Despre vacantele in Nisipurile de Aur Bulgaria. Ce trebuie sa stii?

nisipurile de aur
Postat de

Atunci cand ai nevoie de relaxare la mare, aproape de Romania, intr-o statiune plina de viata, iti recomandam sa rezervi o vacanta in Nisipurile de Aur Bulgaria. Se afla la doar 330 de kilometri de Bucuresti si 90 de kilometri de Vama Veche si este cea mai mare statiune din nordul litoralului bulgaresc. 

Denumirea in limba bulgara a statiunii este “Zlatini Piasaci” si este cea pe care o vei gasi pe indicatoarele rutiere. Nisipurile de Aur este o statiune perfecta atat pentru familiile cu copii, cat si pentru cuplurile care vor sa se distreze.

Iti suna tentant deja? Te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte cazare Nisipurile de Aur. Sunt peste 65 de hoteluri, majoritatea cu cazare in regim all inclusive, asadar nu mai lipseste decat sa decizi care ti se potriveste mai bine!

De ce sa mergi in Nisipurile de Aur Bulgaria

  • Este una din cele mai populare statiuni de pe litoralul bulgaresc. Ai relaxare si distractie in acelasi loc.
  • Nisipurile de Aur este o statiune cu plaja premiata Blue Flag, de pana la 100 de metri latime.
  • Gasesti in Nisipurile de Aur hoteluri de 3, 4 si 5 stele, cu variante de cazare All Inclusive si Ultra All Inclusive. 
  • Vremea este perfecta pe toata perioada verii in Nisipurile de Aur, cu foarte putine zile ploioase.
  • Ai multe baruri si cluburi in care te poti distra in Nisipurile de Aur
  • Poti face sporturi nautice si spoturi extreme in Nisipurile de Aur
  • Din Nisipurile de Aur poti face excursii de o zi in Cavarna, Balcic, Albena, Sfintii Constantin si Elena sau Varna.

Statiunea Nisipurile de Aur Bulgaria se afla la 16,5 kilometri de orasul Varna, la 12 km sud de statiunea Albena, la 25 km de Aeroportul International Varna (Letishte Varna) si face parte din Parcul National Nisipurile de Aur. De aceea, are un aspect de amfiteatru, cu mai multe linii de hoteluri, dispuse in acest fel, ce pornesc din zona de parc impadurita si ajung in zona de plaja. Cu stradute inguste, statiunea pare pe alocuri inghesuita si aglomerata. 

Daca ar fi sa facem o comparatie cu Mamaia, unde plaja are aproximativ 8 kilometri lungime si 60 de hoteluri dispuse de-a lungul ei, in Nisipurile de Aur gasesti doar 3,5 kilometri de plaja si peste 80 de hoteluri amplasate in mai multe linii. Ultima linie de hoteluri se afla la 1 kilometru de plaja, aproape de parc. 

Nisipurile de Aur Bulgaria a inceput sa se dezvolte ca statiune turistica din 1957, apoi a fost privatizata in anii 1990, cu bani adusi de investitori germani. Initial, a fost gandita ca o statiune pentru 13.000 de locuri de cazare, dar a ajuns pana in prezent la peste 50.000 de locuri.

Nu ai decis inca unde anume iti vei face vacanta in Bulgaria? Pentru mai multa inspiratie, iti recomandam sa citesti si articolul: Ghid Bulgaria. Cele mai importante informatii de vacanta

FUN Fact: Numele “Nisipurile de Aur” vine dintr-o legenda veche care spune ca piratii au ingropat aici, la nord de Varna, o comoara uriasa. Pamantul s-a razbunat apoi pe hoti si a transformat tot aurul in nisip. 

centru nisipurile de aur bulgaria

Unde se afla Nisipurile de Aur Bulgaria. Trasee Bucuresti Nisipurile de Aur

Pentru ruta Bucuresti-Nisipurile de Aur ai la dispozitie doua trasee mai importante de a merge cu masina personala.

  • Bucuresti – Ruse – Razgrad – Sumen – Varna – Nisipurile de Aur Bulgaria
  • Bucuresti – Cernavoda – Vama Veche – Nisipurile de Aur Bulgaria

Distanta Varna Nisipurile de Aur este de 16,5 kilometri, ceea ce inseamna ca intr-o zi cu trafic normal, ar trebui sa faci aproximativ 20 minute cu masina dintr-un loc in altul.

Alte trasee spre Nisipurile de Aur din diferire zone ale Romaniei

  • Daca vii din Cluj Napoca sau Timisoara, drumul te aduce tot pe la Bucuresti.
  • Daca vii din Craiova, cea mai scurta varianta este prin Alexandria – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Nisipurile de Aur. Taxa de pod costa 14 lei in sensul spre Bulgaria si 2 euro in sensul spre Romania. 
  • Drumul din Iasi trece prin Bacau – Focsani – Constanta – Vama Veche – Nisipurile de Aur. 

Taxele de drum. Nu uita sa platesti taxa de autostrada pentru ca vei merge o bucata buna de drum pe Autostrada Soarelui. Nu uita sa platesti taxa de drum pentru Bulgaria. Poate fi achitata la vama sau online, aici si costa 15 leva (37 de lei) pentru o saptamana. Gasesti aici toate informatiile de drum in Bulgaria

Drumurile din Bulgaria sunt bune, iar benzina costa aproape la fel ca in Romania. Ai grija la filtrele de politie, mai ales daca nu folosesti Waze pentru a le vedea semnalizate. Politistii din Bulgaria nu inteleg, de cele mai multe ori, limbile romana si engleza, deci iti va fi foarte greu sa te intelegi cu ei. Iti recomandam sa conduci prudent si sa respecti toate regulile. 

Odata ce ai ajuns in Nisipurile de Aur, cauta un loc de parcare, daca hotelul nu iti asigura unul deja. Din cauza ca strazile sunt foarte inguste, spatiul de parcare este limitat. Taxa de parcare este de 20 de leva pe zi in medie. Nu parca neregulamentar, risti ca masina sa iti fie ridicata. 

Ce trebuie sa stii despre Nisipurile de Aur

In timpul verii, Nisipurile de Aur este o statiune destul de aglomerata. Cele mai multe restaurante, baruri si cluburi se afla de-a lungul promenadei care strabate statiunea. Tot aici gasesti magazine cu suveniruri, terenuri de mini-golf si magazine de imbracaminte. 

Poti parcurge statiunea pe jos in maximum doua ore.

ATM Nisipurile de Aur – E bine ca atunci cand vrei sa cumperi suveniruri si alte lucruri marunte din Nisipurile de Aur sa ai la tine bani cash, pentru ca o parte dintre comercianti nu au disponibila plata cu cardul. Desigur, la restaurante si la hotel, acest lucru va fi posibil. Exista destul de multe ATM-uri in aceasta statiune, insa e bine ca inainte sa faci retragerea, sa te interesezi care este comisionul perceput per operatiune. Din acest punct de vedere, e posibil sa fie mai convenabil sa faci o singura retragere.

Magazinele din Nisipurile de Aur sunt in general deschise de la 09:30 dimineata, pana la ora 23:00.

Trenulet Nisipurile de Aur – statiunea este strabatuta de un trenulet care pleaca de la Admiral si are un traseu cu opriri la mai multe hoteluri si pana in centrul acesteia, acest mijloc de transport fiind considerat o atractie in mod special pentru familiile cu copii. O calatorie costa 5 leva. 

Nisipurile de Aur Bulgaria este o statiune recomandata atat familiilor cu copii mici, cat si tinerilor, care au o multime de posibilitati de distractie, de la baruri si discoteci, pana la cluburi si cazinouri. Cauti o vacanta in Nisipurile de Aur? Consulta ofertele noastre pentru 2022.

Vremea in Nisipurile de Aur Bulgaria. Care este cea mai buna perioada pentru vacanta

In timpul sezonului, in lunile Iulie si August, ai pana la 10 ore de lumina in fiecare zi. Temperaturile ajung la 27 de grade, iar apa marii are in jur de 25 de grade. Ploua destul de rar, iar vremea este blanda.

Te poti bucura de vacante in conditii bune incepand cu luna mai si poti incheia in forta cu lunile septembrie si octombrie, cand temperaturile ajung la 24-25 de grade. 

plaja nisipurile de aur bulgaria

Plaja din Nisipurile de Aur. Curata, lata si primitoare

Nisipurile de Aur Bulgaria a castigat “Blue Flag”, un important premiu international pentru resorturi. Premiul garanteaza ca plajele si marea sunt curate si nepoluate. Nisipul, apa marii, aerul si intregul mediu sunt monitorizate in mod constant. 

Plaja are o lungime de 3.5 – 4 kilometri, cu o latime ce ajunge in unele portiuni pana la 100 de metri. 

Daca nu esti cazat intr-unul dintre hotelurile cu plaja privata, trebuie sa scoti din buzunar 10-15 euro pentru un set de doua sezlonguri si o umbrela. 

Apa are o salinitate mai mica decat cea a Marii Mediterane, fiind ideala pentru scufundari. Intrarea in apa are diferente de nivel, in functie de locatie.

Pe blogul nostru poti gasi un articol cu informatii suplimentare despre plaja acestei statiuni: Plaja Nisipurile de Aur. Cum arata, cat costa sezlongurile si care sunt cele mai putin aglomerate perioade

Unde te cazezi in Nisipurile de Aur. Ai hoteluri de 3, 4 si 5 stele cu pachete All Inclusive si Ultra All Inclusive

Din punct de vedere al cazarii, in lunile mai- iunie sau septembrie poti petrece o vacanta de 4-5 stele la pret de 2-3 stele. Iar daca iti cumperi vacanta din timp cu early booking, platesti pentru cazare cu pana la 50% mai putin. 

Asa cum ti-am spus inca de la inceputul articolului, hotelurile din Nisipurile de Aur sunt situate pe mai multe linii, in forma de amfiteatru.

hotel nisipurile de aur bulgaria

In prima linie, pe plaja, gasesti hoteluri bune de 4 si 5 stele, in sistem All Inclusive sau Ultra All Inclusive (vezi aici ofertele all inclusive din Nisipurile de Aur). Unele dintre ele iti ofera gratuit doua sezloguri si o umbrela pe camera, plus consumatie gratuita la beach bar. Dintre hotelurile situatie in prima linie iti recomandam sa incerci Melia Grand Hermitage, Grifid Vistamar sau Berlin Golden Beach.

  • In partea de nord a statiunii Nisipurile de Aur, pe plaja, gasesti cateva hoteluri pentru familii cu copii, unde atmosfera este destul de relaxata. Hotel Berlin, Hotel Grifid Encanto Beach si chiar Hotel Grifid Marea ofera conditii foarte bune de cazare.
  • Incepand din dreptul hotelului Melia Grand Hermitage, pana in dreptul hotelului Astera, se deschide centrul statiunii cu zona de promenada, unde ai restaurante si magazine.
  • Zona de sud a statiunii ajunge pana in dreptul Hotel Riviera Beach, cu circuit inchis si plaja privata.

A doua, a treia si a patra linie sunt ocupate de hoteluri de 3 si de 4 stele, cele mai multe in sistem all inclusive, inconjurate de multa verdeata. 

  • In a doua linie de hoteluri, la distanta de pana la 300 de metri de plaja, iti recomandam sa iti petreci vacanta in unul din urmatoarele hoteteluri: Hotel Mimosa, Hotel Slavey, Hotel Arena Mar, Hotel Grifid Arabella, Hotel Golden Line sau Hotel Prestige Hotels, aflate in zona centrala, foarte animata. Sunt kids friendly si ofera o multime de facilitati si activitati pentru cei mici. 
  • In linia a treia gasesti Hotel Excelsior, HotelSunrise, Hotel Atlas, Hotel Skipka, la maximum 450 de metri de plaja. Sunt hoteluri pentru familii cu copii si adolescenti cu un raport calitate/pret foarte bun.
  • In linia a patra, la o distanta ce porneste de la 450 de metri de plaja, sunt situate si hotelurile Hotel HVD Viva, Hotel Kristal, Hotel Madara park si Hotel Grifid Foresta, cu atmosfera linistita si foarte relaxanta. 

Unde mananci in Nisipurile de Aur Bulgaria. Incearca si preparatele traditionale 

Majoritatea hotelurilor din Nisipurile de Aur Bulgaria iti ofera mese complete in pachetele All Inclusive si Ultra All Inclusive pe care le cumperi, iar felurile de mancare sunt extrem de variate, de la preparate traditionale bulgaresti, pana la bucatarie europeana si internationala. 

Daca vrei totusi sa te aventurezi in statiune, trece pe lista restaurantele Old Oak (traditional), Chiflika (traditional), Old House (traditional), Happy Bar & Grill, Old Lighthouse, Neptun sau Gerana. Bineinteles, gasesti si doua restaurante McDonald’s, unul in mijlocul statiunii Nisipurile de Aur, altul la 500 de metri in nord, daca vrei sa-ti satisfaci pofta de fast food.

O pizza costa in medie 11-12 leva, o sticla de vin intre 15 si 25 de leva, iar daca vrei sa te rasfeti cu homar, poti scoate din buzunar pana la 20 de leva pentru o portie. 

Descopera care sunt mancarurile traditionale bulgaresti pe care trebuie sa le incerci cum ajungi in Nisipurile de Aur. 

aqua park nisipurile de aur bulgaria

Ce poti sa faci in Nisipurile de Aur. Activitati de zi si de noapte

Mergi cu copiii la Aquapolis Aqua Parc

Este primul aqua park construit in Bulgaria si unul dintre cele mai mari. Il gasesti in vestul statiunii, in mijlocul unei paduri, la iesirea spre statiunea Sfintii Constantin si Elena. Are o capacitate de 3000 de locuri si este deschis intre 10:00 si 19:00. Perfect pentru intreaga familie, fiind amenajat pe diferite zone de distractie, pentru toate categoriile. Intrarea costa 35 de leva pentru persoanele peste 120 de centimetri inaltime, 18 leva pentru copiii intre 90 si 120 de centimetri si este gratuita pentru micutii sub 90 de centimetri. 

Toate detaliile despre Aquapolis Nisipurile de Aur, unul dintre cele mai atractive aqua park-uri din Bulgaria

Fa o plimbare in Parcul Natural Nisipurile de Aur Bulgaria

Este spatiu protejat inca din 1943 si are o suprafata de 1320 de hectare. Aici gasesti peste 500 de specii de plante, printre care cateva pe cale de disparitie (ghiocelul de iarna, trandafirul caucazian si cateva specii de orhidee), precum si peste 70 de specii de pasari si animale protejate. 

Pe teritoriul rezervatiei naturale, se afla si Manastirea Aladzha, declarata monument cultural in 1957, catacombe, ramasitele unei biserici si o fortareata antica ce dateaza din secolul 7. Daca vrei sa iesi din hotel si sa te bucuri de natura, o plimbare prin parc iti va face cu siguranta bine. 

parc national nisipurile de aur bulgaria

Bucura-te de sursele de apa minerala din statiune. In centrele balneologice din Nisipurile de Aur sunt tratate conditii medicale diferite, de la stari de stres, pana la astm, bronsite si reumatisme. 

Da-te in roata din inima statiunii Nisipurile de Aur. Nu ai cum sa o ratezi daca te plimbi pe promenada. Iti recomandam sa o incerci si ziua, si cand se lasa intunericul, pentru privelisti minunate. 

Mergi la mini-golf. In Nisipurile de Aur gasesti cateva terenuri de mini-golf. Ia-ti intreaga familie si bucura-te de cateva ore de relaxare. Jocul costa 10 leva pentru adulti si 5 leva pentru copii. 

Fa miscare. Sport, sporturi nautice sau sporturi extreme. Daca vrei sa-ti condimentezi vacanta cu putina miscare si aventura, Nisipurile de Aur iti ofera o multime de variante, de la volei pe plaja, pana la parasailing, jet ski, ski nautic, windsurfing si cursuri de scufundari. 

Citeste totul despre obiective turistice si alte atractii in statiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria

Ia cina in Cocktail bar Paris. Este o mini copie a Turnului Eiffel care iti ofera privelisti spre promenada. Incearca si un pahar cu vin la apus si priveste de la inaltime intreaga agitatie din mijlocul statiunii. 

Da-te in leagan la Cuba Bar. Se afla chiar pe plaja din statiunea Nisipurile de Aur si iti ofera o multime de retete de cocktailuri, totul intr-o atmosfera boema, cu leagane si perne. 

Viziteaza biserica grecească Sf. Elena. O gasesti la intrarea in statiune. 

Marina din Nisipurile de Aur Bulgaria si amfiteatrul. In partea de nord a statiunii, se afla micutul port din Nisipurile de Aur, langa amfiteatrul care gazduieste concerte si spectacole in timpul verii.  

Incearca viata de noapte. De-a lungul promenadei (si nu numai) gasesti cluburi si baruri de noapte, cu seturi de DJ sau muzica live. Incearca ARROGANCE Music Factory, PR Club Admiral, Malibu, Papya sau Alarma. In MegaPark Dolphin, un bar deschis pana noaptea tarziu, se fac cele mai tari petreceri cu spuma. 

Excursii de o zi din Nisipurile de Aur

Daca ai chef de plimbare, iti recomandam cateva excursii de o zi in jurul statiunii.

Incepe cu partea de nord. La 45 de kilometri se afla Kavarna, statiune mica ce ofera peisaje spectaculoase de la malul Marii Negre. Coboara apoi spre Topola si opreste-te in Balcic, unde viziteaza neaparat Castelul Reginei Mariei si gradina de trandafiri.

La intoarcere, opreste-te in Albena pentru a experimenta atmosfera unei statiuni noi, daca vrei sa schimbi aerul. Ia in considerare insa ca vei palti taxa de bariera si parcare, plus taxa pentru sezlonguri si umbrele. 

In partea de sud gasesti Varna, la doar 20 de minute de mers cu masina. Daca vrei sa explorezi orasul, treci si pe la Padurea de Piatra, situata in singura zona desertica a Bulgariei. Aici vei descoperi coloane de piatra cu inaltimi de la 7 metri.

IN LOC DE CONCLUZIE

Indiferent ce tip de calator esti, nu te vei plictisi in Nisipurile de Aur Bulgaria. Ai atatea variante: de la relaxare in hoteluri All Inclusive si Ultra All Inclusive, pana la baruri pe plaja, cluburi si calatorii in imprejurimile statiunii. Vezi ofertele pentru vacante in Nisipurile de Aur Bulgaria – verifici disponibilitatea, profiti de oferte speciale, rezervi la hotelul preferat si te bucuri de o vacanta reusita.

Alte articole despre Nisipurile de Aur

Intrebari frecvente

Unde te cazezi in Nisipurile de Aur?

Din punct de vedere al cazarii, in lunile mai- iunie sau septembrie poti petrece o vacanta de 4-5 stele la pret de 2-3 stele. Iar daca iti cumperi vacanta din timp cu early booking, platesti pentru cazare cu pana la 50% mai putin. Vezi mai multe informatii in articol

Ce poti sa faci in Nisipurile de Aur?

Mergi cu copiii la Aquapolis Aqua Parc, fa o plimbare in Parcul Natural Nisipurile de Aur Bulgaria, fa miscare. Sport, sporturi nautice sau sporturi extrem, mergi in excursii de o zi la atractiile din zona. Vezi mai multe in articol

Unde mananci in Nisipurile de Aur?

Daca vrei totusi sa te aventurezi in statiune, trece pe lista restaurantele Old Oak (traditional), Chiflika (traditional), Old House (traditional), Happy Bar & Grill, Old Lighthouse, Neptun sau Gerana. Bineinteles, gasesti si doua restaurante McDonald's, unul in centrul statiunii Nisipurile de Aur, altul la 500 de metri in nord, daca vrei sa-ti satisfaci pofta de fast food. Vezi mai multe in articol
Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?