Despre Kusadasi, Turcia. Detaliile unei vacante reusite intr-una dintre cele mai indragite statiuni turcesti din zona Marii Egee

Kusadasi, marele oras-statiune de pe coasta Marii Egee din Turcia, atrage anual un numar importat de turisti romani, gratie ofertelor turistice variate si avantajoase, a calitatii serviciilor si a atractiilor din zona. Fie ca aleg transportul individual, cu masina personala, fie ca vin cu autocarul sau cu avionul, este cert ca romanii apreciaza aceasta statiune din Turcia si ca aleg sa se intoarca frecvent aici, Kusadasi fiind una dintre destinatiile cu traditie pentru ai nostri. 

Daca te gandesti sa rezervi o vacanta aici, vei gasi la noi pe site oferte vacante Kusadasi , cu hoteluri bune, cele mai multe cu regim de cazare all inclusive, insa si o gama variata de activitati pe care le poti face in afara locului in care esti cazat. Discutam despre fiecare dintre aceste aspecte in parte, in cele ce urmeaza.

Pregateste-te sa te bucuri de apa perfecta, de plaje generoase si curate, de temperaturi destul de ridicate, in locul supranumit si Insula Pasarilor (kus=pasare, ada=insula) si considerat una dintre cele mai turistice zone din Turcia, cu iesire la Marea Egee. 

Kusadasi se afla in golful Marii Egee, in provincia Aydin, la aproximativ 90 de kilometri sud de Izmir, la 450 de kilometri de Canakkale si la 560 de kilometri distanta de Istanbul. 

De ce sa mergi in Kusadasi. Care sunt principalele motive pentru a alege o vacanta aici

Asa cum spuneam inca de la inceput, Kusadasi este o destinatie de vacanta foarte indragita de catre turistii romani, iar motivele sunt cat se poate de tentante:

  • este cea mai apropiata regiune turceasca la malul marii de Romania, unde poti ajunge relativ usor cu masina sau cu autocarul 
  • gasesti in Kusadasi hoteluri pentru toate buzunarele, fiind una dintre destinatiile accesibile prin prisma tarifelor practicate 
  • Kusadasi are multe situri arheologice in zona, localizate la distante relativ apropiate unul de celalalt, iar daca esti pasionat de istorie si implicit de astfel de locuri, vei avea ce vizita
  • Kusadasi poate fi o combinatie buna de sejur in sistem all inclusive relaxant cu partea de vizitare a obiectivelor si excursii optionale, fiind definita ca o destinatie all in one. Practic, include activitati pentru toate tipurile de turisti. 
  • raportul calitate/pret al hotelurilor este unul foarte bun. Chiar daca resorturile nu sunt atat de luxoase ca in Antalya, vei gasi variante care te vor surprinde placut
  • gasesti in Kusadasi parcuri acvatice, unde poti petrece o zi intreaga alaturi de familie inconjurat de o gama variata de atractii cu apa si zone de relaxare 
  • Kusadasi este un loc potrivit pentru gurmanzi, intrucat se gasesc bucate traditionale variate si foarte gustoase
  • poti face shopping in bazarul din Kusadasi sau la outleturile din vecinatate 

Cum ajungi in Kusadasi. Distanta Bucuresti Kusadasi si distante din alte orase ale Romaniei

In linii generale, poti ajunge in Kusadasi cu masina personala, cu autocarul sau cu avionul. In ceea ce priveste zborul cu avionul, trebui sa stii ca in Kusadasi nu exista aeroport, cel mai apropiat fiind cel din Izmir (66 km distanta), insa cei mai multi dintre turistii care vin cu curse charter aterizeaza pe aeroportul Milas din Bodrum (120 km distanta de Kusadasi).

Daca vii din Bucuresti in Kusadasi cu masina personala, cel mai scurt traseu este cel pe la Giurgiu – Ruse – traversare Bulgaria – Eceabat – Canakkale – Izmir – Kusadasi. Vei traversa stramtoarea Dardanele (intre Eceabat- Canakkale cu feribotul). Este important de stiut ca feribotul are curse si pe timp de noapte, iar durata traversarii este de 25 de minute. Cu toate acestea, in timpul varfului de sezon, exista sansa sa se formeze cozi destul de lungi la feribot. 

Pretul biletului pentru feribot este de aproximativ  5 euro/persoana si 30 euro/masina, insa nu uita ca si in Bulgaria trebuie sa achiti taxa pentru vigneta (15 leva/saptamana). 

Turcia nu are vigneta, insa trebuie sa achizitionezi un card HGS care costa 5 lire turcesti si care trebuie lipit pe parbriz. Acesta va fi citit automat de toll-urile din zonele cu taxe (autostrazi, poduri).

Distanta Bucuresti Kusadasi, cu trecere pe la Canakkale, este de 1075 km, asadar vorbim de aproximativ 14 ore si jumatate petrecute pe drum, fara sa luam in calcul timpul petrecut la punctele de trecere frontiera.

Iti recomandam sa faci drumul catre Kusadasi din doua bucati, cu un stop la Canakkale la dus si un altul la Eceabat, la intors. 

In cazul in care doresti sa vizitezi si Istanbul in drumul tau spre Kusadasi, cel mai probabil vei alege ruta Gurgiu-Ruse-traversare Bulgaria – Edirne – Istanbul – Bursa – Izmir-Kusadasi (1198 km). 

Alte distante catre Kusadasi cu plecare din diferite orase ale Romaniei

  • distanta Craiova Kusadasi – 1312 km, cu intrare in Bulgaria pe la Calafat-Vidin si trecere tot pe la Canakkale. Ai la dispozitie mai multe rute, toate relativ asemanatoare ca si interval de timp petrecut pe drum. 
  • distanta Sibiu Kusadasi – 1328 km cu trecere pe la Canakkale, 1451 km cu trecere pe la Istanbul 
  • distanta Iasi Kusadasi – 1541 km, cu trecere pe la Istanbul 
  • distanta Brasov Kusadasi – 1265 km, cu trecere pe la Canakkale 
  • distanta Pitesti Kusadasi – 1170 km, cu trecere pe la Canakkale

Daca te intereseaza mai multe detalii despre drumul catre aceasta parte a Turciei, iti recomandam sa arunci o privire pe articolul Drumul cu masina spre Kusadasi, Bodrum, Marmaris si alte statiuni turcesti de la Marea Egee. Puncte de frontiera si cel mai scurt traseu

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Despre Kusadasi. Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti faci vacanta aici

Kusadasi este una dintre cele mai importante statiuni de vacanta din Turcia si atrage anual sute de mii de turisti, gratie conditiilor favorabile de concediu de aici. Este asezat la circa 90 de kilometri de Izmir si destul de aproape de o serie de situri arheologice foarte importante precum Efes, Milet si Didim. 

Kusadasi este potrivit tuturor tipurilor de turisti, caci include o gama vasta de atractii turistice, carora li se adauga relaxarea la plajele atractive si cazarea la o lista ampla de hoteluri, cele mai multe cu regim all inclusive. 

Kusadasi ascunde in spate o istorie interesanta, zona fiind cunoscuta drept un centru de arta si cultura inca din antichitate. Aici au fost ridicate de-a lungul vremurilor mai multe asezari, desi in antichitate zona Kusadasi era cumva umbrita de mult mai celebra zona a Efes-ului. 

In prezent, Kusadasi se sustine in mare masura din turism si include un port de dimensiuni considerabile. Zona de port este localizata central, in dreptul orasului vechi, si este una dintre atractiile statiunii, fiind foarte vizitata de catre turisti pentru restaurantele, barurile si magazinele de aici. Bazarul din Kusadasi se afla tot in apropierea portului. 

La nord de Kusadasi se afla plaja Pamucak si zona Adaland, iar la sud de port se afla Ladies Beach, plaja principala din Kusadasi. La iesirea din orasul nou se intinde Long Beach. 

Hotelurile cu conditii bune de cazare, plajele si beachbar-urile, multitudinea de restaurante si piete din oras, alaturi de posibilitatea de a face o serie de activitati si excursii optionale in vecinatatea Kusadasi-ului, fac din acest loc una dintre cele mai cautate si apreciate destinatii de vacanta din Turcia.

Daca nu vrei sa te limitezi doar la zona orasului-statiune Kusadasi si te numeri printre cei care vor sa exploreze si alte orase,statiuni si atractii din zona de coasta a Marii Egee din Turcia, iti recomandam sa citesti si articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

Vremea in Kusadasi. Care e cea mai buna perioada pentru vacanta

Vremea in Kusadasi se caracterizeaza printr-un climat mediteranean, cu ierni blande si veri calduroase si uscate. 

Clima de aici este ceva mai placuta decat in Antalya, unde temperaturile sunt si mai ridicate, asadar Kusadasi este o alegere buna mai ales daca esti obligat sa iti faci vacanta in iulie sau august.

Kusadasi isi bucura turistii cu peste 300 de zile de soare, ceea ce inseamna ca, in linii generale, te poti astepta la cer senin si vreme buna intre lunile mai si octombrie. Media temperaturilor maxime inregistrate in luna octombrie in Kusadasi este de 22 de grade, in timp ce in septembrie , aceeasi medie este de 27 de grade. 

In lunile iulie si august, temperaturile ating o medie a maximelor de 32 de grade, fiind totodata perioada cu cele mai putine sanse de ploaie. 

Temperatura apei marii in Kusadasi atinge cele mai ridicate valori in lunile iulie, august si chiar septembrie (cand se remarca o medie de 24 de grade). Cu toate acestea, ai sanse sa faci baie in apa buna si in octombrie, cand s-au inregistrat temperaturi mai crescute chiar si decat in luna mai. 

Plaja Kusadasi. Ce tipuri de plaje gasesti si detalii despre fiecare 

In Kusadasi se disting mai multe zone de plaja, insa fiecare dintre acestea vine la pachet cu diferite avantaje. Daca vrei o plaja foarte apropiata de centrul orasului, iti recomandam sa alegi Ladies Beach, iar daca vrei sa ai parte de mai mult spatiu, relaxare si conditii bune de plaja, te poti orienta catre Long Beach sau Pamucak. Ti le prezentam pe toate detaliat mai jos. 

Ladies Beach este plaja principala din Kusadasi si o vei gasi la aproximativ 2 km de centrul vechi al orasului. Ladies Beach este o plaja de nisip, de  circa 1 kilometru lungime si destul de ingusta. Nu vei intalni aici prea multe randuri de sezlonguri, din lipsa de spatiu, insa este o optiune buna in cazul in care vrei sa imbini aceasta activitate cu mersul la shopping sau cu plimbarile prin centru. 

Long Beach se afla la o distanta de aproximativ 5,4 kilometri de centrul orasului. Aici vei gasi o plaja de nisip, lunga de 15 kilometri, unde se gasesc cele mai multe resorturi all inclusive, dar si o serie de taverne, restaurante si baruri. Intreaga zona se aseamana cu o statiune mare de litoral (o putem compara cu dimensiunile statiunii Mamaia, in raport cu orasul Constanta).

Plajele din zona Adaland sunt foarte inguste si sunt amenajate pentru fiecare dintre resorturile de familie existente aici. 

Plaja Pamucak este situata mai departe de zona Adaland, la aproximativ 18 kilometri de centrul orasului. Masoara 3 kilometri in lungime, iar in partea stanga cum te uiti la mare gazduieste si cateva resorturi mai mari, asezate direct pe plaja.  Zona este impadurita, iar fiecare resort are o portiune de plaja privata. Aici vei gasi o locatie mai linistita, potrivita daca vrei sa te cazezi mai departe de agitatia din Kusadasi.

Pe acest subiect, poti citi mai multe informatii in articolul: Top plaje Kusadasi. Care sunt cele mai cunoscute plaje din zona, unde le gasesti si cum arata fiecare in parte

Cazare Kusadasi. Ce hoteluri gasesti si prin ce se caracterizeaza 

Daca te pregatesti pentru o vacanta in Kusadasi, e important ca intai de toate sa te familiarizezi cu tipurile de hoteluri pe care le vei gasi aici. In general, in Kusadasi gasesti hoteluri pentru toate preferintele, respectiv atat resorturi potrivite familiilor cu copii, unde exista si foarte multe activitati destinate celor cazati aici, cat si hoteluri mai mici, localizate in centru si potrivite celor care vor sa imbine plaja cu activitatile de shopping. 

In nordul orasului-statiune vei gasi hotelurile din zona Pamucak Beach si din zona Adaland. La Pamucak Beach exista resorturi mari, asezate direct pe plaja, fiecare dintre acestea cu o portiune de plaja privata. Toate sunt in sistem all/ultra all inclusive, conceptul acestora fiind de tip family club, prin urmare, sunt mai potrivite celor care vor sa se cazeze intr-o zona mai linistita. Dintre hotelurile de aici, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele de la Hotel Korumar Ephesus Beach (hotel nou), Hotel Richmond Ephesus, Hotel Palm Wings Ephesus, Hotel Aqua Fantasy (care include unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din zona Kusadasi). 

In zona Adaland, localizata tot in nord, exista o serie de resorturi de familie asezate pe un relief mai stancos. Din aceasta zona, iti recomandam sa te uiti pe ofertele de la Hotel Ramada by Windham sau Hotel Kustur Club, care are si cateva tobogane cu apa la piscina. 

In zona centrala a orasului si implicit zona portului, vei gasi o serie de hoteluri micute, fara prea multe facilitati, de tipul city hotels. Hotelurile de aici sunt destinate celor care vor sa-si axeze vacanta pe mai multe activitati de oras. 

Poti consulta ofertele de la Hotel Charisma Deluxe, Doubletree by Hilton Kusadasi, Hotel Paloma Marina Suites (destinat numai adultilor). Tot in zona centrala vei gasi si cateva resorturi si hoteluri mai mici in dreptul plajei Ladies Beach. 

Pe faleza din Kusadasi (mai exact intre Hotel le Bleau si Hotel Ephesia Holiday Beach) exista, de asemenea, mai multe resorturi de familie, amenajate pe zone stancoase si cu plaje destul de inguste. Aici vei gasi Sealight Resort, Sealight Family Club, Hotel La Vista Boutique sau Hotel Infinity By Yelken

In zona Long Beach vei gasi cele mai potrivite hoteluri daca urmeaza sa pleci intr-o vacanta alaturi de copii, pentru ca hotelurile din zona centrala sunt orientate de regula catre cupluri sau business.  

Daca te atrage aceasta zona, poti consulta ofertele de la hotelurile Fantasia Deluxe sau Hotel Ephesia Holiday Beach Club

Daca te-am inspirat suficient de tare cat sa te apuci sa cauti oferte de cazare in Kusadasi, iti recomandam sa arunci o privire la noi pe site pe cele mai bune oferte cazare la hoteluri din Kusadasi, de unde poti alege dintre aproximativ 40 de variante de hoteluri.

Hotel Palm Wings Ephesus

Transport in Kusadasi. Despre taxi-uri, transport in comun si inchirieri masini 

Daca vei calatori catre Kusadasi cu avionul, cu siguranta vei fi interesat si de optiunile de transport pe care le ai in aceasta statiune, iar daca mergi cu masina personala si vrei sa o lasi la hotel si sa explorezi orasul cu taxi-ul sau transportul in comun, ti-am pregatit o serie de informatii care-ti vor veni in ajutor. 

Cel mai comun mijloc de transport din Kusadasi este dolmus-ul (autobuz local), care este o varianta ieftina de a te deplasa dintr-o parte in alta a zonei. Cu dolmusul se poate ajunge chiar si in orasul Selcuk, daca ti-ai propus sa-l vizitezi altfel decat cu masina personala. Cu toate acestea, in lunile de vara, dolmus-ul poate deveni destul de aglomerat, asadar raman valabile si variantele de a inchiria o masina sau de a te deplasa cu cea personala. 

E important de stiut ca in Kusadasi poti opta pentru tururi organizate in ceea ce priveste atractiile din imprejurimi, prin urmare vei avea asigurat transportul cu autocarul daca vrei sa vizitezi Efes, Didim, Milet , Pamukkale sau mai multe locatii intr-o singura excursie. 

Inchirierea unei masini in Kusadasi este o alta varianta de transport destul de des intalnita printre optiunile turistilor care vin cu avionul sau folosita de cei care vor sa viziteze imprejurimile fara sa plateasca pretul integral al excursiilor optionale. Trebuie sa ai minimum 21 de ani pentru a inchiria o masina in Turcia, insa unele agentii ofera masini spre inchiriere soferilor cu varsta incepand de la 23 sau 25 de ani, daca e vorba despre o masina mai scumpa. Poti gasi si oferte foarte avantajoase (de genul 10 dolari/zi), insa in general ofertele standard sunt undeva pe la 30 dolari/zi. 

Pentru a inchiria o masina, ai nevoie de un permis de conducere valid, de pasaport si de completarea unui contract. E recomandat sa faci poze masinii atunci cand o preiei, mai ales daca are vreun semn pe caroserie. 

Taxi-urile din Kusadasi sunt o alta varianta rezonabila de transport in oras sau catre hoteluri. In linii generale, soferii sunt descrisi ca fiind foarte prietenosi si dornici sa-ti ofere informatii, iar tarifele sunt decente. Cu toate acestea, e recomandat sa cazi de acord de la inceput cu soferul in ceea ce priveste tariful cursei tale si sa alegi numai taxi-uri licentiate. 

Ce sa faci in Kusadasi. Care sunt principalele atractii turistice

Pe langa plaja si excursii optionale catre obiectivele din imprejurimi, Kusadasi sta bine si la capitolul atractii turistice in oras. 

Centrul vechi al orasului este una dintre cele mai vizitate locatii. Poti sa faci shopping, ai o multime de variante de restaurante si poti face o plimbare in port, aflat in imediata apropiere. Cele mai multe dintre casele vechi de aici au fost restaurate, iar in prezent functioneaza drept magazine sau cafenele. Tot in centrul vechi vei gasi si un mic muzeu, dedicat vechilor vopsitorii de piele care existau aici acum aproape mai bine de un secol. 

Monumentul lui Mustafa Kemal Ataturk se afla pe un unul dintre cele mai inalte dealuri din Kusadasi si iti ofera o priveliste frumoasa asupra portului si catre Pigeon Island. 

Pigeon Island (Insula Porumbelului) este simbolul Kusadasi-ului si se afla in partea de sud a orasului. Castelul de pe insula a fost ridicat in 1826, iar in prezent gasesti aici si o mica plaja, dar si un restaurant/cafenea unde te poti relaxa. Insula este legata de oras printr-un dig. 

Grand Bazaar este bazarul principal din Kusadasi si totodata unul dintre cele mai vizitate locuri din intregul oras. Poti afla mai multe detalii despre Grand Bazaar in sectiunea dedicata shoppingului, pe care o vei intalni mai jos. 

Hammam-ul sau baia turceasca este o alta activitate care merita incercata in Kusadasi. Vei gasi multe locatii cu bai turcesti, inclusiv cel mai probabil la hotelul la care te vei caza, insa iti recomandam sa incerci o varianta mai traditionala a acestui ritual (nu cel de hotel), pentru ca vei putea trai o experienta mai autentica. 

Aquapark-urile din Kusadasi sunt o atractie incontestabila, mai ales pentru familiile cu copii. Exista mai multe parcuri acvatice in apropiere de statiune, insa cele mai mari sunt Adaland si Aqua Fantasy, ambele foarte apreciate de catre turisti. In zona Long Beach se afla si Tortuga Pirate Island, un parc acvatic de dimenisiuni mai restranse, potrivit pentru familiile cu copii mai micuti.

Adaland este cel mai apropiat de Kusadasi si singurul loc in care poti face rafting in apropierea acestei statiuni. Tot aici poti sa-ti testezi si aptitudinile la surf, iar printre cele mai interesante atractii cu apa se numara toboganul Amazoon Family, Water Coaster-ul, piscina cu valuri si toboganul Hillside, carora li se adauga multe alte tobogane si piscine. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top parcuri acvatice Kusadasi. Locuri potrivite pentru distractie si balaceala alaturi de intreaga familie

Aqua Fantasy, care apartine de complexul Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa din orasul vecin Selçuk, se afla la aproximativ 10 kilometri de centrul statiunii Kusadasi si gazduieste, de asemenea, unele dintre cele mai tentante atractii cu apa din aceasta zona. Poti incerca aici toboganul Super Combo, primul tobogan cu apa 4 in 1 din lume, toboganul X-treme unde poti atinge o viteza de pana la 80km/h, Crazy Raft sau Boomerango, alaturi de multe altele. 

Citeste si: Despre atractii si activitati in Kusadasi si excursii optionale in imprejurimile statiunii

Restaurante si viata de noapte in Kusadasi. Unde poti lua masa si care sunt locurile in care te poti distra pana tarziu

Kusadasi este unul dintre locurile in care poti sa te bucuri de o experienta culinara desavarsita si chiar daca stai la un hotel cu regim de cazare all inclusive, in cazul in care vrei sa explorezi diversitatea de bucate din aceasta zona, ai foarte multe optiuni la indemana. 

Cel mai bun restaurant din Kusadasi va fi acela care se va potrivi de minune gusturilor tale sau care te va surprinde peste masura, motiv pentru care nu am putea sa te directionam catre o locatie anume, caci am fi subiectivi. Putem insa sa iti spunem ca poti gasi mancare surprinzator de buna si la gheretele cu street food (in special kebab, kumpir, etli ekmek, baklava sau inghetata), cu conditia ca acestea sa se bucure de conditii optime de igiena, insa vei gasi o gama si mai variata de restaurante. 

Cateva exemple de restaurante din Kusadasi cu review-uri bune, localizate in centrul statiunii:

  • Saray’s restaurant
  • Casablanca restaurant
  • Murphy’s restaurant
  • Anatolia
  • Golden Boys restaurant 

Nu uita sa incerci si bauturi specifice acestei tari, precum ayranul, ceaiul de mere sau cafeaua turceasca.

Citeste mai multe aici: Ghid restaurante Kusadasi. Locuri in care se mananca bine si preparate pe care nu trebuie sa le ratezi 

In ceea ce priveste viata de noapte din Kusadasi, trebuie sa stii ca aceasta exista si este destul de activa. Vei gasi o serie de cluburi, beach cluburi si multe baruri de tip karaoke, unde-ti poti exersa talentul muzical. Printre locatiile de acest tip iti reamintim de Dubliner’s Bar, Sean’s Karaoke Bar, Limon Bar, Miracle Beach Club sau Charlie’s Karaoke Bar

Mai multe detalii despre acest subiect gasesti aici: Viata de noapte in Kusadasi. Care sunt cele mai cunoscute zone cu distractie pe timp de seara

Shopping in Kusadasi. Despre bazaar si outlet-uri din apropierea statiunii 

Kusadasi este locatia potrivita si daca ai in plan sa organizezi o sesiune de shopping. Grand Bazaar Kusadasi este localizat central, iar aici ai toate sansele sa-ti exersezi talentul de negociator, caci aceasta practica nu este deloc straina in astfel de locuri. Iti recomandam asadar sa negociezi destul de ferm preturile produselor pe care le vei intalni pe tarabe in bazar, insa pastreaza un strop de credit si pentru comercianti si fii intotdeauna politicos. 

Evita sa cumperi de pe tarabe obiecte care par a fi de valoare sau fabricate din metale scumpe. Cele mai mari sanse sunt ca acestea sa fie falsuri. Iti recomandam sa achizitionezi bijuterii numai din magazinele specializate. 

Poti obtine reduceri si la unele dintre magazinele de sine statatoare, cu vitrine, insa nu te astepta sa poti negocia preturile in magazinele de brand international. 

In Kusadasi exista si cateva centre comerciale, ca de exemplu Scala Nuova Shopping Center, insa aici preturile sunt destul de mari si nu pot fi negociate. 

Outleturi in apropiere de Kusadasi: La un drum cu masina de aproximativ 40 minute de Kusadasi, in statiunea Soke, gasesti 4 outlet-uri ale unor branduri cunoscute (Adidas, Nike, Benetton, Levis), unde ai toate sansele sa prinzi reduceri semnificative la diverse articole. 

Poti citi mai multe detalii despre acest subiect in articolul: Totul despre shopping in Kusadasi. Unde si ce poti cumpara daca te afli in vacanta in aceasta statiune turceasca

Excursii de o zi din Kusadasi. Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat, la distante rezonabile

Asa cum spuneam inca de la inceput, vacanta in Kusadasi nu presupune neaparat numai plaja si atractiile din oras, ci si foarte multe obiective localizate la distante rezonabile de statiune. Iti prezentam mai jos cele mai importante locuri care merita vizitate in apropiere de Kusadasi, in excursii optionale de o zi sau de jumatate de zi, pe care le vei putea rezerva online, de la agentie, de la operatori locali autorizati sau chiar direct de la hotel. 

Insula greceasca Samos (Samos Island) – poti rezerva o excursie de o zi pana aici, unde vei ajunge cu feribotul pe care-l vei lua din portul Kusadasi si unde poti explora, pret de cateva ore, acest teritoriu grecesc. Insula Samos are 43 de kilometri lungime si este una dintre cele mai fertile insule grecesti.  Calatoria cu feribotul pana la Samos dureaza aproximativ 45 de minute. 

Efes se afla la aproximativ 19 kilometri de Kusadasi, ceea ce inseamna ca pana aici vei face aproximativ 20 de minute cu masina personala. Poti sa vezi ruinele orasului antic, Templul zeitei Artemis (una dintre Cele șapte minuni ale lumii antice), dar si Casa Fecioarei Maria din Efes. 

Milet este localizat la aproximativ 63 de kilometri distanta de Kusadasi, iar aici poti vizita impresionantul teatru, dar si baile romane, Delphinionul, Stoa Ionica si alte ruine de o valoare inestimabila. 

Didim – unde poti admira ruinele Templului dedicat zeului Apollo, de o frumusete fascinanta. Didim se afla la aproximativ 77 de kilometri de Kusadasi si poate fi vizitat in aceeasi zi cu Milet. 

Poti opta si pentru un tur mai complex, de tipul Selciuk/Sirince, in care sunt incluse vizitele la Castelul Selciuk, Basilica Sf Ioan, orasul antic Efes, Casa Fecioarei Maria si satul traditional Sirince. 

Parcul National Dilek este la 35 de kilometri de Kusadasi si reprezinta unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru excursiile de tip safari. Aici poti vizita si Pestera lui Zeus, iar experientele safari se lasa de regula cu multa distractie, prafuiala si bataie cu pistoale cu apa, asadar pregateste-te pentru o zi de aventura maxima. 

Vizita in satul Kirazli, un sat traditional aflat la 11 kilometri sud de Kusadasi, inconjurat de natura si cunoscut si sub numele de Cherry Land gratie plantatiilor de ciresi din aceasta zona. Turistii care viziteaza Kirazli au posibilitatea sa ia micul dejun intr-o gospodarie locala, iar daca nimeresti aici in zilele de marti, ai posibilitatea sa vizitezi si targul local cu produse organice, de unde poti cumpara dulceturi si alte preparate traditionale ale acestei zone. 

Pamukkale este una dintre atractiile mai indepartate de Kusadasi, insa poate printre cele mai spectaculoase. Desi se afla la 190 de kilometri (ceea ce inseamna ca vei face mai bine de doua ore si jumatate pana aici), imaginea acestei cascade uriase de travertin in nuante de alb si albastru va fi greu de uitat. Terasele si stalactitele de la Pamukkale se intind pe o latime de aproximativ jumatate de kilometru si au o lungime de cca 2,5 kilometri. 

Efes

Statiunea Kusadasi din Turcia este, fara doar si poate, o locatie de vacanta potrivita tuturor tipurilor de turisti si tuturor varstelor, tocmai pentru ca imbina perfect relaxarea la plaja si cazarea in hoteluri cu regim all inclusive cu posibilitatea de a explora o sumedenie de atractii ale acestei zone. 

In loc de concluzie

Preturile avantajoase din aceasta statiune a Turciei, alaturi de oportunitatea de a ajunge cu masina din Romania aici intr-un timp relativ rezonabil, dar si plaja larga de activitati turistice sunt doar cateva dintre motivele pentru care romanii aleg ca an de an sa-si petreaca vacantele aici.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?