Top restaurante Eforie Nord si ce preparate gasesti in meniurile acestora 13 November 2025 Romania Postat de travel planner Una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul romanesc, Eforie Nord este apreciata nu doar pentru doar pentru plaja generoasa, atractiile si tratamentele balneare disponibile aici, ci si pentru oferta culinara diversa. Pe parcursul verii, statiunea pune la dispozitia turistilor terase cu specific pescaresc, restaurante cu preparate internationale, autoserviri traditionale si diferite alte localuri care pot face obiectul unor experiente culinare reusite. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Terasa cu AncoreRestaurant Pescaresc Cherhana SailorsRestaurant AcapulcoRestaurant Nao Braseria Steaua de MarePescaria lui MateiRestaurant Golful Pescarilor In cele ce urmeaza poti sa descoperi cateva dintre cele mai cunoscute restaurante din Eforie Nord si din imediata apropiere, cu amanunte utile despre acces, specific si ce gasesti in meniu. Terasa cu Ancore Aflat pe Strada Armand Calinescu nr.34, la circa 600 metri departare de plaja statiunii, Terasa cu Ancore este unul dintre cele mai populare restaurante din Eforie, atat gratie decorului fascinant, cat si a meniului variat. La interior, restaurantul este decorat cu echipamente de scufundare si diferite obiecte marinaresti, avand aspectul unui adevarat muzeu. Fondatorul este un fost scafandru militar şi actual scafandru comercial, care a inceput sa colectioneze piesele de decor inca de acum doua decenii. Meniul ofera o lista lunga de aperitive (midii marinate, icre, bruschette, zacusca de peste, palamida afumata si multe altele), dar si un capitol dedicat salatelor si cateva dintre cele mai apreciate ciorbe. La capitolul peste si fructe de mare, se remarca soiuri precum zargan, hamsie, guvizi, biban, calcan, creveti pane, calamar si altele, iar doritorii pot opta si pentru platouri cu specific pescaresc. In meniu se remarca si diverse feluri de mancare cu carne de pui, vita, porc, oaie, dar si paste, dressing-uri si deserturi. Restaurant Pescaresc Cherhana Sailors Acest restaurant este situat in Portul Belona, la doar cativa pasi de plaja statiunii. Este cunoscut pentru preparatele din peste precum calcan, biban, chefal, crap, stavrid, guvide, palamida, carora li se alatura si feluri de mancare cu creveti, rapane, calamar, dar si diferite tipuri de platouri pescaresti. Cei care nu mananca peste pot alege sa incerce coastele de porc, burgerii Splash sau Black Pearl (ambele cu vita Black Angus), piept de pui la gratar si altele. Nu lipsesc nici salatele, pastele gatite dupa diferite retete si nici deserturile, printre care se remarca prajitura casei si traditionalii papanasi. Restaurant Acapulco Un alt restaurant foarte usor de accesat este Acapulco, pe care-l gasesti pe faleza din Eforie Nord. Face parte din complexul Hotel Acapulco, fiind apreciat pentru terasa si panorama pe care o ofera, asadar un plus pentru cei care vor sa ia cina la orele apusului. Specificul este international si mediteranean, cu peste si fructe de mare, dar si optiuni clasice (paste, pizza, gratare, salate). La aperitive se remarca preparate precum hummus, ficatei in bacon, bruschette de diferite tipuri, iar la salate ai de ales intre salata cu pui, cu creveti, Caesar, salata greceasca sau salata quattro formaggi. Lista tipurilor de paste este una abundenta, la fel si cea de pizza, iar daca preferi peste sau fructe de mare ai de ales intre midii/calamari pane, pui de balta pane, scoici a la Provence, somon, salau, crap prajit sau in saramura si altele. Restaurant Nao Ramanem in zona de faleza si ne indreptam atentia si catre restaurantul Nao, ceva mai apropiat de Hotel Belona. Meniul celor de la NAO este axat pe specialitati din peste si fructe de mare, totul intr-un decor cu o atmosfera eleganta si primitoare, potrivita pentru o cina romantica. La capitolul peste intalnim tocana de peste, file de biban cu salsa de rosii, dorada/lufar, stavride, palamida cu salsa de rosii si pesmet crumble, scoici in sos rosu sau alb. Daca nu esti amator de peste, poti opta pentru snitel de vitel, pui coquelet la jar, antricot de vita si altele. In meniu se remarca si o lista generoasa de vinuri, dar si diferite cocktailuri atragatoare. Braseria Steaua de Mare Acest restaurant se afla in partea de nord a statiunii, in cadrul complexului cu acelasi nume, avand un meniu axat pe preparate din bucataria italieneasca si mediteraneana, alaturi de diferite specialitati pescaresti. In lista aperitivelor se regasesc guacamole cu nachos, salata de vinete afumate, mix de masline, icre de crap, midii pane si alte preparate, iar la salate aperitiv se remarca faimoasa Caesar, salata scotish, salata burata, salata chiurasco si salata greceasca. Daca vrei sa te rasfeti cu una sau mai multe dintre specialitatile restaurantului, poti opta pentru orez cremos cu lobster, calamar umplut cu feta, creveti black tiger la plita, caracatita cu cartofi zdrobiti si rozmarin, ton la gratar cu sos de unt, muschi de vita cu sos foie gras si multe altele. Pescaria lui Matei Desi nu se afla in Eforie Nord, ci mai exact pe plaja Agigea, acesta este unul dintre cele mai apreciate restaurante cu profil pescaresc deschise pe litoralul autohton. Pornind din centrul statiunii Eforie Nord, pana aici vei avea de parcurs doar 3,5 kilometri. In lista aperitivelor, la Pescaria lui Matei se remarca icrele de crap/stiuca, midii marinate, carnati de peste, chiftelute de peste, zacusca pescareasca si diferite alte preparate, iar la capitolul ciorbe, ai de ales intre ciorba de peste a la Matei, ciorba cu perisoare de peste, ciorba de pui si storceag. Daca preferi sa te orientezi catre fructe de mare, poti opta pentru rapane la plita, calamar prajit, creveti decorticate, midii in sos alb, carora li se adauga si multe soiuri de peste precum lufar, stavrid, scrumbie, chefal, hamsii, guvizi, pisica de mare, palamida si altele. Deserturile sunt, de asemenea, cat se poate de atragatoare: placinta din zona Dobrogei a la Matei, placinta de dovleac, placinta cu mere, inghetata. Restaurant Golful Pescarilor Un alt restaurant popular, localizat tot pe plaja din Agigea, este Golful Pescarilor, cu un meniu dominat de preparate din peste si fructe de mare, cu accente locale si traditionale dobrogene. Din lista aperitivelor nu lipsesc icrele de crap sau de stiuca, sturionul afumat, lacherda, zacusca de peste, bruschetele cu ton, chiftelutee de midii si nici gustarile fara peste, precum hummus sau bruschete cu rosii. Te poti rasfata mai apoi cu o ciorba lipoveneasca, cu un storceag sau cu supa picanta cu fructe de mare, iar daca esti pregatit sa treci la peste, trebuie sa stii ca lista preparatelor este una lunga si cat se poate de tentanta: thai curry cu rapane, caracatita, biban de mare cu midii si scoici, tocanita cu rapane, creveti saganaki si altele. Se remarca si multe soiuri de peste gatit la plita, precum biban de mare, dorada, crap, calcan, steak de ton rosu, chefal, stavride. Daca nu esti amator de peste, poti alege antricot de vita Uruguay, pastrama de berbecut, piept de pui Satay sau altele. In loc de concluzie Eforie Nord ofera un mix culinar potrivit pentru toate gusturile, incepand cu restaurantele hotelurilor elegante, continuand cu terasele care ofera vedere spectaculoasa catre mare, cu restaurantele pescaresti si ajungand chiar in zona restaurantelor de tip muzeu, care ofera mai mult decat o experienta gastronomica. Daca ai fost recent in Eforie Nord si simti ca exista si alte restaurante care merita incluse in topul nostru, nu ezita sa ne impartasesti recomandarea ta!