Concediu in Nea Peramos. Ce sa stii despre aceasta statiune din zona Kavala

Daca esti tentat sa pui la cale o vacanta in zona Kavala si ai vrea sa te indrepti de la bun inceput catre o statiune complexa, cu o plaja buna, cu taverne apreciate si multiple atractii in imprejurimi, e posibil ca Nea Peramos sa fie exact ceea ce cauti. 

Te invitam intr-o scurta calatorie virtuala in partea de nord a Greciei, in aceasta apreciata statiune de la malul Marii Egee, pentru a-i descoperi particularitatile si pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie referitoare la urmatorul tau concediu in Grecia. 

Totodata, te asteptam sa descoperi si unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia, disponibile la noi pe site.

Ce sa stii despre Nea Peramos 

Nea Peramos este o statiune de coasta din apropiere de Kavala, cu o populatie permanenta de circa 3500 locuitori, o mare parte a acestora lucrand in sfera turismului sau in agricultura. 

Se remarca printr-o atmosfera primitoare, linistita, potrivita in general celor care vor sa se bucure de relaxare in vacanta. Plaja din Nea Peramos este in mare parte organizata, formata din nisip si cu o intindere generoasa. 

In statiune exista 3 farmacii, magazine, supermarketuri, restaurante, cafenele, patiserii, locuri de joaca pentru copii, cabinete medicale si stomatologice, cabinet veterinar, alaturi de o multitudine de unitati de cazare pentru toate preferintele. 

Marele avantaj al celor care se cazeaza chiar in Nea Peramos este reprezentat de apropierea fata de faimoasa plaja Ammolofoi, aflata la doar 1 kilometru departare de zona centrala a statiunii. 

Unde se afla Nea Peramos, cum ajungi si distante din alte statiuni

Localizata la 18 kilometri departare de centrul orasului Kavala, Nea Peramos se desfasoara de-a lungul unui golf cu deschidere ampla catre mare, marginit de statiunea vecina Nea Iraklitsa in nord si de Capul Vrasidas in sud. 

Este conectata de Kavala prin doua drumuri principale (cel de coasta si cel din partea superioara, care include si un segment de autostrada), insa este legata de marele oras si prin traseele autobuzelor locale KTEL Kavalas. 

Programul acestora si tarifele actualizate pot fi verificate pe acest site

Cel mai apropiat aeroport de Nea Peramos este Aeroportul International Kavala, situat la 51 kilometri distanta, insa majoritatea romanilor care aleg sa-si petreaca vacantele in zona vin cu masina, caci distanta este una acceptabila. 

Cel mai scurt traseu intre Bucuresti si Nea Peramos masoara 585 kilometri, timpul petrecut pe drum fiind estimat undeva la 8 ore si jumatate.

Distante catre Nea Peramos din alte statiuni si orase: 

  • distanta Salonic – Nea Peramos: 142 kilometri 
  • distanta Asprovalta – Nea Peramos: 70 kilometri
  • distanta Komotini – Nea Peramos: 115 kilometri 
  • distanta Palio – Nea Peramos: 10 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Nea Peramos: 3,5 kilometri

Vremea Nea Peramos si cea mai buna perioada pentru o vacanta

In Nea Peramos, climatul este unul mediteranean, cu cele mai ridicate temperaturi inregistrate in intervalul iulie-august (media de 30 de grade) si cu o apa a marii care atinge valori medii de 25 de grade. 

Tot in aceasta perioada, statiunea primeste si cel mai mare numar de vizitatori, asadar, daca alegi sa-ti faci vacanta in miez de vara, este de asteptat sa intalnesti ceva mai multa aglomeratie in zona plajei si a promenadei. 

Altfel, unele dintre cele mai degajate perioade pentru o escapada in Nea Peramos raman sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Daca nu esti foarte prietenos cu caldura si nici cu aglomeratia, acestea pot fi perioadele perfecte pentru o vacanta in zona, cu atat mai mult cu cat preturile la cazare vor fi mai scazute.

Temperatura medie a apei marii in Nea Peramos in sezon si extrasezon:

  • mai – 19 grade
  • iunie – 22 grade
  • iulie – 24 grade
  • august – 25 grade
  • septembrie – 23 grade
  • octombrie – 20 grade

Cum este plaja din Nea Peramos si ce alte plaje sunt in apropiere

Ajungem si la atractia principala a statiunii, plaja Nea Peramos, care se intinde pe aproximativ 3 kilometri in lungime, fiind formata din nisip. 

Exceptand segmentul central, fasia de nisip are un aspect relativ ingust. 

Este amenajata pe multe dintre portiunile sale cu sezlonguri si umbrele ce pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la bar, insa are si o serie de segmente libere, pentru cei care prefera sa faca plaja pe prosop. 

Panta de intrare in mare este lina la Nea Peramos, motiv pentru care plaja este frecventata si de catre familiile cu copii. 

In zona in spate exista loc de joaca pentru copii, cabine de schimb, dusuri, restaurante, cafenele si magazine. 

Mai multe amanunte utile despre plaja acestei statiuni gasesti la noi pe blog, in articolul: Relaxare si confort la Nea Peramos Beach, una dintre plajele din zona Kavala Grecia

La distante rezonabile fata de Nea Peramos Beach te asteapta si alte plaje frumoase: plaja Vrasidas este una dintre cele mai apropiate,  plaja Nea Iraklitsa, dar si vestita plaja Ammolofoi, cu o foarte buna organizare si o lungime de mai bine de 3 kilometri. 

Plaja Ammolofoi

Unde te cazezi in Nea Peramos

In Nea Peramos, numarul unitatilor de cazare este de ordinul zecilor, majoritatea fiind vile cu apartamente de inchiriat. 

In cele mai multe dintre cazuri, apartamentele sunt dotate cu chicineta, regimul de cazare fiind de tip self catering. 

Acest lucru nu ar trebuie sa reprezinte neaparat o problema, cata vreme in statiune gasesti supermarketuri si alte mici magazine alimentare de unde te poti aproviziona constant, alaturi de o paleta generoasa de restaurante, taverne si patiserii. 

Tot in Nea Peramos intalnim si hoteluri (pentru toate preferintele si toate buzunarele), case de vacanta care pot fi inchiriate integral, dar si zone de camping. 

Exista cateva variante de hoteluri cu mic dejun inclus si doar 2-3 cazuri cu demipensiune. 

Ce poti sa faci in Nea Peramos si in imprejurimi

Desi este potrivita mai degraba familiilor cu copii sau acelor turisti care vor sa se bucure de un concediu relaxant, Nea Peramos ofera destule oportunitati de activitati. 

Cele mai multe dintre acestea sunt centrate pe zona plajei principale si a plajelor din imediata apropiere. Spre exemplu, la Ammolofoi te asteapta o gama variata de sporturi acvatice, centre cu inchirieri echipament, etc. in timp ce la Vrasidas te asteapta un cadru natural incantator, cu aspect salbatic si aproape zero organizare. 

Poti inchiria o mica ambarcatiune pentru a pleca in excursii pe mare, poti participa la croaziere organizate prin intermediul carora vei avea sansa sa explorezi frumusetea insulelor din imprejurimi si sa faci snorkeling in golfuri ascunse. 

Restaurantele si tavernele din Nea Peramos pot fi o incantare pentru tine atata vreme cat iti doresti sa savurezi preparate traditionale, peste si fructe de mare. Printre cele mai apreciate astfel de locuri se numara Apomero Greek Restaurant, Ntomáta, Kostantaki’s Restaurant, Nezas Fish House, Batis Steakhouse, dar si altele. 

Atractiile din orasul Kavala se afla la doar jumatate de ora de mers cu masina pornind din Nea Peramos, iar printre cele mai importante enumeram Castelul Kavala, Apeductul Kamares, dar si centrul vechi al orasului

La 50 de kilometri departare de Nea Peramos poti vizita orasul Drama, alaturi de o serie de crame deosebit de apreciate.

Castelul si apeductul din Kavala

In loc de concluzie

Putem spune ca Nea Peramos reprezinta o destinatie de vacanta completa, potrivita tuturor tipurilor de turisti, cu multiple oportunitati de relaxare, dar si de aventura si distractie.

Daca ai ajuns deja in Nea Peramos, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele pe taram grecesc, te asteptam sa arunci o privire la noi pe site pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?