropiere de Sozopol, este tot un loc de plaja linistit, cu posibilitate de camping dar si cazare in imediata vecinatate sau chiar in Sozopol. Exista pe plaja restaurante si baruri, umbrele si sezlonguri de inchiriat, dar si o mare portiune de plaja libera.  

plaja kavatsi

Kamchia Beach – aici se varsa raul Kamchia in Marea Neagra, iar peisajul este unul foarte frumos. Plaja se afla in apropiere de Varna si face parte din rezervatia naturala Kamchia. Poti observa aici si cateva dune de nisip, iar plaja se intinde pe o portiune destul de mare si este lata pe alocuri.

plaja kamchia

La Playa Beach este intre Sveti Vlas si Elenite, cu multe umbrele din stuf, dar si variante de luat masa, are un aer mai boem si este potrivita celor care cauta sa se relaxeze la malul marii fara prea multa aglomeratie in imprejurimi. 

la playa beach bulgaria

Cat costa sa mergi la plaja in Bulgaria, drumuri in Bulgaria si alte detalii

De obicei, pe plajele din marile statiuni, pretul pentru doua sezlonguri si o umbrela ajunge pana la 15 euro, in functie de sezon. Unele hoteluri includ sezlongurile si umbrela in pretul vacantei all inclusive, chiar daca nu se afla pe plaja, asa cum este cazul hotelului HVD Viva Club.

Daca nu vrei sa dai banii pe sezlong, poti sa stai si cu cearsaful pe nisip, insa nu intre sezlonguri, pentru ca vei observa ca exista zone de plaja libera atat in marile statiuni, dar mai ales pe plajele retrase pe care ti le-am exemplificat mai sus. 

In linii generale, preturile medii la sezlonguri se incadreaza intre 2-10 leva, in functie de popularitatea locului in care alegi sa faci plaja, dar si de calitatea plajei de acolo. 

Preturile la terase variaza si ele in functie de popularitatea si profilul statiunii, insa nu sunt ridicate comparativ cu preturile din alte statiuni europene. 

Accesul cainilor la plaja in Bulgaria nu este permis prin lege, insa in zonele cu plaje retrase sau zonele de plaja cu camping vei observa ca exista turisti care vin insotiti de animalele de companie. 

Pe litoralul bulgaresc exista zone de plaja pentru nudism, cum este spre exemplu Nirvana Beach, care are si o sectiune de plaja dedicata acestei categorii. 

Adancimea apei variaza. In nord, cu exceptia statiunii Albena, plajele au o intrare usor mai adanca in apa, pe cand in sud plajele se largesc mai mult, iar intrarea este mai lina, fiind potrivite pentru familiile cu copii.

Despre vreme. Temperatura medie a aerului in timpul verii de 28 de grade si o temperatura medie a apei, in aceeasi perioada, de 26 de grade Celsius. Ai mai mult de 240 de ore de soare in lunile mai si septembrie si peste 300 de ore de soare in lunile iulie si august. Aproape la fel ca in Romania.

Drumurile in Bulgaria catre plaje 

Atunci cand mergi in vacanta in Bulgaria, printre primele aspecte de care trebuie sa te ocupi imediat ce treci granita este sa-ti cumperi vigneta. Vigneta bulgareasca poate fi cumparata de la vama sau online, si costa 15 leva/7 zile. Este recomandat sa o iei cum treci granita, pentru a evita amenzile. 

Drumurile principale din Bulgaria sunt in general bune, cu exceptii in ceea ce priveste drumurile secundare prin zonele dintre localitati mai mici sau sate. Exista foarte multe plaje unde poti ajunge direct cu masina, fie pe drum asfaltat (mai ales in statiuni), fie pe drum de pamant, dar si plaje retrase unde accesul se face numai pe jos. 

De retinut este ca in Bulgaria este bine sa-ti parchezi masina in locuri special amenajate si sa nu o lasi la intamplare, pentru a nu te trezi cu amenda.

Daca te numeri printre cei care planuiesc o vacanta in Bulgaria si ti-am facut deja pofta de mare, plaja si soare, poti sa-ti alegi chiar acum vacanta in Bulgaria, cu avans 0 la rezervare si conditii superflexibile de anulare.

Alte articole despre plaja Bulgaria

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?